kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 
Diziye diziyle cevap verilsin!
Örgütlü Toplum
Tarihte Bugün

Diziye diziyle cevap verilsin!

Amerika'da yayınlanan dizilerde ısrarla Türkiye aleyhine propaganda yapılıyor durumu çıktı ortaya şimdi de. '24', 'The West Wing' gibi dizilerde Türkiye 'radikal İslamcı terörist ve işkenceci' gibi gösteriliyor. Kimileri bunu 'Geceyarısı Ekspresi'nin televizyon versiyonuna benzetip 'dava açalım' diyor. Dava açmak çözüm değil. Kısasa kısas... Asıl dizi cenneti olan biziz. Biz de cevabımızı bizdeki dizilerle verelim olsun bitsin.

* KURTLAR VADİSİ: 'Polat Alemdar', Rus mafyasıyla başa çıkmış, dizide herkesi birer birer temizlemiştir. Kurtlar Konseyi'nin başına geçip baron da olmuştur. Artık sıra sevgilisi 'Elif'e, Ali Candan olduğunu itiraf etmeye gelir. Tam öpüşürlerken 'Elif' diline sakladığı zehirli iğneyle 'Polat'ı temizler. Ve birden Amerikan aksanıyla konuşmaya başlar. O aslında CIA'nin yetiştirdiği en tehlikeli ajanlardan 'Veronica'dır.

* HAYAT BİLGİSİ: Okula yeni atanan Amerikalı İngilizce öğretmeni, İngilizce öğretiyorum ayağıyla zaten azgın olan öğrencilere zenci argosunu öğretir. Çocuklar kıçlarında durmayan bol kot pantolonlarıyla okula gelip duvarlara grafitiler yazmaya, öğretmenleri haraca kesmeye, uyuşturucu satmaya başlarken öğretmen de 'nıhahaha' diye gülerek uzaklaşır oradan.

* YABANCI DAMAT: Ortada zaten Türk-Yunan gerginliği olduğu için anti- Amerikanizmi işlemek zor olmaz. Yunanistan'daki düğün esnasında Amerikalı bir kız ortaya çıkar ve 'Niko'dan hamile olduğunu söyler. Türk ve Yunan tarafları halay çekmeyi bırakıp sirtaki yapmaya başlarlar ama birbirlerinin kafasını kırarak.

* BİR İSTANBUL MASALI: Arhan Holding'i ele geçirmeye çalışan 'Teoman' aslında Amerikan asıllıdır. Ve kimya fabrikasını ele geçirip orda kimyasal silah üretmek ve o silahları İran'a yerleştirip, ABD'nin İran'ı işgal etmesine bahane yaratmak istemektedir.

* AVRUPA YAKASI: 'Oha falan oldum' diyen konuşan 'Selin' Amerikalı bir sevgili bulur. Görünüşte çok kibar ve iyidir. Aslında genetik mühendisidir. 'Selin'i klonlayıp Türk toplumunun dilini bozmak istemektedir. 'Volkan' duruma el koyar. Amerikalı'yı bir temiz pataklar.

* SİHİRLİ ANNEM: Amerikalı bir büyücü diziye aniden girer, başta Nevra Serezli olmak üzere herkesi kurbağaya çevirir. Sonra kurbağa bacaklarını Fransa'ya ihraç ederek "Yuh artık bir büyücü bu kadar da mı acımasız olur" imajı yaratır. Genç dimağlar Amerika isminden bile tiksinir.

* ÇEMBERİMDE GÜL OYA: 80 öncesi sağ-sol meselelerini işleyen dizide iki tarafı da Amerikalı istihbaratçıların kışkırttığı ve bi sürü masum insanın bu yüzden öldüğü vurgulanır son tahlilde. Çok da yalan olmaz hani...

* KADIN İSTERSE: Dizide Hülya Avşar estetik operasyon yaptırarak bambaşka biri olan ve kocasını ayartan bir kadın rolündedir. Estetik operasyonunu Amerikalı bir doktora yaptırmıştır. Ancak doktor işini berbat yaptığı için Hülya'nın bütün estetikli yerleri dökülür, silikonları patlar. Amerikanın eli buralara kadar uzanmıştır işte.

* ÇOCUKLAR NE OLACAK: Diziden ayrılan Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı rol icabı Amerika'ya gitmişlerdi. Bir türlü dönmez ve çocuklar boynu bükük kalır. Bu sayede Amerika'nın çok acımasız bir ülke olduğu, gördürdüğü 'Amerikan Rüyası'nı 2 tane sabinin annesiz babasız kalmasına neden olduğu vurgulanır.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kim neresine reklam alabilir?   / 02-02-2005
 Yaşadığımız CHP Kurultayı'ndan öğrendiğimiz bir şeyler var!   / 01-02-2005
 Yağmur yağdı böyle oldu tespitleri   / 31-01-2005
 Sen hiç göbekli spor yazarı gördün mü?   / 28-01-2005
 Uykusuz her gece   / 27-01-2005
 Maykılperver kardeşler!   / 26-01-2005
 'Vizyon'tele filmler   / 25-01-2005
 Tsunami bizde olsa...   / 24-01-2005
 CHP'lileri önceden uyarıyoruz!   / 21-01-2005
 Tüm kaçan boğalar, birleşin!!   / 20-01-2005
HAKAN & UTKU
Diziye diziyle cevap verilsin!
Amerika'da yayınlanan...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Paranoya ve komplo teorileri
Son zamanlarda en sık...
Titreme Parkinson hastasının kaderi değil!
Titreme Parkinson hastasının kaderi değil!
Türkiye'de yaklaşık 120 bin Parkinson hastası olduğu var sayılıyor.
Gala öncesi promosyon itirafları moda oldu
Gala öncesi promosyon itirafları moda oldu
Sinemanın ünlü isimleri, filmlerinin tanıtımına katkısı olur...
"Ağır Roman"cılar Roman havasıyla coştu
Metin Kaçan'ın yazdığı ve sinema filmi de yapılan Ağır Roman'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.