kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sağlık Bakanlığı'na devredilen varlıklar
Sağlık Bakanlığı'na devredilen varlıklar

SSK'nın yataklı 148 adet tedavi kurumu ile 425 adet yataksız sağlık tesisi, Sağlık Bakanlığı bünyesine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanarak, dün Resmi
Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan ''5283 Sayılı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na Devredilmesine Dair Yasa'' ile, SSK'ya ait tüm sağlık birimleri, bunlara ilişkin her türlü görev, hak ve yükümlülükler, taşınırlar, taşınmazlar ve taşıtlar, rayiç bedeli karşılığında Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

''SSK 2003 İstatistik Yıllığı'' verilerine göre, Türkiye'deki yataklı sağlık tesislerinin yüzde 56'sını elinde bulunduran Sağlık Bakanlığı, SSK bünyesindekilerin de katılımıyla bu payını yüzde 68'e çıkardı. Devirle birlikte Sağlık Bakanlığı'na ait yatak sayısı da yüzde 17'i arttı.

SSK, yaklaşık 35 milyon sigortalı ve yakınına, Türkiye genelindeki 148 hastanesinde, 33 bin 963 yatak kapasitesiyle hizmet veriyordu. SSK'nın 95 hizmet hastanesi, 22 bölge hastanesi, 7 eğitim hastanesi, 5 eğitim-özel dal hastanesi, 16 özel dal hastanesi, 1 meslek hastalıkları hastanesi, 1 meslek-özel dal hastanesi, 1 meslek ve hizmet hastanesi olmak üzere yataklı toplam 148 tedavi kurumu bulunuyordu.

SSK ayrıca 212 dispanser, 202 sağlık istasyonu, 3 ağız diş sağlığı merkezi, 6 dispanser-ağız diş sağlığı merkezi, 2 dispanser-hemodiyaliz olmak üzere toplam 425 yataksız sağlık tesisiyle hizmet veriyordu. Bu birimlere ek olarak 15 ağız-diş sağlığı merkezi de hastaneler bünyesinde çalışıyordu.

HASTANELER
SSK hastanelerinin illere göre dağılımına bakıldığında, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Erzincan, Giresun, Isparta, Çanakkale, Kars, Kırşehir, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Siirt, Sinop, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman, Bartın, Iğdır, Karabük, Mardin ve Düzce'de 1'er hastane bulunuyordu.

Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Sivas, Van, Yalova'da 1'er bölge hastanesi vardı. Adana, Amasya, Artvin, Aydın, Erzurum, Eskişehir, Çorum, Kastamonu, Kırklareli, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Rize, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve İçel'de 2 yataklı tedavi kurumu yer alıyordu.

Kurumun İstanbul'daki 14, Ankara'daki 9, İzmir'deki 7, Bursa ve Kütahya'daki 6, Manisa ve Kocaeli'ndeki 5, Konya, Muğla ve Zonguldak'taki 4, Balıkesir ve Ordu'daki 3 hastanesi eğitim ve özel
dalda hizmet veriyordu.

PERSONEL
SSK'nın tüm kurumlarındaki, 6 bin 364'ü uzman, 3 bin 675 asistan ve pratisyen hekim olmak üzere toplam 10 bin 39 doktor da devirle birlikte Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek. Ayrıca SSK kurumlarındaki 620 diş hekimi, bin 235 eczacı, 12 bin 420 hemşire, 4 bin 148 sağlık memuru, bin 974 ebe ve 21 bin 101 diğer sağlık personeli, 2 bin 193 işçi, 255 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 53 bin 985 kişi kadrolarıyla Sağlık Bakanlığı'na kaydırılacak.

Devredilen kadro unvanlarından Sağlık Bakanlığı'nca ihtiyaç duyulmayan kadro unvanlarında çalışan personel, durumlarına uygun diğer kadrolara atanacak. Sağlık birimlerinde çalışanlardan ve kanunda belirtilen personel
ile SSK'nın satın alacağı sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol ve ödeme işlerinde çalıştırılmak üzere SSK Başkanlığı'nın önerisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın onayı ile tespit edilen personel, Sağlık Bakanlığı'na devredilmeyecek.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan bayram mesajı
 Kadına ayrımcılığın önlenmesi
 Sarıgül ile Güneş ekibi aynı masada
 Türban BM gündeminde
 Sezer'den tsunami bölgesi halkı için yardım çağrısı
 Ankara'dan Kerkük uyarısı
YAVUZ DONAT
Yayınlanmamış kitap: "Atatürk'ün aşkı... Latife"
Latife...
MAHMUT ÖVÜR
CHP'de delege hesapları
Zaman daralıyor... CHP'de...
Polisimiz strese kelepçeli
Nöbetlerin uzunluğu ve mesai dışında sık sık göreve çağırılma gibi,...
Kürkünü annesine bakan hemşire çalmış
Eski bakan Vural Arıkan'ın kızı Arzu Banu Erkal'ın Nişantaşı'ndaki...
Bu Türkler de çok oluyor
Bu Türkler de çok oluyor
Sergiyi gezen basın mensupları aynı ortak soruyu yönelttiler; "Bu...
Sadıkoğlu'nun eşinden Londra'ya sürpriz ziyaret
Sadıkoğlu'nun eşinden Londra'ya sürpriz ziyaret
Irak'ta operasyonlar düzenleyen İngiliz birliklerinin Kahraman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu