kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bayram manzaraları

Halka açık alanlarda kesim yapılmaması ile ilgili alınan tüm tedbirlere rağmen sokaklar bugün yine kan gölüne döndü. Kesim için belediyelerin belirlediği yerler rağbet görmedi. Kurbanlar çocukların gözü önünde kesildi, hayvanlar boğazlarından bıçaklandı.

İzmir zabıta ekiplerine 75 şikayet geldi
İzmir'in merkez ilçelerinde belirlenen alanlar dışında kurban kesildiği gerekçesiyle zabıta ekiplerine 75 şikayet telefonu geldi. Konak İlçesi'nde 14 zabıta ekibi, belediyenin daha önceden kurban kesim yeri olarak belirlediği 16 ayrı bölgeyi aralıksız denetliyor. Zabıta yetkilileri, Bozyaka ve Yeşilyurt semtleriyle İnönü Caddesi ağırlıklı olmak üzere bazı vatandaşların, sokakta ve açık alanlarda kurban kestikleri yönünde 11 şikayet aldıklarını, yapılan ihtar ve ikazlarla kesimlerin durdurulduğunu belirttiler. Karşıyaka İlçesi'nde Örnekköy, Yamanlar, Gümüşpala semtleriyle Nafiz Gürman Mahallesi'nden 30'a yakın kişinin yol kenarlarında kesim yaptığı yönünde şikayetalındığı, vatandaşların uyarıldığı bildirildi. Buca İlçesi'nde zabıta ekiplerine, Şirinyer semtiyle Gediz ve Egekent mahallelerinde uygunsuz yerlerde kesim yapıldığına dair 10 şikayet geldi. Çiğli İlçesi'nde Zabıta Ekipleri 20'ye yakın şikayet aldı.

Adana'da yine kurallar çiğnendi

Adana'da tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen bu Kurban Bayramı'nda da istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Seyhan İlçe Belediyesi'nin 9 ayrı kurban kesim yeri belirlemesine karşın vatandaşlar kurbanlarını caddede, sokakta hatta çocuk parklarında kesmeyi tercih etti. Bir yandan parklardaki oyun aletleriyle oynayan çocuklar, bir
yandan da adeta kan gölüne dönmüş çevreyi izledi. SeyhanBelediyesi'nce belirlenen 9 ayrı kurban kesim yerinde her türlü hizmetin bulunduğu görüldü. Kasapların hazır bekletildiği kesim yerlerinde, altyapı hizmetleri sayesinde çirkin görüntüler oluşmadı.

Şanlıurfa'da boğalar kaçınca
Şanlıurfa'da kurban kesim yerlerinden kaçan boğalar, kentin en işlek caddesinde trafiğin aksamasına neden oldu. Veli Çadırcıoğlu'na ait kurbanlık boğa, Bahçelievler Mahallesi'ndeki kesim yerinden kaçarak Atatürk Bulvarı'na girdi. Vatandaşların uzun uğraşları sonucu Topçu Meydanı'ndaki bir hayvan satış merkezinde yakalanan, ayaklarına halat bağlanarak Bahçelievler Mahallesi'ne götürülen boğa, kesildi.

Kamberiye Mahallesi'nde ise sahibinin elinden kurtularak önce ara sokaklara daha sonra Atatürk Bulvarı'na girenboğa, vatandaşların üzerine doğru kaçınca korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Yaklaşık yarım saat boyunca trafiği aksatan boğa, iki kez yakalanmasına rağmen zapt edilemedi. Etraftaki vatandaşların yardımıyla kontrol altına alınan boğa, refüjdeki elektrik direğine bağlandı. Bu sırada olay yerinde önlem alan polis ekipleri, araçların geçişini sağladı. Boğa daha sonra sahipleri tarafından kesim yerine götürüldü.

Konya'da bir boğa vinçten kurtuldu
Konya'da kesim sırasında zincirden kurtularak kaçan boğa, uzun kovalamacanın ardından kuyruğundan tutularak yakalandı. Meram İlçe Belediyesi'nin kurban kesim yeri olarak belirlediği Muhacir Pazarı'na bayram namazının ardından gelen vatandaşlar,kurbanlıklarını kasaplara kestirdi. Arka bacağından vince bağlanarak kesimleri yapılan kurbanlıklardan biri, bacağı zincirden kurtulunca kaçmaya başladı.
Uzun süren takibe rağmen belediye ekiplerine haber vermeyen
vatandaşlar, boğayı dar bir sokakta kuyruğundan tutarak yakaladı.
Başına bez geçirilen boğa, Muhacir Pazarı'nda tekrar arka bacağından
vince asılarak kesildi.

Bu sırada aynı alanda, bazı hayvanlara acı çektirildiği görüldü. Bir kasap, ayağından vince asılı boğanın boğazını önce birkaç kez bıçaklayarak kan akıttı. Acı içinde çırpınan boğanın kanının akmasını bekleyen kasap, daha
sonra hayvanı kesmeye başladı.

Üsküdar'da boğa çukura düştü
Üsküdar Belediyesi'nin belirlediğikurban kesim alanlarından Çavuşdere Caddesi üzerindeki oto yıkama merkezinde kesim için bekletilen bir boğa, yaklaşık 1.5 metre derinliğindeki yıkama-yağlama çukuruna düştü. Vatandaşların çabalarıyla çukurdan çıkartılamayan boğa için itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, belinden bağladıkları bir halatla iş makinesinin yardımıyla boğayı yukarı çekerek çukurdan kurtardı.
Boğa, daha sonra sahipleri tarafından kurban edildi.

Trabzon'da hayvanlar çöplerin arasında kesildi
Trabzon'da vatandaşlar kurbanlarını, belediyenin tahsis ettiği alan yetmeyince sahil dolgu alanında çöplerin arasında kesti. Bayram namazının ardından kurbanlıklarla Yasofya Mahallesi'ndeki sahil dolgu alanına giden bazı vatandaşlar, kurbanlıklarını TrabzonBelediyesi'nin oluşturduğu üstü ve etrafı brandayla kapalı alanda kesti. Söz konusu alan yetersiz kalınca vatandaşların bir kısmı kurbanlarını çöplerin arasında ya da kayalıkların üzerinde kesti.

Bolu'da zabıta denetim yaptı
Başkan Yılmaz, belediye zabıta ekiplerinin bayram süresince kent merkezinde bulunan mahalle ve sokaklarda ''kurban'' denetimi yapacağını belirtti. Zabıta ekiplerinin halka açık alanlarda kurban kesimine izin
vermeyeceğini ifade eden Yılmaz, ''Ekiplerimiz öncelikle vatandaşlarımızı uyarma yoluna gidecekler. Halka açık yerlerde, kurban kesen vatandaşlarımıza doğrudan para cezası verilmesine taraftar değilim. Bence önce insanları uyarmak lazım. Uyarılar işe yaramazsa cezai işlem yapılmalı'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Hacılar Arafat Dağı'nda
 5 hırsız yakalandı
 Irak'ta Türk Şoför öldürüldü
 Şırnak'ta operasyon: 5 ölü
 İzmir Emniyet Müdürlüğünde patlama
 Cezaevlerinde açık görüş
 Bu Türkler de çok oluyor
 Sadıkoğlu'nun eşinden Londra'ya sürpriz ziyaret
 Sakıncalı Casa yerine İtalyan Alenia alınacak
 Hasır altı edilen rapor
 Kırcı için 3 kişilik ekip gidiyor
 Sıra konservatuarda
 Datça'da bahar dalı İstanbul'da yağmur
 Kıbrıs cinayetinde koruma gözaltında
 NASA beni izliyor!
 Kadınlar kendi haklarını savunmadı
 Arabaya hırsız girdi uyarısı yapan cihaz
 Belediye her birimi ile bayrama hazır
ERDAL ŞAFAK
Yeni döneme yeni kavram
Gelmiş geçmiş ABD...
ALİ KIRCA
Hayırlı bayramlar ortak!..
Bu yazı, bu köşede Salı günü...
ÖMER LÜTFİ METE
Kurban, şölen ve ödev
Geçtiğimiz Salı akşamı atv ana...
UMUR TALU
Kurban'ın bayramı!
"Çok büyük bir askeri yapı ile büyük...
Teh-li-ke-li-sin
Bush 'Dünya artık daha güvenli' diyor. Dünya tam tersini söylüyor.
İşkenceciye en fazla 10 yıl hapis
Irak'ın Basra kentinde görevli İngiliz askerlerin Iraklılar'a Ebu...
Gel de yanma
Gel de yanma
Beşiktaş, Shakhtar'a top göstermedi. Tümer Metin'in golüyle 1-0...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu