kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zıt kutupların aşkı
Zıt kutupların aşkı
Giydiği her şey ona yakışıyor

Zıt kutupların aşkı

20 Ocak'ta ikinci kez başkanlık yemini etmeye hazırlanan George W. Bush'un en büyük destekçisi, eşi. Gelenekçi görünen ama çevresindekileri sık sık şaşırtan Laura Bush, Ben Stiller ve Bob Dylan hayranı.

Pek çok görüşe göre girdiği ilk seçimlerdeki kırılgan ve saldırgan Bush'un yerinde artık rahatlamış ve kendinden emin bir başkan var. Çünkü o, üç buçuk milyon oyla seçimi kazandı. Böylece 1988'de babasının elde ettiği en yüksek oy rekorunu da kırmış oldu. Bunun nasıl bir duygu olduğunu sorunca, "İyi" diyor ve sonra ekliyor: "Kendimi yenilenmiş hissediyorum. Amerikan halkı uzun ve ciddi bir karar aşamasından geçti ve kararını verdi. Bu kendimi daha güçlü hissetmemi sağlıyor." George W. Bush şimdilerde ise 20 Ocak'ta yapılacak olan yemin törenine hazırlanıyor.
Tüm dünyanın nefeslerini tutarak beklediği seçimi günü olan 2 Kasım 2004, Bush ailesi için gerçekten zor geçti. Seçim sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başladığında Bush'lar aile olarak ve yakın arkadaşlarından oluşan beş çiftle birlikteydi. Bir önceki seçimlerde yine aynı grup, Austin Four Season'da bir araya gelmişti. George W. Bush'un bu günde en büyük destekçisi karısı Laura oldu. Aynı zamanda o modern zamanların en sevilen First Lady'lerinin arasında da yer alıyor. Zaten seçimden bir hafta önce Demokrat Partisi üyelerinin yüzde 55'i bu düşüncelerini dile getirdiler. Eşi George W. Bush ise "O kazanmamın en büyük sebebidir" diyor. Zaten bayan Bush, eşinin her adımında onun yanında yer alıyor. 10 yıl önce Teksas valiliğine aday olduğu zamanlarda da en büyük destekçisiydi. Ayrıca, şimdiye kadar kamusal alanda hiç yalnız görülmedi. Çevresindeki pek çok insan, onu olağanüstü şaşırtıcı biri olarak tanımlıyor. Öyle ki danışmanlarına göre Laura Bush eşiyle birlikte seyahatteyken, George W. Bush'taki değişiklikleri gözlemlemek mümkün. Bu nedenle Gizli Servis'in Laura Bush'a "Tempo" adını vermiş olması da hiç şaşırtıcı değil.

HASSAS VE DÜŞÜNCELİ
George W. Bush'un en büyük destekçisi olan Laura Bush'un en çok üzerinde durduğu ve çalışmalar yaptığı konuların başında gençliğin sorunları geliyor. Bunların arasında en önemlisi ise alkol ve uyuşturucu bağımlılığı. Tüm bu ağır çalışma temposuna rağmen Laura Bush, kendine zaman ayırmasını bilen biri. Bunun yanı sıra özel hayatını medyadan uzak tutmayı başaran ender kadınlar arasında. Hatta eski First Lady Jackie Kennedy'den bu yana, ailesi için en doğru şartları hazırlayan başkan eşi olarak anılıyor.
George W. Bush'un danışmanı Karl Rove onu hassas ve düşünceli biri olarak tanımlıyor. Yine de herkesin özendiği, "geleneksel" bir First Lady olmasına rağmen, kamptaki çocuklarına Bob Dylan albümleri gönderen ve Ben Stiller hayranı bir kadın o. Bunun yanı sıra güçlü biri olarak da değerlendiriliyor. Her şeyin ötesinde şimdiye kadar hiç kimsenin oyuncağı olmamış. Öyle ki başkan müstakbel eşini ailesiyle tanıştırdığı gün, annesi Dorothy, Laura'ya "Ne yapıyorsun?" diye sormuş. Müstakbel gelinin cevabı ise son derece şaşırtıcı: "Kitap okuyorum ve sigara içiyorum." Ayrıca o özel hayatına politikayı sokmayı sevmeyen biri. Belli zamanlarda Midland'da beraber büyüdüğü arkadaşlarıyla toplanıp aktivitelerde bulunuyor. Ulusal bir parkta tırmanış yapmak, bunlardan biri. Arkadaşı Gammon onunla geçirdiği zamanları şöyle anlatıyor: "Birlikteyken sadece konuşuyoruz ve gülüyoruz. Onunla her zaman çok güzel zaman geçirirsiniz. Ölene dek en yakın arkadaşım kalacak."

Derleyen: Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sevmediğim bir şeyle ilgili şaka yapmam
 İstanbul'un simgesi Şiir Cumhuriyeti!..
 Yalnızlar ve mutlular
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Bu indirimlerle çifte bayram yaşayın
 Susmak çok zormuş
 Tipo'nun başı kilolarıyla dertte
 Bu hafta bol aksiyonlu filmler var
 Hollywood yıldızlarının saati
 Kırlangıcın değerini bilmek
 Hayvan hakları için toplandılar
 Bulana ödül verilecek
 2005'e imzanızı sigarayı bırakarak atın
 'Hayır' diyecek kadar param var
 Dışarı Çıkmadan Önce
 En meşhur New Yorklu'da Osmanlı geni
 Sevdikleri için dua ediyorlar
 Doğumgünü kutlanıyor
 Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Hayata Merhaba
Bu hafta çok heyecanlı geçti. Ocağın...
KENAN ONUK
Önemli sanatçılardan anekdotlar
Yaşamı 88 yaşında sona...
Yabancı şarapları denemek lazım
Dünyanın dört bir yanından gelen yeni ithal şaraplar, aynı fiyat grubundaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.