kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
EN ACI FOTOĞRAF... Sarıyerdeki katliamda öldürülen üç kişi artık fotoğraflarda olacak. Küçük çocuk, kucağındaki ninesi ve yanındaki annesi öldürüldü...
Şüpheli komşunun esrarengiz intiharı
Karanlık adamlar var
Polis, FBI usulü incelemede...

Katliamın sırrı intiharda gizli

Sarıyer vahşetinde şok gelişme: Çınar kardeşlerin yakın dostu ve zanlı Hamza Karadeniz otomobilinde intihar etti.

Yedi kişinin öldürüldüğü Sarıyer katliamının sır perdesi aralanıyor. Çınar kardeşlerin iş komşusu olduğu belirtilen Hamza Karadeniz, Silivri'de otomobilinin içinde silahla başından vurulmuş olarak bulundu.

ÇINAR KARDEŞLERİN AİLE DOSTU VE İŞYERİ KOMŞUSU
İntihar ettiği belirtilen Karadeniz'in, Florya'da otomobilin bagajında cesetleri bulunan Yılmaz, Özcan ve Müşar Çınar kardeşlerle aile dostluğu ve iş bağlantısı olduğu öğrenildi. Karadeniz, cinayet zanlısı olarak polis takibindeydi.

CİNAYET SONRASI EVE BAŞSAĞLIĞINA GİTTİ
İddialara göre Karadeniz, Çınar kardeşlere yüklü miktarda borçlandı ve çalınan çelik kasanın evde saklandığını biliyordu. Ayrıca Karadeniz katliam sonrası aileye başsağlığına da gitti.


Şüpheli komşunun esrarengiz intiharı

Sarıyer'de yedi kişinin katledilmesinde yeni gelişme... Katliamın şüphelilerinden Hamza Karadeniz dün Silivri'de aracında intihar etti Karadeniz'in kafasına dayayıp tetiği çektiği silah tıpkı katliamda kullanılanlar gibi 7.65 mm çapında. İntihar sır perdesini de araladı.

İstanbul Sarıyer'de toplam 7 kişinin öldüğü katliamın sırrı neredeyse çözüldü. İstanbul Emniyeti'nin en deneyimli dedektiflerinden kurulu özel bir tim çalışmalarını gece gündüz sürdürürken en ufak ayrıntıları bile kılı kırk yararak inceliyor ve basına bilgi sızmaması için olağanüstü önlemler alınıyordu. Biz de Merkez Haber Ajansı olarak tecrübeli polis muhabirleri Mustafa KAYA, Müslim SARIYAR, Rıdvan TEZEL, Murat KEKLİKÇİ'den oluşan bir kadro kurarak hem olay yerinde hem de araçların bulunduğu Yeşilköy bölgesinde çalışmalar yaptık. Ortaya oldukça çarpıcı iddialar atıldı ve bazı detaylar çıktı. Bunlardan birincisi katliamın işyeri komşuları ve yakın arkadaşları olan Hamza Karadeniz'le olan bağlantı kuşkusuydu. Aile ile yaptığımız görüşmelerde Akbank Mahmutpaşa Şubesi'nde baba Şamil adına 50 milyar lira para bulunduğu... Yılmaz ve kardeşlerinin işyerindeki kasasından 200 milyara yakın çek ve para çıktığı... bu çeklerden çoğunun altında bitişik işyeri komşusu Hamza'nın imzası bulunduğu belirtildi. Yine söylenene göre büyük kardeş Yılmaz aynı zamanda en yakın arkadaşı olan Hamza'ya sıkÖzcan ve Yılmaz Çınarsık ve külliyetli miktarda para aktarırdı. Mahmutpaşa Caddesi Abut Efendi Han'daki Çınar Kinds Mağazası'nı işleten Yılmaz Çınar ve kardeşlerinin yakın dostu Hamza'nın Çizgi isminde bir işyeri ve Düzce'de mont dikim fabrikasının bulunduğu açıklandı. Bu kişinin cenazeye gelip gelmediğini sormam üzerine ise ilginç yanıtlar verildi. Anlatılanlara göre Hamza olayın ortaya çıktığı gün eve gelmiş, son derece donuk ve kuşkulu davranışlarda bulunmuştu. Polis ilk gün bu şahsı alıp sorgulamış daha sonra da serbest bırakmıştı. Bir iddiaya göre de polis şahsın hareketlerinden aşırı kuşkulanarak özellikle serbest bırakmış ve hem yakın hem de teknik takibe almıştı.

SİLİVRİ'DE KUŞKULU ÖLÜM
Dün akşama doğru çok daha çarpıcı bir gelişme oldu. Silivri yakınlarında bir otomobil seyir halindeyken bir anda yalpalamaya başladı. Çevreden geçen diğer araç sürücüleri araca dikkatle bakınca içindeki şahsın hüngür hüngür ağladığını, sonunda elini aşağıya uzatıp çıkardığı bir tabancayla kafasına ateş ettiğini gördü. Sürücünün anında ölümü üzerine otomobil de yoldan çıkarakMüşar Çınarbankete düştü ve durdu. Olay yerine gelen jandarmalar ölen şahsın üzerinde arama yaptı ve çıkan kimlikteki adı okudu. Tahmin ettiğiniz gibi bu isim Hamza Karadeniz'di. Araçta ayrıca 7.65 mm çapında bir silah, bir kovan ve kurşun deliği buldu.

ÇETE REİSİ Mİ KÖSTEBEK Mİ
Gece geç saatlere doğru Karadeniz'in ölüm haberi yayıldı. Polis elindeki bilgilerle takip sonuçlarını birleştirerek olayı hemen hemen çözdü. Buna göre Karadeniz Gebze'deki fabrikası için Yılmaz ve ailesinden çok yüksek miktarda para aldı. Faizi ve ana parayı ödeme günü yaklaştıkça sıkıştı ve çaresiz kaldı. Bunun üzerine yanına birkaç gayrimeşru kişiyi toplayıp "bunlarda çok para var. Adamları ortadan kaldırırsak hem senetleri, çekleri yakar borçtan kurtulurum, hem de geri kalan paraları kırışırız. Ama geride hiç tanık kalmamalı, çünkü aile beni tanıyor. Sonra dağılırız. Biriniz Adana'ya, diğerileriniz Bolu'ya gider gizlenirsiniz" dedi. Plan kanlı bir şekilde işledikten sonra çete ile birbirine düşen Hamza Karadeniz taşıdığı bu manevi yükünDerya Çınaraltında ezildi. Bu arada içini polisin takip ettiği kuşkusu da kapladı. Nasıl olsa yakalanacağını anlayarak hayatına kendi elleriyle son verdi.

KAN DAVASI DEVAM ETMEDİ
Bir başka ihtimal daha vardı, eski bir kan davasının devamı olması. Sarıyer'de öldürülenler arasında bulunan 3 yaşındaki çocuğun babasının bu kan davasında ağabeyi ve dayı oğlunu kaybettiği yolundaydı. Olayın gelişimi şöyleydi: Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Güneypınar köyünde yaşayan Yılanlıdağ ile Selvi aileleri yıllar önce tarla anlaşmazlığı nedeniyle birbirlerine düştü. Kahraman ve Celal Yılanlıdağ tarlada çalışırken Zeynel ve Aziz Selvi'nin silahlı saldırısı sonucu yaşamlarını yitirdi. İki kardeş 15 yıl ağır hapse çarptırdı. Ailenin diğer fertleri intikam korkusuyla köyü terk edip İstanbul'a göç etti. Yılanlıdağ ailesi de Sarıyer'e yerleşti. Yılanlıdağ ailesi Çınar ailesi ile yakın akraba. Ölen 3 yaşındaki Eren Yılanlıdağ 15 yıl önce öldürülen Kahraman Yılanlıdağ'ın abisinin oğlu. İstanbul'a yerleşen Selviler'in içlerindeki öfkeyi hiçbir zaman bastıramadığı belirtiliyordu ama bu ihtimal zayıftı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Putin Kıbrıs'ta arabulucu
 İki kritik talep
 Veda gözyaşları
 'İnsani gelişme'de en ileri il Kocaeli, en geri Şırnak
 Soygun sırasında derin uykudaydılar
 CEO'nun villası da soyuldu
 Depremi hayal bile etmek istemiyorum
 Türk kadınının adı da yok resmi nikâhı da
 Yuvaya dönüş
 Rektörlük yarışında Hasan Yazıcı çekildi
 İran ve Muğla'da deprem paniği
ERDAL ŞAFAK
"Tehlikeli" virüs
Arap kralları, şeyhleri, emirleri bu...
UMUR TALU
Kurşun geçirmez imaj
Bir kentte önce bir profesörle 3...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Abizaid burada PKK sandıkta
CENTCOM Komutanı John...
Barış yolunda 3 adım
ABD Başkanı Bush, Filistin lideri seçilen Mahmud Abbas'ı Beyaz...
Yemin töreni defile gibi olacak
ABD Başkanı Bush'un ikinci dönem için yemin edeceği gecede karısı ve...
Asper'in intikamı: 4-6
Asper'in intikamı: 4-6
Beşiktaş, Malmö'ye penaltılarla yenilip elendi. Kartal, 2001-02'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu