kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Katil adaylarına önemle duyurulur!..

Şaka yapıyorum sananlar olabilir ama gayetle ciddiyim. Aşağıdaki satırları müstakbel katil adayları için yazıyorum. Önce okuyup, hatmedip hazmetsinler ondan sonra öldürsünler öldürebilirlerse seçtikleri kurbanı.
Bakın sayın(!) katil adayları. Sunacağım iki ibretlik öykü son 15 gün içinde meydana gelen ve ille ki ders çıkarmanız gereken sahici cinayet vakaları ve sonuçlarıyla ilintilidir. Malumaten arz edip, teşebbüse kalkışmadan önce okumanız lehinizedir.

"Bu herif bizi polise söyler lan!.."
Birinci olay 22.12.2004 günü Kartal Cevizli Tekel Fabrikası'ndan Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç yönetiminde hareket 34 VDN 79 plakalı TIR'ın Denizli iline Tekel ürünü götürmek üzereyken kaçırılıp sürücülerin öldürülmesi TEKEL mamullerinin gasp edilmesi ve bahse konu TIR'ın kundaklanması ile ilgili.
İstanbul Emniyeti'nin cinayet masası yetkilileri katil zanlısını yakalayıp ifadesini aldılar. Bakın o ifadeden neler sızdı bizlere.

Bölgeye yoğunlaştılar
"Sakarya İli Jandarma görevlileri olayın akabinde yapmış oldukları çalışmaları neticesinde olayın şüphelileri olarak tespit edilen, İlyas Tatay, Cengiz Bayrak ve Hasret Ünsal'ın İstanbul ilinde bulundukları anlaşıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan yardım talebi üzerine polis ve jandarma müşterek çalışmalara başladı. Önce İlyas Tatay ve Oğuzhan Tatay Kartal bölgesinde yakalandı. Cengiz Bayrak'ın da Fatih ilçesinde bulunduğu göz önünde bulundurularak bu bölgede çalışmalar yoğunlaştı.

Çok şey anlattı
Elleri ve yüzünün bahse konu olaydan dolayı yandığı dikkate alınarak görevlilerimizce yapılan çalışmalarda şahıs ilk anda kaçmaya başladı. Kovalamaca neticesinde Fatih Murat Paşa Cami civarında etkisiz hale getirilerek yakalandı. Cengiz Bayrak Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne intikal ettirilmesinden sonra mülakatında çok şey anlattı. Oradan da sızan bilgiler şunlar:

Başından vurdular
"Tekel fabrikasında mal yükleyici olarak çalışan Emrah Demir diye biri vardı. Onu korkutarak Tekel ürünü taşıyan araçların plaka ve güzergâhları hakkında bilgiler alıyorduk. Olay günü Emrah Demir söz konusu araca bindi. Biz takipteydik. Çamlıca turnikelerde yavaşladılar. Biz önünü kestik. Emrah Demir'e vermiş olduğumuz tabanca ile araç sürücüsü Ufuk Tunay'ın başına bir el ateş etmesini sağladık. Olayın şoku ile araçtan inmeye çalışan diğer şoför Mehmet Akkoç da Hasret Ünsal'ın tabancasından çıkan kurşunla başından vurulup öldü.

Elim yüzüm de yandı
Cesetleri TIR'ın kasasına koyduk ve İlyas Tatay'ın olay günü beklediği Sultanbeyli'deki kiralık depoya gittik. Malları indirdik. Aracı Sakarya Akyazı ilçesinde park alanına götürdük ve içindekilerle birlikte yaktık. Olay yerinden kendi araçlarımızla uzaklaştık. Avcılar istikametine seyir halinde iken, İlyas Tatay; "Bu Emrah i..nesi bizi polise söyler lan. Sıkalım şuna da" dedi. Hasret Ünsal, Emrah Demir'i susması için başına bir el ateş etmek sureti ile öldürdü. Onu da çalıntı araçla birlikte Avcılar jandarma bölgesinde yaktık. Bu yakma esnasında elim ve yüzüm yandı.

Gelelim ikinci olaya
Katil kurban oldu: "Trilyonu var" diyerek üç arkadaşıyla iş adamını villada öldüren elektrikçi, para az çıkınca boğulup göle atıldı.
Gökkuşağı Kimya Sanayii'nin sahibi ve tiyatrocu Behzat Uygur'un kayınpederi Hüseyin Güler'in villasında öldürülmesi olayı aydınlandı. Alınan bilgilere göre olaylar şöyle gelişti.

Elektrikçinin vaadi soygun, cinayet
Villanın elektrik işlerini yapan ve bir süredir borç batağında olan Mustafa Öncel üç arkadaşına kasada bir trilyon olduğunu söyledi. Soyguna karar veren zanlılar Öncel'in yardımıyla villaya girdi. Tehditle açtırılan kasadan 7-8 milyarlık ziynet eşyası çıktı. Deliye dönen soyguncular işadamı Güler'i bıçaklayıp kendi silahıyla öldürdü. Kaçtıktan sonra aralarında tartışma çıktı. Üç zanlı, suç ortakları Öncel'i "Bizi aldattın" diye boğarak TEM'den Büyükçekmece Gölü'ne attı. KISSADAN HİSSE.

Can almayın boşuna
İşte iki olay, işte sonuçları. Cinayet işleyenlerin birbirlerine itimadı yok ve kurbanlardan sonra kendi aralarından birilerini de kurban ediyorlar. Ardından birkaç gün geçiyor polis enselerinde bitip yakalıyor onları.
Siz siz olun aklınıza projelerinize güvenip can almayın, kimselere kıymayın. Hele iş birliği öneren, takım kurup iş bitirelim, koparalım, indirelim diyenlere asla paça kaptırmayın. Uslu durun, akıllı olun. Son pişmanlık fayda vermez, kimsenin ahı kimsede uzun süre beklemez...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 'Filim' gibi bir olayın kahramanı Seher kız oldu!   / 08-01-2005
 Polisi suçla kurtul.. Oh ne alâ ne alâ!..   / 07-01-2005
 Foto muhabirinin gücü basının da gücüdür aslında   / 06-01-2005
 Takım oyununun gücü ve büyüsü üzerine...   / 05-01-2005
 Hacettepe Üniversitesi ve 'Kepsiz tabutlar!..'   / 04-01-2005
 Babası öldürülen bir genç kız bana mektup yazdı!..   / 03-01-2005
 Bravo Sakarya Jandarma bravo İstanbul Asayiş Büro...   / 02-01-2005
 Genç tiyatroculardan sitem dolu mektup var!..   / 01-01-2005
 Köpek adlı bir dizi atv'de başlayacak veee!..   / 31-12-2004
 Valla sevdim bu yazıyı Perihan Mağden...   / 30-12-2004
REHA MUHTAR
Herkes bana seni soruyor Mina
Yeni yılın ilk günüydü...
SAVAŞ AY
Katil adaylarına önemle duyurulur!..
Şaka yapıyorum...
NEBİL ÖZGENTÜRK
"Latife"nin ruhunu sızlatmayın!
Latife Hanım'ın...
REFİK DURBAŞ
Şeytan karışacak...
Hükümetin aldığı kararları ve...
HINCAL ULUÇ
Yaşlılığa ve yalnızlığa direnmek..
Çarşamba öğleden...
EMRE AKÖZ
'Gülen Holding' nasıl devam eder?
Dün Fethullah...
MEHMET BARLAS
Topbaş rüyasında Konya belediye başkanı mı...
10suz olmuyor
10suz olmuyor
Galatasaray-Dortmund maçının sonucu şu: Hagi, gençleri görmek...
Karan kartal
Karan kartal
Mönchengladbach takımına kiralanması an meselesi olan Ümit Karan'a...
Tamamen hayal ürünü
Baykal'ın "50 yıllık arkadaşı" olduğunu belirtten BM Afganistan Daimi...
Sarıgül'e tehdit ve darp suçlaması var
CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Şişli Belediye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu