kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herşeyin hesabını verebiliriz
Yıldırım iddiaları cevapladı
Herşeyin hesabını verebiliriz
F.Bahçe üzerine oyunlar oynanıyor

Herşeyin hesabını verebiliriz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Türk sporuna müdahale etmek isteyen dış güçlerin ortadan kalkması gerektiğini söyledi..

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde bazı medya organlarında Fenerbahçe Kulübü ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, futbolla ilgili bütün kurumlara çağrı yaparak, Türk sporunda son 7 yılın belgelerle incelenmesini istedi. Fenerbahçe Kulübü'ne 1998 yılının 15 Şubatı'nda başkan seçildiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''7. senemiz geride kaldı. Futbol Federasyonu'ndan, Bakanlıktan, Meclis'ten ve yetkili kurumlardan, bir çalışma yapılması gerektiğine inandığım için, sorumluların hepsinin çağrılarak, belgelerle 7 yılın değerlendirilmesini istiyorum. Biz buna açığız. Her türlü şeyi de açıklıkla ifade edeceğiz. Kim sorarsa, ne olduysa anlatacağız. Ben şahsım olarak anlatacağım. Hiçbir şeyden kaçmayacağım. 1998'den bu yana Fenerbahçe ile yapılan her şeyin hesabını vermeye açığız.'' Bugün nazik konuştuğunu ve kimseyi kırmak istemediğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

''Gelinecek noktada bazılarının başının çok yanacağını bildiğim için de insanları üzmek istemiyorum. Geçen yıl Rize'de Fenerbahçe bir maç oynadı. Bir antrenör sahada taklalar atıyordu. Hakkımızda iddiaları ortaya atan gazeteciye sorarım. Bu antrenör taklaları neden atıyordu sahada. O antrenör diğer hafta Akçaabat Sebatspor'un Çaykur Rizespor ile yaptığı maçın ortasında sahayı terk ederek istifa etti. Bunları da araştırsın bakalım, nereye gidiyoruz, ne oluyor... Fenerbahçe'nin önünü kimse bu şekilde kesemez.''

'HERKESİ ÖNCE ÖNÜNÜ TEMİZLEMEYE DAVET EDİYORUM'

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak veremeyecekleri hiçbir hesabın olmadığını anlatan Aziz Yıldırım, ''Herkesi önce önünü temizlemeye davet ediyorum. Bizim her şeyimiz açık. Hesap veremeyecek olanlar bugünden sonra düşünsünler'' dedi. Gerekirse daha geniş açıklamalar yapabileceğini vurgulayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, şunları kaydetti:

''Herkes eteğindekini döksün. Türk sporu için bazılarının gitmesi gerekirse de, ben de dahil olmak üzere, katkıda bulunurum. Herkes emin olsun. Ama kendilerini kurtarmak amacıyla başkalarını kullanıp bize saldıranlar sonunda oldukları mevkilerden çabuk giderler. Çünkü camialar her zaman doğru kişilerin yanında olur. Camialar arasındaki dengeler bu şekilde bozulmaz. Sınıf arkadaşı pozisyonunda olan insanların bilgi ve belge alarak bir camiaya saldırmasını hazmedemem, kaldıramam ve gereğini de yaparım. Gereği de kanundur. Kanunlar çerçevesinde gerekli işlemleri başlatıyoruz.''

'İSTANBULSPOR İLE HİÇBİR İŞİM YOK'

Yıldırım, bir soru üzerine, İstanbulspor Kulübü'nü satın almak gibi bir niyetinin olmadığını ifade ederek, ''Benim İstanbulspor ile hiçbir işim yok'' dedi.

Sarı-siyahlı kulübün yaşaması gerektiğini anlatan Aziz Yıldırım, ''İstanbulspor köklü bir kulüp. Bu kulübün yaşaması gerekir'' ifadelerini kullandı.

Adnan Sezgin'in her şeyi kamuoyuna anlatacağını belirten Yıldırım, ''Seyahatlerini dahi İstanbulsporlu işadamlarından yardım alarak yapmışlardır. Hatta, bize de düşen görev varsa yardım etmeye hazır olduğumuzu söylemişizdir. İyi ki yapmamışız, onu da bu teşvik içine sokarlardı. Ben olaylara sadece Fenerbahçe olarak bakmıyorum. Türk sporu olarak bakıyorum. İstanbulspor, Türk sporunun bir değeridir'' diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Aziz Yıldırım, transfer çalışmaları ile ilgili sorulara net bir yanıt vermedi. Devre arasında kesinlikle bir transfer yapacaklarını söylemediklerini belirten Yıldırım, geleceğe yönelik hazırlıklar yaptıklarını kaydetti.

Teknik Direktör Christoph Daum'un kendilerine verdiği raporda geleceğe yönelik değerlendirmeler yaptığını söyleyen Aziz Yıldırım, ''Verilen liste üzerinde çalışmalar yapıyoruz. 31 Ocak tarihine kadar muhakkak transfer yapacağız diye bir şey yok. Bir değişim yapıyoruz, kabuk değişimi'' dedi.

Yıldırım, Van Hooijdonk ile ilgili soru üzerine de bu futbolcunun sakatlığının iyileşmesi için 15 günlük bir tedavi sürecine gereksinimi olduğunu kaydederek, ''Onunla ilgili bir transfer söz konusu değil. Fenerbahçe, Van Hooijdonk ile birlikte geçen sezon yeni bir kimlik kazandı'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Hagi: Her mevkiiye adam istedim
 Cavcav: Teşvik primi verilebilir
 Diyarbakır'da Oğuz Çetin dönemi
 Felaketzedelere yardım maçı
 İstiyoruz!
 Hüzünlü ayrılık!
 Pleşan'a Saidou rötarı
 Anelka sürprizi
 Fenerbahçe'de Yıldırım toplantı
 Gel Bosque
 Yattara'ya ceza geliyor
 Nefes kesti
 Avustralya Açık çok şen geçecek
 Denizli ilk maçına çıkıyor
 Bravo Fotomaç
 Yeşilyurt üzdü
 Haber Hattı
 Haber Hattı .
 Milan fark attı Juventus takıldı
 Futbol hasreti bitiyor
 Maksat spor olsun
REHA MUHTAR
Karan dönecek
* Ümit Karan'ın...
VEDAT BAYRAM
Acı bilanço!
Son günlerin en moda sözcüğü "Artık...
RECEP GİRGİN
Mıss Sural ve Benimşansım
1.AYAK: Bu grubun üzerinde...
HAYRİ ÜLGEN
Del Bosque'yi tanımak
Del Bosque'yi bugüne kadar herkes...
MERT AYDIN
Fırsat kaçırdık
Los Angeles Olimpiyatları. 1984 yılının...
Mikroenjeksiyon Kardeşliği
Mikroenjeksiyon Kardeşliği
Adıyamanlı Bilgin ailesi, çocuk sahibi olmak için başvurdukları Prof.
'İğne' bebekler 9 yaşında
'İğne' bebekler 9 yaşında
İzmir'de 1996 yılında anne yumurtalığına mikroskopla sperm enjekte...
'J-Lo' diyene arkasını dönüyor
'J-Lo' diyene arkasını dönüyor
Jennıfer Lopez, hayranlarının kendini 'J-Lo' diye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu