Tezpişti
Una, ılık sütü karıştırarak katın. Pütürlü kalmaması için gerekirse süzün. Tereyağını ilave edin, karıştırmaya devam ederek kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirip, soğutun. Hamura ceviz ve yumurtayı katıp, yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine 1 cm. kalınlığında yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak şerbetten 150 ml. ayırın, kalanı sıcak hamurun üzerine gezdirin. Tatlı ılınınca ve şerbetini çekince ayırdığınız şerbeti tatlının üzerine gezdirin, en az bir saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın. Şerbet: Şekere suyu katıp karıştırarak eritin. Orta hararetli ateşte kaynama noktasına geldikten sonra 10 dakika daha pişirin ve sıcak tutun. MALZEMELER (8 kişilik) * 300 gram un * 2 su bardağı süt * 50 gram tereyağı * 100 gram ceviz (iri dövülmüş) * 1 adet yumurta (çırpılmış) Şerbeti: * 3 su bardağı şeker * 3 su bardağı su
|