kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Artık çocuklar gurme oldu
Artık çocuklar gurme oldu
Sütlü pırasalı havuç çorbası

Artık çocuklar gurme oldu

Yaptığı lezzetli yemekler ile herkesin yakından tanıdığı Sahrap Soysal, ikinci kitabı 'Anne, Ben Acıktım'da çocuklara özel, besin değerleri yüksek yemek tarifleri veriyor. Soysal, "Bence çocuk annenin pişirdiği yemeği yemek zorunda değil; anne çocuğun yiyeceği yemeği pişirmek zorunda" diyor.

Çocukların yemek yemesi, özellikle anneler için her zaman sorun olmuştur. Kimi çocuk iştahsızdır zorla yemek yer, kimi ise çok seçicidir; sadece sevdiği yemekleri yer. İşte tüm bu zorlukların farkına varan, hepimizin ekranlardan ve yazılarından tanıdığı Sahrap Soysal, ikinci kitabı 'Anne, Ben Acıktım'da çocuklar için yemek tarifleri veriyor. Özellikle 0-6 yaş grubuna özel yemek tariflerinin verildiği kitap, adeta annelerin imdadına yetişiyor.

SONRADAN GÖRME YEMEKÇİ
Aslında bir kimyacı olan Sahrap Soysal, uzun yıllar kendi mesleğini yaptıktan sonra çok sevdiği yemek işine başlamış. Soysal, "Ben kendime 'sonradan görme yemekçi' diyorum, bu benim ikinci mesleğim. 25 yıl çalışıp kendi mesleğimi yaptım, sonra çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yaptım. Daha sonra televizyonda 2.5 sene süren 'Mutfakta Keyif' adlı programı yapmaya başladım" diyor. Çeşitli gazete ve dergilere, internet sitelerine yemek yazıları yazan Soysal, ilk kitabı 'Bir Yemek Masalı'nda yöresel yemekleri bir araya getirmişti. Bu kitap ile 2004 Uluslararası Gourmand yemek kitapları yarışmasında "En İyi Yerel Yemek Kitabı", "En İyi Yemek Kitabı Fotoğrafları" ve "En İyi Yemek Kitabı Tasarımı" olmak üzere üç ayrı dalda ödül aldı. Daha sonra ikinci kitabı 'Anne, Ben Acıktım' ı hazırlayan Soysal, bu kitabı çıkarırken özellikle kendi yaşadığı deneyimlerin vesile olduğunu söylüyor: "Benim üç oğlum var, biri 18 yaşında, diğerleri de 6.5 yaşında ikizler. Böyle bir tecrübe yaşarken kitap yapmayı uygun gördüm. Evde çocuklar için mutlaka tencere yemeği pişmek zorunda, çocuklar artık gurme oldular, damak lezzetlerine çok dikkat ediyorlar." Sahrap Soysal, günümüz çocuklarının eskiye oranla çok daha fazla damak tatlarına düşkün olduğunu belirtiyor. Soysal, "Eskiden korkutularak yemek yedirilirdi ama şimdiki çocuklara bunu yapamazsınız. Israr ettiğiniz zaman inat yapıyorlar. Bence çocuk annenin pişirdiği yemeği yemek zorunda değil, anne çocuğun yiyeceği yemeği pişirmek zorunda" diyor.

HER ŞEYDEN YEMELİLER
'Anne, Ben Acıktım'da çorbalardan, pizzalara, özel yemeklerden içeceklere ve dondurmalara kadar her tarif kendi yaş grubu içinde veriliyor. Kitapta Türk yemeklerinin dışında İtalyan ve Japon mutfağından da örneklere yer veriliyor. Annelere çocukların beslenmesinde önemli bir yeri olan karbonhidrat grubu gıdaları makarna ve pilava yer vermeleri gerektiğini söyleyen Soysal, "Ben kimyacı olduğum için sürekli araştırma yapıyorum, makarnanın B1 ve B6 vitamin kompleksleri oranı yüksektir, makarnayı az suyla ve çok haşlamamak gerekiyor, bu içerdiği vitaminlerin korunmasını sağlıyor. Makarna soslarına ise mutlaka makarnayı haşladığım sudan katıyorum" diyor.

ZEYNEP GÜLER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Oyuncularımı arzulamalıyım
 Paylaşın, ışık saçın!
 İşte Akademi Türkiye'nin en çok konuşulan iki ismi
 Bingöl'den çıktı Çin'in aranan mankeni oldu
 İş bulamadılar oyuncu oldular
 İspanya'nın leydisi
 Tıpkısının aynısı
 'Eğreti Gelin'in horozlu afişi bana ait değil
 2004'ün son 'yeni' aşkı
 Aşkları tam gaz
 Angelina Jolie'ye İtalyan sevgili
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bu kafa YTL'ye basana kadar
Siz sağ, ben selamet 2005'e...
AYŞE TÜTER
Yeniyıl çorbası
Ispanakları yıkadıktan sonra,...
'Memedeki her kitle kanser değil ama iyi araştırılmalı'
'Memedeki her kitle kanser değil ama iyi araştırılmalı'
Türk Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem, memede ele...
Takılar görücüye çıktı
Takılar görücüye çıktı
Yeni yıl öncesi yaşanan davet bombardımanında, Bilgün Dereli'nin takı...
Moda Polisi
Moda Polisi
10 tam puan

Bilgün Dereli'nin Papermoon'daki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.