kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İş bulamadılar oyuncu oldular
İş bulamadılar oyuncu oldular

Adam yaralamaktan hapis yatan Aşkın Kenan ve Abdülkadir Fıçıcı tahliye olduktan sonra iş bulamadı. Ama gazetedeki "O Şimdi Mahkum" filminin ilanı, onların hayatlarını bir anda değiştiriverdi. İki eski mahkum şimdi oyuncu....

Aşkın Kenan ve Abdülkadir Fıçıcı, adam yaralamak suçundan hüküm giydi. Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde hapis yatan Kenan ve Fıçıcı, cezalarını çektikten sonra tahliye oldu. Özgür kaldıktan sonra uzun süre iş arayan ama bir türlü iş bulamayan Kenan ve Fıçıcı'nın imdadına "O Şimdi Mahkum" filminin iş ilanı yetişti. Şimdi iki eski mahkum, "O Şimdi Mahkum" adlı sinema filminde, kameranın karşısına geçip hünerlerini sergiliyor.

ULUCANLAR'DA YATTILAR
Abdullah Oğuz'un yönettiği "O Şimdi Mahkum" adlı filminin başrollerini Levent Kazak, Gökhan Özoğuz, Melisa Sözen, Yavuz Bingöl, Burhan Öçal paylaşıyor. Çeşitli suçlardan cezaevine giren mahkumların, traji-komik hikayelerinin beyazperdeye yansıtılacağı filmde, gerçek hayatta adam yaralama suçundan hapis yatan Aşkın Kenan ve Abdülkadir Fıçıcı da rol alıyor. Aşkın Kenan, adam yaralama suçundan 4 yıl 7 ay, Abdülkadir Fıçıcı ise yine adam yaralamaktan 3 yıl 2 ay ceza alarak Ankara Ulucanlar Cezaevi'de hapis yatmış. İki arkadaş dört ay önce tahliye olup, iş aramaya başlamış. Ne var ki iş arama çabaları sonuç vermemiş. Sabıkaları olduğu için çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanmış. Bir ay önce bir gazete ilanı, Aşkın Kenan ile Abdülkadir Fıçıcı'nın hayatlarını değiştirivermiş. O Şimdi Mahkum'a aranan figüranlık rolü için başvuran iki arkadaşın başvuruları kabul edilmiş.

GÜNDE 30 MİLYON LİRA
İki günlük çalışmanın ardından kameranın karşısına geçen Aşkın Kenan ile Abdülkadir Fıçıcı hem birçok ünlü oyuncuyla birlikte aynı filmde rol almanın mutluluğunu yaşıyor hem de günde 30 milyon lira kazanmanın. Filmin çekimlerinde 10 gün görev alacak Kenan ile Fıçıcı, işsiz oldukları bir dönemde 300'er milyon lira kazanacak.

OYUNCULAR DESTEK
O Şimdi Mahkum'da rol alan ünlü oyuncular, Aşkın Kenan ile Abdülkadir Fıçıcı'nın işledikleri suçlar nedeniyle hayattan koparılmayı hak etmediklerini düşünüyor. Çekimlerde Kenan ile Fıçıcı'ya yardımcı olan oyuncular, iki eski mahkumu yeniden hayata kazandırmaya çalışıyor. Kenan ile Fıçıcı cezaevinde başlayan arkadaşlıklarını film setinde de sürdürürken O Şimdi Mahkum ile şanslarının döndüğünü, hayata tutunabilmek adına filmin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu söylüyor.

İÇERİDE HAYAT İYİYDİ
"Yaptım bir hata. Öfkemi kontrol edemedim. Adam yaralamaktan hüküm giydim. Cezamı çektim. Dışarı çıktım ama içerdeki hayat dışarıdan daha iyiydi. İçeride yalnız değildim ama dışarıda yapayalnızım" diyen Aşkın Kenan, oyunculuk serüvenini ise şöyle açıklıyor: "Aylarca iş aradım ama kimse iş vermedi. Bu işi buldum. Başta zorlandım elbet ama şimdi iyi oynuyorum. İçerdeki gibi davranın diyorlar ben de öyle davranıyorum."

DAMARIMA BASTI
Filmin diğer mahkum oyuncusu Abdülkadir Fıçıcı ise kendi hikayesini şöyle anlatıyor: "Adam damarıma basmış, ne yapabilirim? Allah'tan adam ölmedi. Ölseydi o zaman hayatım biterdi. 3 yıl 7 ay yattım içeride. İçerideki hayata tam alışmıştım ki dışarı çıktım. Ancak normal hayata hâlâ alışamadım. Kimse iş vermiyor bize. Ne yapalım yani? Hayatımız boyunca ceza çekmek zorunda mıyız? Figüranlık için başvurdum, kabul ettiler. Bir kaç kuruş para kazanıyorum çok şükür."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Oyuncularımı arzulamalıyım
 Artık çocuklar gurme oldu
 Paylaşın, ışık saçın!
 İşte Akademi Türkiye'nin en çok konuşulan iki ismi
 Bingöl'den çıktı Çin'in aranan mankeni oldu
 İspanya'nın leydisi
 Tıpkısının aynısı
 'Eğreti Gelin'in horozlu afişi bana ait değil
 2004'ün son 'yeni' aşkı
 Aşkları tam gaz
 Angelina Jolie'ye İtalyan sevgili
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bu kafa YTL'ye basana kadar
Siz sağ, ben selamet 2005'e...
AYŞE TÜTER
Yeniyıl çorbası
Ispanakları yıkadıktan sonra,...
'Memedeki her kitle kanser değil ama iyi araştırılmalı'
'Memedeki her kitle kanser değil ama iyi araştırılmalı'
Türk Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem, memede ele...
Takılar görücüye çıktı
Takılar görücüye çıktı
Yeni yıl öncesi yaşanan davet bombardımanında, Bilgün Dereli'nin takı...
Moda Polisi
Moda Polisi
10 tam puan

Bilgün Dereli'nin Papermoon'daki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.