kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben değil biz
Hagi'den İnciler
G.Saray hiç zarar etmedi

Ben değil biz

Hagi: "Kısa sürede iyi işler yaptık. Bunu başarırken kolektif olduk. Hiç 'Ben' olmadı. Hep 'Biz' dedik" "Ocak'ta kiralık transfer yapmak daha doğru. Plesan'ı istiyorum. Kulübün her kuruşunu korurum.".

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi ile devre arası tatilini geçirdiği Seefeld'de buluştuk. Avusturya'nın ünlü kayak merkezi Innsbruck yakınlarındaki bu şirin kasabaya eşi Marilena, bacanağı Popescu ve eşi Luminita, yakın dostları Victor Becali ve eşi Manuela ile gelen Hagi, SABAH'a hem ilk yarıyı değerlendirdi hem de hedeflerini ve projelerini anlattı. İşte Hagi'nin ilginç açıklamaları: "Takımımın ilk yarıdaki performansından memnunum. Hepsi canla başla mücadele etti. Fenerbahçe gibi çok iyi bir rakibimiz var. Bundan sonrası daha da önemli. Hangi takım işini daha iyi yapar ve daha çok çalışırsa şampiyonluk ipini göğüsler. Ben bu konuda futbolcularımın hepsine güveniyorum. Şampiyonlukta şu anda Fenerbahçe herkesten biraz önde. Ancak biz bu şampiyonluğu çok istiyoruz. Trabzonspor da çok iyi bir takım. Bu arada Beşiktaş'ı da unutmamak lazım. Son 8 maçları çok iyiydi. İkinci yarının ilk dört maçını da kendi sahalarında oynayacaklar. Bana göre çok zorlu bir ikinci yarı bizi bekliyor.

Derbi iyi de, yetmez
Derbilerde kazanmak hepimiz için çok güzel bir olay. Ancak bizim hedefimiz daha büyük. Ligi şampiyon olarak bitirmek daha önemli. Herkes gördü ki bizde şampiyon olmak için potansiyel var. Bu kadar kısa zamanda iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Bunu başarırken kolektif olduk. 'Ben'hiç olmadı. Hep 'Biz' dedik. Bunun sırrı burada. Aynı şeyleri düşündük, aynı şeyleri hedefledik. En önemlisi çok çalıştık. Benim için bütün futbolcularım aynı. Bazı gençler beni tanımıyordu, ben de onları tanımıyordum. Birbirimizi tanıdıkça onlar beni daha iyi anlıyorlar. Son 4 hafta çok zordu bizim için. Yine herkes gördü ki bu takım zorları da başarıyor; daha da başaracak.

Listelerimi verdim
Yönetimimize gidecekler ve alınacak futbolcular hakkında listemi verdim. İkinci yarı birkaç alternatif futbolcu istiyorum. Ben geleceğe yönelik düşünüyorum. Futbolla ilgili isteklerimi de bu doğrultuda bildirdim. İstanbul'a döner dönmez başkanımızla, yöneticilerimizle bir araya gelip son durum değerlendirmesini yapacağız. Ben Galatasaray'a çalışıyorum. Bu kulübün menfaatlerini düşünmek zorundayım. Bu yüzden ocak ayı için akıllı transferler istedim. Çünkü kulübümüzün her kuruşunu bizler de korumak zorundayız. Transfer stratejimi de buna göre belirledim. Ocak ayında bonservisi ile futbolcu almaya karşıyım. Çünkü alacağımız futbolcu bize uyum sağlar mı, sağlamaz mı bilemeyiz. Görme fırsatımız olmalı. Bunun için ocak ayında kiralık olarak transfer yapmayı daha uygun gördüm. Alacağımız futbolcuyu hepimiz göreceğiz. Sonuç iyi olursa sezon sonunda bonservisi ile birlikte alırız.

Polemik seviyorsunuz
Plesan'ı istediğim doğru. Onu tanıyorum. Galatasaray'a faydalı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki günler ne gösterir,Hagi, Çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor. F.Bahçe herkesten biraz önde. Trabzon çok iyi takım. Beşiktaş son 8 maçta iyiydi. İlk 4 maçları içeride. Biz de bu şampiyonluğu çok istiyoruz dedi.bekleyip göreceğiz. Bir de yabancı futbolcu almak için kontenjanımızı boşaltmamızı gerekecek. Bu da önemli bir konu.. Türkiye'de polemik çok seviliyor. Ben Denizlispor maçı sonrası sadece, 'Bugün Denizlispor Fenerbahçe'den daha iyi oynadı' dedim. Sadece Denizlispor'un daha iyi futbol oynadığını söyledim. 'Denizlispor Fenerbahçe'den daha iyi bir takım' demedim. Çünkü Fenerbahçe şu anda iyi olmasa lider olmazdı. Rakiplerime de her zaman saygılıyım. Böyle bir şeyi başka taraflara çekmek doğru değil, ne yazık ki böyle yapıldı.

Sonrası da var...
Ben futbolcu olarak Galatasaray'a geldiğim ilk gün, kontratıma Avrupa'da şampiyon olursak ekstra bir ücret koydurmuştum. Herkes o zaman bana gülmüştü. Ben her zaman hedefleri büyük olan bir insanım. Şimdi de teknik direktör olarak burada büyük hedefleri olan bir teknik direktörüm. İnanıyorum. İnanmasam Galatasaray'ın başında olmazdım. Birinci hedefim önce Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Sonra... Sonrasını herkes görecek!

Herkes birlik olursa
Başarılı olmamız için başkanımızdan teknik heyete, yöneticilerden taraftara, futbolcumuzdan masörümüze kadar herkes el ele verip kenetlenmeli. Galatasaray büyük bir kulüp. Bu zamana kadar kazandırdığı zaferler ortada. Bunları hep beraber daha da yükseltmeliyiz. Herkesin yeni yılı kutlu olsun, Galatasaray da şampiyon olsun. En önemlisi Tanrı herkese sağlık versin."

Yaşar Yalcın - Sülayman Gültekin


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İdolüm Rüştü
 Misafir Futbolcu
 Ronaldo'da Pürüz
 Federasyon 2005'e Şokta Girdi
 F1 Biletleri Kapış Kapış
 Uğur, Zidane'ı geçti
 Haber Hattı
GÜRCAN BİLGİÇ
Kurum mu yoksa cumhuriyet mi?
Fenerbahçe Başkanı Aziz...
KAZIM KANAT
10. Köy Beşiktaş
Yazdığım ve söylediğim konusunda bir...
HASAN SAYDAM
Hoşgeldin 2005
Bugün yeni bir senenin ilk günü... Tabii...
VEDAT BAYRAM
Fenerbahçe ve gerilim
Mahmut Uslu iki dönemdir...
'Umut Çocukları' yeni yıla 'umutsuz' giriyor
'Umut Çocukları' yeni yıla 'umutsuz' giriyor
Parasızlık yüzünden aylardır yardım çığlıklarını duyurmaya çalışan...
Salgın hastalığa karşı Kızılhaç'tan aşı aldım
Salgın hastalığa karşı Kızılhaç'tan aşı aldım
Taylandlılar ruhlara inandıklarından hasarlı otellerde yağmaya karşı...
Güzel ama 'yalancı'
Güzel ama 'yalancı'
Brezilyalı model Gisele Bündchen'in, getirene beş bin dolar ödül vaat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu