kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılbaşı çikolata ile kutlanır
Yılbaşı çikolata ile kutlanır

Yılbaşının vazgeçilmezleri arasında bulunan çikolata ve gümüşler, el yakan fiyatlarına rağmen bu yıl da büyük ilgi görüyor. İtalyan çikolata markası Caffarel, renk renk aksesuvarlarla süslenen çikolatalarının yanı sıra, yılbaşı için hazırladığı vanilya kokulu kırmızı iç çamaşırları ile büyük ilgi görüyor..

Çikolatalar ve özellikle orta yaş kesimin vazgeçemediği gümüşler, bu yılbaşında da seçkin müşterilerden büyük ilgi görüyor. Rengarenk paketleri ve parlak süsleriyle göz alan İtalyan çikolata markası Caffarel ve ünü tüm dünyaya yayılan gümüş markası Christofle, yılbaşı için en çok rağbet gören markalar arasında yer alıyor. Mıknatıslı şişeler ve birbirinden süslü sepetler içerisindeki ünlü İtalyan markası Caffarel çikolatalarının kilosu 120 milyon liradan satılırken, yılbaşını gümüş hediyelerle kutlamak isteyenlerin tercih ettiği ünlü Fransız gümüş markası Christofle'da bir şampanya kovası 873 Euro'ya (1 milyar 619 milyon lira) alıcı buluyor. Seçkin müşterilere hitap eden bu hediyeler arasında özellikle Caffarel mağazasının özel tasarımı olan vanilya kokulu iç çamaşırları ve kristal at başı, büyük ilgi görüyor.

KAPLUMBAĞA 601 EURO
Zeynep Madra ve Stella Kant, 1998 yılında Nişantaşı Christofle mağazasını açtıkları günden bu yana sofra aksesuvarlarının büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Madra, markanın 1800'lü yıllara dayandığını, Osmanlı padişahlarının da bu markanın eşyalarını kullandıklarını söylüyor. Mağazada 50 milyon lira ile 10 milyar lira arasında değişen fiyatlarla satılan özel ürünler arasında 'Daum' marka, kristal uğur kaplumbağalarının fiyatı 601 Euro (1 milyar 108 milyon lira), kristal filler 570 Euro (1 milyar 52 milyon lira), Andre Pulman tasarımı Verhigo serisinden 3'lü çerezlik içinde çikolata 281 Euro (519 milyon lira), İtalyan tasarımı 11 kollu vazo ise 174 Euro (321 milyon lira) fiyatlarla satışa sunuluyor.

ABDÜLAZİZ'İN SEÇİMİ
Dünyada Fransa Başkanlık Sarayı, David Beckham, Catherine Zeta Jones gibi ünlü isimlerin de kullandığı bir marka olan Christofle, son dönem Osmanlı padişahlarından Abdülaziz'in de kızının çeşizi için tercih ettiği bir marka. Zeynep Madra, Osmanlı döneminde, Osmanlı sınırları içinde bu markanın 11 mağazası olduğunu belirterek, diğer obje ve rakamları şöyle sıralıyor: "12 kişilik 140 parça çelik bıçak takımı 2 bin 400 Euro (4 milyar 428 milyon lira), 12 kişilik 144 kutulu çatal bıçak seti 4 bin 394 Euro (8 milyar 108 milyon lira), Antika Çay Takımı 15 bin Euro (27 milyar 675 milyon lira), som gümüş ve aytaşı kol düğmeleri 232 Euro (428 milyon lira)."

TAMAMI ÖZEL TASARIM
Yılbaşının vazgeçilmez hediyeleri arasındaki çikolatalar, görüntüleriyle olduğu kadar fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Ünü tüm dünyaya yayılmış olan İtalyan çikolata markası Caffarel'in 1996 yılından beri Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Leyla Kağıtçı, çikolataların paketlerinden, yerleştirilecek özel kutularına kadar bizzat kendisi ilgileniyor. Kendine ait özel tasarımlarla süslediği çikolataların özel günler için tercih edildiğini belirten Kağıtçı, çikolata fiyatlarının da kaliteyle eşdeğer olduğu için yükselebildiğini belirtiyor. Kilosu 120 milyon lirayı bulan çikolataların karamelli, meyveli, hindistancevizli gibi birçok çeşidi bulunuyor.

VANİLYA KOKULU İÇ ÇAMAŞIRLARI
Yılbaşının simgesi olan Noel baba ve çanlar arasına yerleştirilen çikolatalar, küçük boyutlardaki içki, mum ve kadehlerle zenginleştiriliyor. Çikolatalar ve süslemeleriyle de dikkat çeken Caffarel'de bu yılbaşı vanilya kokulu iç çamaşırları da müşterilerin oldukça ilgisini çekiyor. Üç çeşit kırmızı çamaşırın bulunduğu bu özel yılbaşı hediyesinin fiyatı ise 20 milyon lira.

SEPETTE ŞARAPLA SATILIYOR
Özellikle çocuklar için tasarlanan çikolatalar, Noel babalar ve dans eden kardan adamlarla süslenirken, büyüklere hediye edilecek çikolatalar, şarap ve kadehlerle birlikte satılıyor. Özel kırmızı kalp kutu içerisinde şarabı, kadehi ve mumuyla tasarlanan yılbaşı sepetleri ise 350 milyon liraya alıcı buluyor.

Nebahat KOÇ- Kutlu GARGI / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yeni yılı nerede, nasıl karşılamalı?
 Bu yılbaşı parti enflasyonu var
 Alsak alsak ne hediye alsak?
 Ortaköy Princess Hotel'de dansöz var
 Yeni yılın en şanslısı siz olun
 Yılbaşı hindiniz Kaburga Sofrası'ndan
 Ayrılık izlerini silin
 Taksit çok bütçe rahat
 Yeni yıl gecesi ünlülerin başına neler gelmiş neler
 Evlilikte kayınvalide, kayınpeder, anne, baba sorunları
 atv ekranlarında yeni yıl coşkusu
 Bir kahveyle bir kalp ısıtabilirsiniz
HAKAN & UTKU
Yılbaşına özel yepyeni cep telefonu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yılbaşı hindisi
Marinat...
Kendi kendine ilaç almak iktidarsızlıktan kurtarmıyor
Kendi kendine ilaç almak iktidarsızlıktan kurtarmıyor
En büyük sorunlarından biri 'iktidarsızlık' olan andropoz dönemi pek...
Aman diyetinizi bozmayın
Aman diyetinizi bozmayın
Yılbaşı sofrası için hazırlıklarınızı yaparken, doktorlara kulak...
Sosyete yeni yıla İstanbul'da girecek
Sosyete yeni yıla İstanbul'da girecek
İstanbul elitlerinin büyük bir çoğunluğu, yeni yılı İstanbul'daki...
Yılbaşı gecesi dışarıda eğlenmek cep yakacak
Yılbaşı gecesi dışarıda eğlenmek cep yakacak
Yeni yılı gözde eğlence mekanlarında karşılamak isteyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.