kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Taksit çok bütçe rahat
Taksit çok bütçe rahat

Yeni yılın yaklaştığı şu günlerde mağazalar en yoğun günlerini yaşıyor. Kıyafetlerden, değişik hediye alternatiflerine kadar birçok çeşidi vitrinlerine taşıyan büyük mağazaların neredeyse tümüne yakını, taksitli alışveriş seçenekleriyle yılbaşı alışverişine hazır.

Işıklı, çam ağaçlı, kardan adamlı vitrinlerin yarış yaptığı 2004'ün şu son günlerinde, mağazalar yine en yoğun günlerini yaşıyor. Çocuk genç, kadın erkek demeden hemen herkes çam ağaçlı, Noel babalı süslemelerle göz kamaştıran büyük alışveriş merkezlerini tıka basa dolduruyor. Yılbaşı alışverişi için özel indirim yapmayan mağazalardaki fiyatlar ise el yakıyor. Yılbaşı akşamı gecenin en şıkı olmak için yarışan birçok kişi, sevdiklerine de son yıllarda adından ve tadından oldukça söz ettiren ithal çikolatalardan hediye etmeyi ihmal etmiyor. Bayramda olduğu kadar büyük bir yoğunluk yaşamadıklarını söyleyen mağaza sahipleri, yine de satışlardan memnun olduklarını dile getiriyor. Yılbaşı için özel indirimlerin uygulanmadığı mağazalarda, daha çok taksitli ödeme imkânı sunuluyor. Taksit sayılarının yılbaşı için özel olarak arttırıldığını vurgulayan mağaza sahipleri, sadece belirli bir kesimin yılbaşı için alışveriş yaptığını da söylemeden geçemiyor.

FİYATLAR EL YAKIYOR
Büyük alışveriş merkezlerinde rengarenk vitrinlerin öne çıktığı şu günlerde, bazı müşteriler ise fiyatların pahalılığından şikayetçi. Özellikle yılbaşı gecesi şık olmak isteyenlerin tercih ettiği ünlü mağazalar, sadece taksit oranını fazlalaştırıyor. Büyük mağazalarda kıyafetler 100 milyonla 1 milyar arasında değişiyor. Mağaza sahipleri, fiyatlarının ürün kalitesiyle eş değer olduğunu özellikle vurguluyor.

YILBAŞINDA GENÇLER SPOR
İthal mağazaların yoğunlukta olduğu büyük alışveriş merkezleri bünyesinde yer alan mağaza sahipleri, genç kuşağın günlük hayatta olduğu gibi yine spor giyindiğini belirtiyor. Gömlekten kot pantolona, hırkadan monta birçok alternatif sunan gençlerin gözde markası 'Gas'de fiyatlar 75 milyon ile 400 milyon arasında değişiyor...

YOĞUN BİR ALIŞVERİŞ YOK
Belirli bir müşteri potansiyeline sahip olan, özellikle yılbaşı gecesi farklılığını ortaya koymak isteyen gençlerin vazgeçilmez mağazası Home Store İletişim Direktörü Nevin Kepenek, eskisi gibi yoğun hediye alışverişinin yapılmadığını söylüyor. Özellikle son yıllarda yılbaşı, bayram gibi özel günlerin tatil amaçlı kullanıldığını belirten Kepenek, "Hediye alışverişi artık hiç de eskisi gibi değil. Artık bu özel günler seyahat amaçlı kullanılıyor. İnsanlar eskisi gibi birlikte vakit geçirmiyor. Bu da alışverişlerine yansıyor. Çünkü artık birçok insan yılbaşına tatil gözüyle bakıyor" diye konuştu. Home Store mağazasında fiyatlar ise 100 milyonla 950 milyon arasında değişiyor.

ŞAMDANLAR VE MUMLUKLAR REVAÇTA
Yıllardır, kıyafetten hediyelik eşyaya Türkiye'nin vazgeçilmez isimlerinden olan Mudo City'de de yılbaşı heyecanı sürüyor. Rengarenk ürünleriyle küçükten büyüğe herkesin ilgisini çeken Mudo City'de yılbaşı için en çok satılan hediyelik eşyaların başında renkli mumluklar ve şamdanlar geliyor. Değişik alternatiflerin sunulduğu Mudo City'de yılbaşı ağaçları için hazırlanan küçük süsler ve maket Noel babalar da çocukların ilgisini çekiyor.

AKSESUVARCILAR TIKLIM TIKLIM
Aksesuvar mağazaları ise yılbaşı alışverişi için en büyük ilgiyi görenlerden. Tokadan çantaya, eldivenden şapkaya kadar farklı hediye alternatifleri sunan "Accessorize", yurt dışından getirdiği ürünleriyle özellikle genç kızların oldukça ilgisini çekiyor. Yılbaşı için özel bir indirim uygulamadıklarını vurgulayan mağaza yetkilileri, 100 milyon lira üzerinde yapılan alışverişlerde 2 taksit imkânı sunuyor.

Kutlu KARGI / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yeni yılı nerede, nasıl karşılamalı?
 Bu yılbaşı parti enflasyonu var
 Alsak alsak ne hediye alsak?
 Ortaköy Princess Hotel'de dansöz var
 Yeni yılın en şanslısı siz olun
 Yılbaşı hindiniz Kaburga Sofrası'ndan
 Ayrılık izlerini silin
 Yeni yıl gecesi ünlülerin başına neler gelmiş neler
 Yılbaşı çikolata ile kutlanır
 Evlilikte kayınvalide, kayınpeder, anne, baba sorunları
 atv ekranlarında yeni yıl coşkusu
 Bir kahveyle bir kalp ısıtabilirsiniz
HAKAN & UTKU
Yılbaşına özel yepyeni cep telefonu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yılbaşı hindisi
Marinat...
Kendi kendine ilaç almak iktidarsızlıktan kurtarmıyor
Kendi kendine ilaç almak iktidarsızlıktan kurtarmıyor
En büyük sorunlarından biri 'iktidarsızlık' olan andropoz dönemi pek...
Aman diyetinizi bozmayın
Aman diyetinizi bozmayın
Yılbaşı sofrası için hazırlıklarınızı yaparken, doktorlara kulak...
Sosyete yeni yıla İstanbul'da girecek
Sosyete yeni yıla İstanbul'da girecek
İstanbul elitlerinin büyük bir çoğunluğu, yeni yılı İstanbul'daki...
Yılbaşı gecesi dışarıda eğlenmek cep yakacak
Yılbaşı gecesi dışarıda eğlenmek cep yakacak
Yeni yılı gözde eğlence mekanlarında karşılamak isteyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.