kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlülerin merak uyandıran GİZLİ DÜNYASI
Ünlülerin merak uyandıran GİZLİ DÜNYASI
Hollywood'un yalan dedektörü

Ünlülerin merak uyandıran GİZLİ DÜNYASI

Ünlülerin renkli ve şaşalı dünyası her zaman merak konusu olmuştur. Bu, paparazzi programlarına gösterilen ilgiden de anlaşılıyor... Cosmopolitan dergisi, ünlüler hakkında en çok merak edilen konuları açıklığa kavuşturdu.

Ünlülerin yaşam tarzları, aşkları, saç kesimleri, kıyafetleri, kısacası her şeyleri merak konusu olmuştur eskiden beri... Bazen onların yaptıklarına da bir anlam veremeyiz. Niye 30 dakika önce tanıştıkları biriyle evlenmeye karar verilerler, tonla paraları olduğu halde neden kötü giyinirler, çocuklarına niye garip isimler verirler, bu aralar neden hepsi hamile? Bu soruları artırabiliriz tabii ki... Onlarla ilgili kafanızı kurcalayan soruların cevaplarını Cosmopolitan dergisi derledi...

* Neden ünlüler 30 dakika önce tanıştıkları biriyle nişanlanıyor?
"Who Cares What You're Supposed to Do?" (Ne Yapacağın Kimin Umurunda?) adlı kitabın yazarı Victoria Dickerson, ünlülerin tüm zamanlarını, kendilerini yalnız ve her şeyden izole edilmiş gibi hissettikleri uzak yerlerde, film çekimlerinde geçirdiklerini belirtiyor. Kısa sürede sağlam ve kendilerine arkadaş olabilecek birini bulmak istiyorlar, bu konuda aceleci davranıyorlar ve karşılaştıkları insanları kaybetmek istemediklerinden hemelişanlanıyorlar. Dickerson ünlülerin egolarının yüksek olduğunu belirtiyor. Bu durum tüm şanssızlıklara meydan okuyabileceklerini düşünmelerine neden oluyor. Hiç tanımadıkları insanlarla da mutlu olabileceklerini düşünüyorlar. Birçok ünlü istedikleri her şeyi elde etmeye alışkın olduğundan böyle durumlar yaşanıyor.

* Neden basın aracılığıyla arkadaşlarıyla tartışmayı reddedip halkın arasında tartışıyorlar?
Aslında halkın içinde tartışmıyorlar; paparazzilerin her koşulda onları takip ettikleri (uzun objektifli kameralarla) göz önüne alınırsa yine kameralar önünde oluyorlar. Fotoğrafçıların belirttiklerine göre, kendileri hakkında dedikoduların çoğalmasını isteyen çiftler, paparazziler önünde öpüşürken poz vermekten çekinmiyorlarmış. Ben Affleck ve Jennifer Lopez'in Los Angeles'ın en gözde restoranlarına gittiklerini düşünün.

* Tonla paraları olduğu halde, neden kötü giyinme konusunda ısrarcılar?
Aslında kötü giyinmek için çaba harcamıyorlar. Hollywood yıldızlarının stilisti Donna Weiss, bütün gün film çekimleri sırasında, zamanlarını kameralar önünde kusursuz görünebilmek için saç ve makyaj odalarında ve gardırop önünde harcayan ünlülerin bundan yorulduklarını belirtiyor. İş dışında, rahat olmak isteyen ünlüler, güzel giyinmek için ter dökmek istemiyor.

* Her ünlü kadıleden hamile?
Reese Witherspoon, Kate Hudson, İpek Tenolcay ve Hülya Avşar çocuk sahibi olmanın kariyerlerinden hiçbir şey eksiltmediğini kanıtladılar. Ünlü bir gazeteciye göre, bu kadınlar, diğer starlara da örnek oldu. Kadın yıldızlar, kişisel gelişim uzmanlarının ve diyetisyenlerinin gözetiminde hamilelik dönemini geçiriyor, çocuk sahibi oluyor ve bir yıl içinde eski hallerine geri dönüyorlar. Çalışma hayatlarına döndüklerinde de hamilelik, popülerliklerinin artmasına neden oluyor. Annelik onları kahraman haline getiriyor.

* Hollywood'daki birçok ünlünün kısa boylu olduğu doğru mu?
Evet, aslında Hollywood starlarının birçoğu gerçekte çok kısa. Örneğin, Tom Cruise, Mark Wahlberg ve Tobey Maguire 1.70 cm ya da daha kısalar. Kadın starların pek çoğunun minyon tipli olduğunu ve filmlerde erkek oyuncuların onlardan çok daha uzun göründüğünü söylüyor bir kasting uzmanı olan Amy Britte. Ve ekliyor; "Bir kadın oyuncu kendi boyunda ya da kendinden kısa bir erkek oyuncuyla eşleşmişse, kadın oyuncu eşinin uzun görünmesini sağlamak için düz tabanlı ayakkabılar giyer." Bu da, Mischa Barton'ın "The O.C."de yüksek topuklu ayakkabı giymemesini açıklıyor.

* Ünlüler neden çocuklarına (Gwyneth Paltrow ve Chris Martin; Apple "Elma", Demi Moore ve Bruce Willis; Scout "Füze") gibi çılgın isimler veriyorlar?
Ünlülerin psikolojik danışmanlığını yapan Robert Butterworth, bunu ünlülerin bir çeşit sevgi göstergesi olarak gördüklerini belirtiyorlar. Ünlüler her zaman trend yaratmak gibi bir zorunluluk hissediyorlar. Butterworth, bu isimlerin çocuklarını daha özel yapacağını düşünerek böyle davrandıklarını ekliyor.

* Neden onlar için alışveriş yapabilecek birini işe almak yerine, markete yalnız gitmeyi giriyorlar?
Ünlülerin film çekimleri olmadığında, her şeyi yapabilecek kadar boş vakitleri oluyor. Bir televizyon yıldızı, çalışmadığı zamanlarda sıkıntıdan patladığını itiraf ediyor. Ve kendisinin Tom Cruise gibi olmadığını belirtiyor, şirkete, menajere ve reklamcılara bu kadar para ödeyince, kişisel alışverişlerini yapacak birini tutmak için para kalmadığını ekliyor.

* Ünlüler neden sadece ünlü insanlarla ya da iş yaşamından tanıdıklarıyla görüşüyorlar?
Birlikte çalıştıkları insanlarla ya da onlara hizmet eden insanlarla gün içinde çok vakit geçiriyorlar. Onların makyajını yapmıyorsanız, aynı spor salonuna gitmiyorsanız, sevgi sözcüklerinizi onlarla paylaşmıyorsanız, onlarla randevulaşma şansınız oldukça az.

* Çok paraya sahip oldukları halde, neden çoğu şeyi bedavaya getirmek istiyorlar?
Çünkü bunu yapabiliyorlar. Her şeyi bedavadan elde etmeye alışkın olduklarından, her şeyin bedavaya geleceğini umabiliyorlar. Bedava ürünleri kabul etmenin onlar için bir problem yaratmadığını itiraf edebilirler ve bu bedavacılığı hak ediyormuş gibi hissedebilirler. Ayrıca ünlüler giydikleri her şeyin reklamını yapan yürüyen billboard'lar gibidir, şirketlerin reklamlarını yapmaları için her şeyi onlara bedava göndereceklerini bilirler.

* Ünlülerin gerçekten bu kadar çok korumaya ihtiyacı var mı?
1989 yılında Robert Bardo'nun televizyon yıldızı Rebecca Schaeffer'ı silahla öldürmesinden bu yana, ünlüler kendilerinin de korunmaya ihtiyaçları olduğunu hissettiler. Kendilerini korumak için haftada 4 bin dolar para harcıyorlar. Normalde iki kişinin bu işi yapmak için yeterli olduğu biliniyor ama birçok paranoyak ünlü, küçük bir orduyu arkasına saklamayı doğru buluyor. Fakat Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz gibi bazı ünlüler her yere yanlarına hiç kimseyi almadan gidiyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aşk böyle değil ki !
 Güzellik önerileri
 'Hırsız Var'ın karakterleri gerçek hayattan kopya
 Tıpkısının aynısı
 Kimsesizlerin yılbaşında tüm dilekleri gerçek oluyor
 Alkollüydüm yanlış anlaşıldım
 Kervan'dan 3 alın 2 ödeyin
 Ateş kırmızısı fotoğraf makinası
 Yardım olmasa da kendi kanatlarımızla uçaçağız
 Avanos'ta sahte çömlek furyası
 Karaköy Lions'tan anlamlı kutlama
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yılbaşı ağacı isteriz
Semranım'dan iyi olmasın yeni...
GÜLSE BİRSEL
Yılbaşı hediyesi krizi!
Okaçınılmaz daralma, o karanlık...
AYŞE TÜTER
Parmak sucuklu kuru fasulye
Isıtılmış bir çorba kaşığı...
Hamileler nasıl beslenmeli?
Hamileler nasıl beslenmeli?
Hamilelikte beslenme, hem anne hem de bebek sağlığı için büyük önem...
Kato'dan AÇEV'e büyük destek
Kato'dan AÇEV'e büyük destek
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), okul öncesi eğitime katkıda bulunmak...
Bu kez rol değil
Bu kez rol değil
Önce 'Hababam Sınıfı Askerde'de rol icabı asker olan Memet Ali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.