kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polisin 'Bayram' günü
Oğulları Da Hapiste
Polisten adam kaçırdılar

Bayram'ı 120 polis yakaladı

Dört aydır aranan eski milletvekili Mustafa Bayram, Van'ın Edremit ilçesinde yakalandı. Bayram'ın kaldığı eve aile içi telefon kayıtlarından ulaşıldı.

KAPIYI AÇTI YAKALANDI
VAN
Emniyet Müdürü'nün yönettiği şafak harekâtına 120 polis katıldı. Kapıyı açınca polisi gören Bayram direnmedi.


Polisin 'Bayram' günü

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan eski milletvekili Mustafa Bayram dün sabaha karşı Van'ın Edremit ilçesinde yakalandı. 'Geceyarısı Operasyonu'na 120 Özel Harekât polisi katıldı.

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve yaklaşık 4 aydır aranan Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram, önceki gece sabaha karşı düzenlenen bir operasyonla Van'ın Edremit ilçesinde yakalandı. Gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Bayram, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. ''Uyuşturucu kaçakçılığı için teşekkül oluşturmak, devlete karşı silahlı isyan çıkarmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'' suçlarından aranan Bayram, Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin "Geceyarısı Operasyonu" ile ele geçirildi. Bayram'ın bulunduğu Edremit ilçesindeki eve yapılan baskına 120 Özel Harekat polisi katıldı.

TELEFONLARI DİNLENDİ
Oğlu Hamit Bayram'ın Emniyet Müdürlüğü'nden kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle, hakkında çıkarılan tutuklama kararından sonra kaçan Bayram'ın uzun süre İran'da yaşadığı tespit edildi. Emniyet birimleri, kullandığı telefonlardan Bayram'ın, sınıra yakın Başkale'ye bağlı olan köyüne gelip gittiğini tespit etti. Ancak her seferinde operasyon girişiminden haberdar olan Bayram, bir türlü yakalanamadı..

VAN'DA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Yaklaşık bir hafta önce Bayram'ın Van il merkezine geldiği tespit edildi. Telefon konuşmalarından Bayram'ın Edremit'te olduğu önceki gün kesinlik kazandı. Bunun üzerine operasyon yapılmasına karar verildi. Çok gizli tutulan operasyonun sabah saatlerinde yapılması planlandı. Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Uçkan'ın yönettiği operasyonda Özel Harekat, Kaçakçılık Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı 120 kişilik bir ekip saat 04.00 sıralarında harekete geçti. Operasyon sırasında polisler önce Bayram'ın kaldığı evin etrafını sardı ve evin çevresini koruyan Bayram'ın 10 adamı etkisiz hale getirildi. Kapıyı açan Bayram kıskıvrak yakalandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Bayram geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'ye getirildi. Van Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Bayram, Adliye'den elleri kelepçeli olarak çıkartıldı. Zırhlı araca bindirilerek Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa Bayram, daha sonra Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Bayram'ın güvenlik nedeniyle Bitlis Kapalı Cezaevi'ne sevk edileceği bildirildi. Bayram hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinin ardından Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Hüsnü Ayhan, Bayram'ın İran'dan Türkiye'ye 2 gün önce teslim olmak için giriş yaptığını söyledi. Bayram, oğlu Hamit Bayram'ın 7 Temmuz'da Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle 10 Temmuz'da tutuklanmış, daha sonra 30 milyar lira kefaletle serbest kalmıştı. Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianame kapsamında, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Bayram, 4 aydır aranıyordu.

Ercan DEMİRCİ-MERKEZ-VAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AB heyeti Ocak'ta geliyor
 Ali Balkaner yakalandı
 'Irak'a iş ve aş getirdik bizi serbest bırakırlar'
 Sen de bizi merak etme
 Maceraperest Türk girişimci
MEHMET BARLAS
Volkswagen "Bosswagen" olunca, adını "Phateon"...
SAVAŞ AY
Irak'ta değilsek kamyoncuları kim öldürür...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Görecek güzel günler var..
Türkan Saylan'ı ve...
HINCAL ULUÇ
Türkiye- AB ilişkileri üzerine "En Şirin" yazı..
Hiç...
UMUR TALU
İşkence ahlakı
Bugünlerde ABD medyasında, büyüklerinde...
'Masaya 3'üncü planla dönebiliriz'
Kıbrıs Rum yönetimi, adada çözüm için görüşme masasına Ankara ve...
'ABD, savaşı kaybedebilir'
Amerikan yönetiminin Irak'la ilgili başını ağrıtan rapor ve...
Yabancı farkı
Yabancı farkı
F.Bahçe'nin yabancıları ilk yarıda 31 gol attı, 16 asist yaptı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu