kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hamdolsun aldık
Notlar

Hamdolsun aldık

Erdoğan, Ankara'da coşkuyla karşılandı. Kızılay'daki AB şöleninde konuşan Erdoğan, "Hamdolsun tarihi aldık, başarı halkımızın" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Brüksel'in ardından Ankara'ya dönüşünde coşkuyla karşılandı ve AB'den müzakere tarihi alınması Kızılay'da binlerce vatandaşın katıldığı AB Şöleni'yle kutlandı. Brüksel'den önceki gece Türkiye'ye dönen ve geceyi İstanbul'da geçiren Erdoğan, dün öğle saatlerinde Ankara'ya gitti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte indiği Esenboğa Havalimanı'nda büyük bir karşılama töreni hazırdı.

KIZILAY'DA AB ŞÖLENİ
Bakanlar, milletvekilleri ve partililerden oluşan onlarca araçlık konvoyla yola çıkıldı. Başbakan ve Gül, üzerinde 'Başbakanlık' yazan üstü açık otobüse bindiler. Şehre girişte, sokaktaki vatandaşların sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık veren Erdoğan ve Gül, Kızılay'a tam 2 saatte ulaşabildiler. Erdoğan ve beraberindekileri Kızılay'da, meydanı dolduran coşkulu bir vatandaş topluluğu karşıladı. Erdoğan ve Gül, hazırlanan platformun üzerine çıkarken, halk coşkuyla alkışladı, balonlar uçuruldu, havai fişek gösterisi başladı. Yoğun güvenlik önlemi altındaki şölende ilk konuşmayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yaptı. Gül, iki yıldır gece-gündüz çalıştıklarını belirterek, "Hepimiz bu davanın sonsuz savunucuları olduk. Hükümetimize güvenin. Türkiye çok farklı olacak. TC vatandaşları çok farklı olacak. Hepinize verdiğiniz destek dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Erdoğan ise, sık sık alkışlarla kesilenMAHALLELİ HAVAİ FİŞEKLE KARŞILADI: Başbakan Erdoğan Esenboğa Havaalanı’ndan Kızılay’a yaklaşık 30 kilometrelik araç konvoyuyla geldi. Kızılay’da toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, evinin bulunduğu Keçiören Subayevleri Mahallesi’nde ise havai fişek gösterisi ve sloganlarla karşılandı.konuşmasına "Her şey Türkiye için" diye başladı ve şöyle dedi:

ESKİ LİDERLERE TEŞEKKÜR: Aydınlık yarınların çağdaş Türkiye'si için çıktığımız yolda hamdolsun, dün müzakere süreciyle ilgili tarihi 3 Ekim olarak almış bulunuyoruz. Hayırlı olsun. Sene 1963 ve sene 2004 17 Aralık. Bu geçen süre içinde bir çok gayretler oldu. Birçok liderin AB yolunda mücadelesi oldu. Aşama aşama şüphesiz bir yerlere gelindi. 59 hükümetin Başbakanı olarak, hepsine milletim adına, hükümetim adına teşekkür ediyorum.

HALKIN BAŞARISI: Bu başarı sadece bizim hükümet olarak başarımız değil, milletimizin başarısıdır. Eğer sizlerin verdiği güç olmamış olsaydı, bunu başaramazdık. Siz bize güç verdiniz, siz bize inandınız. Siz bize yürüyün dediniz yürüdük. Ve inandık çalıştık hamdolsun sonunda sizlerle birlikte başardık.

TÜRKİYE DEĞİŞECEK: Bundan sonra şüphesiz önümüzde uzun, zorlu yollar var unutmayın. Çünkü bundan sonraki çalışmalarımız her attığımız adım Türkiye'de yeni bir başarının oluşmasını temin edecektir. Bundan sonra ülkemizde demokrasi daha faklı bir şekilde güç bulacaktır. Ekonomi çok daha farklı bir şekilde performans ortaya koyacak. Türkiye çağdaş ülkeler arasındaki yerini almaya başlamıştır alacaktır.

TEK KİMLİK VAR: Birliğimizi beraberliğimizikıskananlar olabilir. Ama siz onlara hiçbir zaman yüz vermediniz, bundan sonra da vermeyeceksiniz. Biz Türkiyemize en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine halkımızın bir ve beraber olduğu o hamuru yoğuruyoruz. O kimlik de Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bölgelerimizin tamamının kalkındığı Türkiye'yi göreceksiniz.

AŞIK ATAMAZLAR: Kıbrıs meselesini spekülasyonlar yapabilirler, yapacaklar. Bu sorumluluk öyle kolay sorumluluk değil. Bu makam öyle şımarılacak makam değil, başkalarının ayakları yerden kesilmiş olabilir, ama biz mesuliyetimizi idraki içindeyiz. Bizimle kimse bu konuda aşık atmaya kalkmasın.

CHP'YE TEŞEKKÜR: Anamuhalefet partisine 2 yıllık süre içerisinde bize verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Türkiye basınının bizlerle beraber duydukları heyecanlı ve coşkuyu görmenizi isterdim. Bundan dolayı şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum.

AB'YE TEŞEKKÜR: AB parlamentosu üyelerine, AB'nin komisyon başkan ve üyelerine, konseyin değerli devlet başkanlarına teşekkür ediyorum.

İSLAM ALEMİNE TEŞEKKÜR: İslam dünyasının da ciddi gayretleri oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu yolu adeta dantel örer gibi öreceğiz. Yolumuz açıktır, geleceğiniz aydınlık olsun diyorum. Türkiye asıl zorlu kavşağı dündü, bundan sonra farklı olacak.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İşte AB'nin tarihi 17 Aralık bildirgesi
 Baykal kurmaylarına Brüksel yasağı koydu
 Ağar: Gelinen noktayı olumlu görüyoruz
 Milli Eğitim'e emniyet modeliyle atama
MAHMUT ÖVÜR
Anemes Zindanları nerede?
Tekfur Sarayı İstanbul'un...
MUHARREM SARIKAYA
Tosbağa bacağını uzatınca...
TBMM Dışişleri Komisyonu...
YAVUZ DONAT
Guinness Halil'in maceraları
Hatırlayacaksınız Karadeniz...
MEHMET BARLAS
17 Aralık gününün iki yıldız ismi vardı
Bence tarihi 17...
Avrupa'nın korktuğu Abidin, SABAH'a konuştu: Ben köyümden ayrılmam
Uluslararası haber ajansı AP, "Avrupa Abidin'den korkuyor" başlıklı...
Kazada yağma
Manisa'da kaza sırasında ikiye bölünen tankerden akan mazot, itfaiye...
Tarihi değiştiren üç SMS mesajı
Tarihi değiştiren üç SMS mesajı
Erdoğan'ın dönmeye karar verdiği gergin anda gönderilen 3 mesaj, AB...
'Harpten çıkmak demek işte tam böyle olur'
'Diğerlerini bilemem ama Türk gazetecilerin, hükümetin Brüksel'deki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu