kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKOM: Perşembe'ye kadar kar var
Yağış hayatı felç etti
Tüm Türkiye kışın etkisi altında
Olimpiyat meşalesi ödülleri töreni ertelendi
Yoğun trafik kalp krizi sebebi
Taşucu'nda feribot seferleri yapılamıyor

Yağış hayatı felç etti

Günlerdir meteorolojinin ve hava tahmincilerinin uyarıları doğru çıktı ve İstanbul sabah saatlerinde beklenildiği gibi yoğun fırtınalı yağışın etkisi altına girdi.

Sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı Marmara bölgesini vururken İstanbul'da hayat felç oldu. Ulaşımda yoğun aksaklık yaşanırken bir çok bölgede trafik durma noktasına geldi.

Borsa'da 1. seans 1 saat geç açıldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) 1. seans, kötü hava koşulları nedeniyle 1 saat geç açıldı.

Türkiye kışa 'merhaba' dedi

Soğuk ve yağışlı hava, Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Özellikle Orta Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun'da 45, Amasya'da 30 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giresun-Şebinkarahisar karayolunda bulunan Eğribel Geçidi'nde yoğun sis ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Van'ın Bahçesaray ilçesinin 2985 rakımlı Karabet Geçidi de ulaşıma kapandı. Kar yağışı Ankara-İstanbul Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde de ulaşımı olumsuz etkiledi. Sürücülerin araçlarında, çekme halatı, takoz ve battaniye bulundurmasını isteyen yetkililer, yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü, elektrik arızalarının giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

'Kar yağışı aralıklarla devam edecek''

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, bugün kentin kuzey ve doğusunda aralıklarla devam edecek.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Yaptığı açıklamada, kar yağışınınkentin kuzey ve doğusunda aralıklarla yarın sabaha kadar devam edeceğini bildirdi.

Rüzgarın yarın lodosa dönmesiyle birlikte hava sıcaklığının artmaya başlayacağını, ancak akşam saatlerinden itibaren kentin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

''Yağışlar yağmur şeklinde görülecek. Ancak Perşembe gününden itibaren hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte yağışlar tekrar karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 7, yarın 9, Çarşamba günü de 12 derece olacak. Perşembe günü tekrar sıcaklık 5 derece düşecek.''Yıldırım, kar kalınlığının Sarıyer'de 6 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Trafikte durum

Bu arada, sabah saatlerinde kar yağışının etkisiyle boğaz köprüleri ve ana arterlerde trafik sıkışıklığı yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Boğaziçi Köprüsü Çamlıca'dan itibaren, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de Bostancı'dan itibaren yoğun. Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte de Boğaziçi Köprüsü'nde Çağlayan'dan itibaren, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de Hasdal'dan Beşiktaş ayrımına kadar yoğunluk yaşanıyor. Gültepe-Zincirlikuyu istikameti ile Maslak-Beşiktaş istikametinde de trafik yoğunluğu iki yönlü devamediyor.

Trafik yoğunluğuna, yerin ıslak olması nedeniyle yavaş giden sürücülerin neden olduğunu belirten trafik merkezi yetkilileri, vatandaşların yarın sabaha kadar aralıklarla etkisini sürdürecek olan kar yağışına karşı tedbirli olmalarını istedi.

Bozdoğan: 100 noktada çalışma var

İBB Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Ekiplerin 100'e yakın yerde çalıştıklarını söylenrken vatandaşlarında emniyet şeritlerini tıkamamalarını istedi. Bozdoğan, ekiplerin bir noktadan bir noktaya ulaşmalarını engelleyen trafiğin ortadan kalkması için vatandaşların yardımcı olmasını beklediklerini açıkladı.

Her yerde kar var

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde metrekarede Adana'da 64, Mersin'de 63, Samsun'da 55, İzmir'de 53, Muğla'da 47, Amasya'da 46, Manisa ve Zonguldak'ta 39, Bursa'da 33, İstanbul-Sarıyer'de 23, Ankara'da 22, Düzce ve Konya'da 20 kilogram yağış kaydedildi. Dün sabah ölçülen kar kalınlıkları ise Uludağ'da 24, Kartalkaya'da 22, Ilgaz'da 15, Ankara'da 6, Afyon ve Bolu'da 4 santimetre oldu.

Yağışlar devam edecek

Bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu bölgelerde etkiliolmak üzere Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kuzey ve iç bölgelerde hafif şekilde görülecek kar yağışı, özellikle bugün ve yarın İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun tamamı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde artacak.

Kayseri'de 80 köy yolu ulaşıma kapandı

Kayseri'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımın aksamasına neden oluyor. Alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ve Develi ilçelerine bağlı 80 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı 5 ayrı ekibin kar temizleme
çalışmalarına başladıkları bildirildi. Öte yandan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ve Sarız ilçesine saat 01.00'den beri elektrik verilemiyor.

Yetkililer, buzlanma nedeniyle kopan elektrik hatlarının onarımının sürdüğünü kaydettiler. Pınarbaşı ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilçe stadyumunun kapalı tribünlerinin bir bölümü çöktü. Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde 12 köyde ise taşımalı eğitim yapılamadı. Kar kalınlığı Pınarbaşı'nda 40, Sarız'da 38 santimetreye ulaştı.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 ÖSS'ye başvurular başladı
 Celebrex ilacı toplatılıyor
 'Rüzgâr' tekrar esecek
 Alex'in eşi de kapkaç kurbanı
 Öldürüp başında ağladı
 Üvey anneyi isyan ettiren işkence
 Anne, baba ve kızları trafik kazasında öldü
 Başına çatı düşen kız öldü
 Düğün alayı kana bulandı
 Hastanede zehir sattılar
 Otomobil tutkusu yolları kilitledi
 Kan Bingöl'e sıçradı
 Beş aylık çift şofben kurbanı
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
Tavuklara karşı biraz anlayışlı olalım..
Sofra da bazen...
EMRE AKÖZ
Çöpünüzü sokağa atacaksınız
Eskiden sık kullanılan,...
REFİK DURBAŞ
Bizans'ın çocukları mıyız?
Fransa Cumhurbaşkanı ...
SAVAŞ AY
Bir çocuk maça gitti eve ölüm haberi geldi
Dün gece...
Cenaze dolayısıyla kapalıyız
Cenaze dolayısıyla kapalıyız
Dün Beşiktaş-Ç.Rize maçına evsahipliği yapan İnönü Stadı'nda 1988...
Kayıp Kartal
Kayıp Kartal
Lige havlu atan Beşiktaş, İnönü'de Rize'ye de 2 puan ikram etti.
'Hastane' kavgası
Sendikacılarla Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki polemik, hafta...
Herkes kendi raporundan korksun
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül "CHP'de herkesin hakkında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu