kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bombalı saldırıların yıldönümü

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanları, geçen yıl başkonsolosluğa yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 16 kişiyi törenle andı..

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanları, geçen yıl başkonsolosluğa yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 16 kişiyi törenle andı.

Londra'da ve dünyanın diğer kesimlerinde görevli tüm İngiliz diplomatik görevlileri temsilen Birleşik Krallık Diplomatik Hizmetler Başkanı Sir Michael Jay ve İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay ile 2 görevli, sağanak yağış altındaki anmada başkonsolosluk binasının önünde, Meşrutiyet Caddesi'nin köşesinde, geçtiğimiz yıl saldırının yapıldığı yere olayda vefat edenlerin tümü için çelenk bıraktı.

Çelengin üzerine de, ''20 Kasım 2003 tarihinde teröristler tarafından öldürülen çalışma arkadaşlarımızın, dostlarımızın ve komşularımızın anısına. Onları her gün düşünüyoruz. Fakat özellikle bugün kederle anıyoruz'' yazılı bir kart iliştirildi. Çevredeki esnafın hazırlattığı büyük bir çelenk de olay yerine bırakıldı.Anmada saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Başkonsolos Hay'in esnaf temsilcileriyle bir süre sohbet ettiği gözlendi.

Daha sonra da Beyoğlu'ndaki İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde (Pera House), geçen yıl saldırının gerçekleştiği saat 11.03'te, özel bir anma töreni gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yapılan törende, başkonsolosluk mensupları ve yakınlarını kaybeden ailelerin, ölenler anısına saygı duruşunda bulundukları bildirildi.

ESNAFIN MANEVİ DESTEĞİ

Öte yandan, gazetecilere açıklama yapan Beyoğlu esnafından İlyas Ekmekçi, 2003'te düzenlenen bombalı saldırılar nedeniyle herkesin çok zor ve üzüntülü günler yaşadığını, ancak bugün olayda hayatlarını kaybedenler için burada bulunduklarını söyledi.

Ekmekçi, Başkonsolos Hay'in kendilerinin de çelenk koymasından ötürü çok duygulandığını belirterek, ''Ben de aynı şekilde duygulandım. 34 senedir burada esnafım. O anı yeniden yaşadım. Ayaklarım titriyor'' dedi. İlyas Ekmekçi, ayrıca çevre esnafı olarak, Ağa Camii'nde öğle namazından sonra bombalı saldırılarda ölenler için mevlit okutacaklarını kaydetti.

BAŞKONSOLOS SHORT DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İstanbul'da, 20 Kasım 2003 tarihinde İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na bomba yüklü bir araçla yapılan terör saldırısı sonucu, Başkonsolos Roger Short'un da aralarında bulunduğu 10'u konsolosluk görevlisi 16 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Aynı gün Levent'teki HSBC Bankası'na yönelik bombalı saldırı sonucu da 17 kişi vefat etmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

KEREM YILMAZER ANILDI

Levent'teki HSBC Bankası'na yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren ünlü tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Kerem Yılmazer, törenle anıldı. Yılmazer'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anma törenine, eşi Göksel Kortay ile sanatçı arkadaşları katıldı.

Anmada konuşan sanatçı Hadi Çaman, ''Lanetlediğimiz ve kınadığımız terör eylemi sonucu kaybettiğimiz sevgili Kerem'i, hasretle hatırlıyoruz. Şimdi onun için dua okumak istiyorum'' dedi. Törene koltuk değnekleriyle katılan Göksel Kortay da, basın mensuplarının sorusu üzerine, ''Onsuz geçen bir yıl çok acı. Onu hiç beklemediğimiz bir anda kaybettik. Şu anda ayakta durabiliyorsam, Kerem'in ailesi ve sevdiklerim sayesindedir. Onu çok erken kaybettik. Bu acı hiç bitmeyecek'' dedi. Bu arada anmada, Kuran-ı Kerim okundu ve katılanlara çikolata dağıtıldı.

HSBC'DE TÖREN

HSBC Bank A.Ş'ye geçen yıl yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler törenle anıldı. HSBC Bank A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, bankanın Levent'teki eski Genel Müdürlük binasına, yapılan saldırının 1. yıldönümünde hayatını kaybedenler anısına çelenk konuldu.

Anma çerçevesinde yeni Genel Müdürlük binasında da çalışanlarla birlikte bir tören düzenlendi ve saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Törenlerin ardından Levent Camii'nde mevlit okutuldu. Açıklamada, ''İyi günde ve kötü günde tek yürek olan HSBC ailesi olarak, bizi derin üzüntülere boğan 20 Kasım 2003 gününü ve kayıplarımızı hiçbir zaman unutmayacak, ancak geleceğe umutla bakmaya devam edeceğiz'' denildi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Emek Platformu'dan eylem
 Hastaları 'kalbinden' vurdular
 13-15 yaş arasında oğlu olanlar bu haberi okusun
 Gelini, oğlu ve doğmadan ölen torunu için ağlıyor
 Dededen toruna hüzünlü son görev
 'Tahsin Bey' çok yoruldu
 İstanbul trafiğine çipli çözüm
 Polis kamerası rüşvet için kayıtta!
 Ve kapkaççılar sinemada
ERDAL ŞAFAK
Kontrolden çıkan kriz
Arefe günü bu köşede "Baykal,...
ALİ KIRCA
Başbakan'a açık çağrı: Kamyonlar gitmesin!
Artık bu işe...
MEHMET ALTAN
"Bizans'ın çocukları"
Avrupa Birliği'nin değişimci...
Biz bu filmi daha önce de görmüştük
"İran'ın nükleer kapasite elde etme çabaları var" diyen ABD Dışişleri...
Erdoğan: AB vizyonuna sahip çıkın
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışına atanan büyükelçilere,...
Kralların maçı
Kralların maçı
Ligde bugün oynanacak Trabzonspor- Fenerbahçe maçında sezonun en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu