kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul bizden daha çirkef
Aktuğ'dan İnciler
Trabzon Günlüğü

İstanbul bizden daha çirkef

Seyircimiz, İstanbul seyircisinden çok farklı değil. Ama İstanbul'da hele yenildiler mi, daha çirkefleşiyorlar Alex koşmuyor. Milyon dolarlara da mal olsa bizde oynayamaz. Allah, bana Fenerbahçe başkanlığı göstermesin.

Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde SABAH'a ilginç açıklamalarda bulundu. Aktuğ, "Gökdeniz ve Fatih'in satılması halinde beni asarlar" şeklindeki haberlerin asla doğru olmadığını söyleyerek, "Hiç kimseden korkum yok. Hem Gökdeniz hem Fatih'e ihtiyacımız vardı. Bu nedenle bizde kalmaları gerekiyordu. Hem futbolcularımızın hem de bizim istediğimiz oldu. İkisi de şu anda takıma büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

'Dostluk isteyen gelsin'
Fenerbahçe maçına değinen Aktuğ, "Biz bu maçın sahada sportmence geçmesini diliyoruz. Sahada olduğu kadar tribünlerde de bu dostluğun yayılmasını istiyoruz. Bu görüşteki her Fenerbahçeli taraftara kapımız sonuna kadar açık. Bunun aksini yapacak olan hiçkimseyi istemiyoruz. Fenerbahçe'nin ve Trabzonspor'un başarılı olduğu dönemlerde iki takım arasında büyük rekabet yaşandı. Bu rekabet tribünlere yansıyınca Trabzon'da F.Bahçe'ye karşı olumsuz bir hava oldu. Ama iki takım isterse bu hava giderilebilir" dedi. Tribün anarşisine karşı olduğunu vurgulayan Aktuğ şöyle konuştu: "Biz seyircimizden çok memnunuz. Tel örgüsüz oynanan karşılaşmalarda yeni sezonda hiç olay çıkmadı. Kendi sahamızda Galatasaray'ayenildik; bir tek taraftarımız bile saha içine girmedi. Bu da bizi oldukça memnun etti. İnönü Stadı'nda kornerlerde yabancı maddeler atıyorlar. Bunların hepsi olağan şeyler. Ama olmaması lazım. Bunları kulüp ve devlet olarak el ele vererek eğitmemiz gerekiyor. Trabzonspor seyircisi İstanbul seyircisinden hiç de farklı değil. Hatta İstanbul seyircisi daha çirkef. Hele hele bir de takımları mağlup olunca daha da çirkefleşiyorlar."

'Medyatik değiliz'
Fenerbahçe maçına çok iyi hazırlandıklarını, hedeflerinin 3 puan olduğunu söyleyen Aktuğ, "Rakibimiz gerçekten çok iyi oyunculardan kurulu. İş bitirici futbolcuları oldukça fazla. Bu onların en büyük artıları. Biz de evimizde oynayacak olmanın avantajlarını değerlendirmek istiyoruz. Bizim de sonucu etkileyecek, galibiyeti getirebilecek futbolcularımız var. Bu karşılaşmanın çok stresli ve heyecanlı geçeceğini tahmin ediyorum. İyi ve kaliteli futbol beklemek oldukça zor. İki dileğim var: Dostluk içinde geçsin ve biz kazanalım" dedi. Fenerbahçe'nin yıldızı Alex tipinde bir oyuncunun Trabzon'da asla yerinin olmadığını belirten Aktuğ, "Alex koşmayan bir yapıya sahip. Bizim hocamızDoğan koşan ve savaşan futbolcuya büyük önem verir. Milyon dolarlara mal olsa da Alex bizde oynayamaz" ifadesini kullandı. Aktuğ, "Aziz Yıldırım ile başkanlık koltuklarını değiştirmek ister miydiniz?" sorusuna "Allah böyle bir şeyi bana göstermesin. Tahmin ediyorum aynı düşünceyi Aziz Yıldırım da taşıyordur. F.Bahçe büyük kulüp ama Trabzonspor da büyük. F.Bahçe 100 yıllık bir kulüp, dolayısıyla taraftarı daha çok. Trabzonspor daha lige girmeden F.Bahçe liglerde mücadele ediyordu. Ama bizde de futbol çok eskidi. Tek şanssızlığımız F.Bahçe gibi medyatik olmayışımız. 1967'de kurulmamıza karşın, 6 lig, 7 kupa şampiyonluğumuz var. Bu, küçümsenmeyecek bir başarı" yanıtını verdi. Transfer çalışmalarına ara vermediklerini belirten Aktuğ, Ocak ayında orta sahaya bir yabancı alacaklarını söyledi. Trabzonspor'un gelirlerini arttırmak için çalıştıklarını ve yakında borsaya girmeyi de planladıklarını açıklayan Atay Aktuğ, "Trabzonspor'un menfaati ne gerektiriyorsa biz bu sezon onu yaptık. Daha önce kulüpten dolaylı olarak faydalanan ve faydalanmak isteyen gruplar vardı. Bu grupları saf dışı ettik" dedi.

Fehmi Özgüler

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Daum'un alternatifi Terim
 Devre arası gönderilsin
 Seba da cenazedeydi
 Conceiçao krizi
 Şampiyon oluruz
 Bu ne perhiz!
 Kızlar da harika: 75-62
 'Konuşmakla olmuyor'
 İddaa: En iyisi Fürth
 Ceyhan güle oynaya: 91-62
 Hidayet&Memo bu kez kaybetti
 Robinho'ya 23 milyon $
 Günün İçinden
 Maksat spor olsun
 Haber Hattı
 Futbolun yıldızları Hollywood yolunda
KAZIM KANAT
Hooijdonk'un şeyi ne olacak beyler!
Efendim, Beşiktaş...
RECEP GİRGİN
Seray ve Garden View
1.AYAK: Seray'ın uygun...
40 gün 40 gece yas
40 gün 40 gece yas
Ebu Ammar'ını yitirerek öksüz kalan Filistin halkı 40 gün 40 gece...
Cenazeye Erdoğan ve Gül katılacak
Cenazeye Erdoğan ve Gül katılacak
Yaser Arafat için bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek...
Elizabeth Hurley Bombay'da ev arıyor
Elizabeth Hurley Bombay'da ev arıyor
İngiliz manken ve sinema oyuncusu Elizabeth Hurley, 18 aydır beraber...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu