kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Karizmatik bir rolle jön olabilirim
Karizmatik bir rolle jön olabilirim
'Özcan dakikasında ağlayabiliyor'

Karizmatik bir rolle jön olabilirim

Yıllar önce Demet Sağıroğlu'nun 'Arnavut Kaldırımı' şarkısının klibinde oynayan Cenk Ertan şimdi ise Haziran Gecesi'nde Baran'ın 'kanka'sı Cemal rolünde. Ertan, iyi bir yönetmen ve senaryo ile her oyuncudan jön yaratılacağına inanıyor.

Onu Haziran Gecesi'nde Baran'ın en yakın arkadaşı, Kurtlar Vadisi'nde ise gözünü kırpmadan adam öldüren bir katil rolüyle izliyoruz. Oysa o Demet'in yıllar önce çektiği 'Arnavut Kaldırımı' adlı klibinde bisiklete binen genç adam. Mankenlik yıllarında kendisine gelen oyunculuk tekliflerine sıcak bakmayan ama içindeki oyunculuk özlemini geçen kış doyurmaya karar veren Ertan'la dizileri ve oyunculuğu üzerine konuştuk...

* Yıllar önce sizi Demet'in 'Arnavut Kaldırımı' klibinde bisiklet süren genç adam rolünde izledik. Ama asıl patlamanız 'Haziran Gecesi' ile oldu. Bu sektörün içine nasıl girdiniz?
Almanya'dan 16 yaşında döndüm Türkiye'ye. 18 yaşında Alanya'ya gidip 4 yıl turizmle uğraştım. Sonra İstanbul'a gelip mankenliğe başladım. 96-97'de oyunculukla ilgili güzel teklifler geldi. Ama o dönem sıcak bakmamıştım. Çünkü türkücü dizileri furyası vardı. O zamanki projeler için tipim de uygun değildi. Daha 'baby face'tim, daha Avrupai bir görünümüm vardı. Modellik işlerim de iyi gidiyordu.

* Manken arkadaşlarınız oyunculuk yapıyor. Onlardan mı heveslendiniz; amacınız başarılı yapımların içinde bulunmak mıydı?
Oyunculuğa geçen kış karar verdim. Aslında bu hep içimde vardı. 6 sene önce bir süre Şahika Tekand'ın stüdyosuna gitmiştim. Geçen yıl televizyon seyretmeye başladım. Yaklaşık 4- 5 senedir hiç TV izlemiyordum, ne olup bitiyor haberdar değildim. Projelerde gelişmeler olunca, kendimi artık soğuk hissetmedim.

'CEMAL'İN TEPKİLERİNİ BİLİYORUM'
* 5 yıl sonra nerede olabileceğinizi hayal ediyorsunuz?
Yarını düşünmem. Burada oturuyorsam, kendimin karşısına geçer bakarım, 'Cenk nedir senin durumun?' diye. Ve bu sorgulama sonucunda bir şey çıkar ortaya. Geçtiğimiz kış oyunculuk çıktı mesela. Ama kararı verdikten sonra oluruna bırakırım. Onun için 5 sene sonra bu hayat beni nereye götürür hiçbir fikrim yok.

* 'Kurtlar Vadisi' ve 'Haziran Gecesi'ndeki rolleriniz çok farklı... Biri daha duygusal, biri adam öldüren bir tip... Adaptasyon sorunu yaşıyor musunuz rolleri üstünüze giyerken?
Kişilerin ruhunu bir kere yakalayınca o insanın hissini yakalayabiliyorum. Seri imalat olduğu için fazla oyunculuk döktürme fırsatımız olmuyor. Ama Cemal'in de öbür karakterin de neye nasıl tepki vereceğini biliyorum...

* 'Haziran Gecesi'nde en yakın arkadaşınızın ölü bildiği sevgilisi ile birliktesiniz. Havin'i görenler bayılıp şoka giriyor ama Baran hala Havin'in mezarına gidiyor, şüphe duyuyor. Tuhaflık yok mu sizce senaryoda?
İnandırıcılıklar bazen kaçıyor. Detaycılar takılıyor bunlara. Bana biri; "Bu kız ağır kaza geçirdi ama hala güzel" dedi. Ne yapsınlar, plastik makyaj mı? Ayrıca o kızın orada olmasının sebebi zaten güzelliği. Dizileri gerçek olmadığını bilerek seyrederseniz bu hataları affedersiniz.

KÜFREDER, UZAK DURURUM'
* Gerçek yaşantınızda hiç en yakın arkadaşınızın eski sevgilisi ile bir ilişki yaşadınız mı? Nasıl bakıyorsunuz böyle bir duruma?
Karşımdakiler aşıksa birbirine, acı çekerim. Ama yapabileceğin bir şey yoktur ki... Keyfim bozuldu diye onların da keyfini bozamam. Böyle bir şey gelse başıma, içimde kalmasın diye bir küfür eder ve uzak durmaya çalışırım.

* Kendinizi ve oyunculuğunuzu geliştirmek için neler yapıyorsunuz?
Felsefe ve sosyolojiyi severim. Oyunculukla aralarında çok büyük bir paralellik var. Zaten oradaki amaç da insanın kendini tanımasına yönelik. Ben kendimin ne kadar farkına varırsam, karaktere o kadar çok şey katabilirim.

* Arzu Yanardağ ile birliktesiniz. Aynı sektörden biriyle ilişki yaşamak daha mı kolay, daha mı zor?
6 aydır birlikteyiz. Aslında daha kolay. Birbirimizin nelerle karşılaşmış olduğunu biliyoruz. Daha iyi yardımcı olabiliyoruz birbirimize.

* Yakında evlilik var mı? Arzu Yanardağ'ın böyle bir açıklaması vardı...
Evliliğe inandığım söylenemez. Bu, içinde yaşadığım devletin bunu tanıması anlamına geliyor. İkili bir ilişkide bunlar önemsiz. İleride çocuk olursa o zaman düşünülebilir.

BUGE CANKAT FOTOĞRAF: KORKUT KALAYCI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Zenginliğin gücü yaş farkını yendi
 Bekarlık trend oldu
 2 milyon adet iPod satıldı!
 Evlilik sanatını öğrenen boşanmaktan kurtuluyor
 Sami Yetik'in 'Koçlar'ı 200 milyara alıcı buldu
 Manevi kardeşi Ebru'ya moral ve hediye verdi
 Tunçeri kardeşler babalarının izinde
 Ayakkabı almadan yapamam
 Giyin, sizi kıskansınlar
 On bir ayın sultanı Ramazan
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı toplu gösterisi
"Benim ve bitlerimin can...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Kandil simidi
Unu eleyin.
Kaplıcalar ağrı gidermede ilaçtan bile daha etkili
Kaplıcalar ağrı gidermede ilaçtan bile daha etkili
Kaplıcalar, hayatınızı alt üst eden ağrılardan kurtulmanızı sağlıyor.
Bu hastalıkların çözümü şifalı sularda
Bu hastalıkların çözümü şifalı sularda
* Solunum sistemi hastalıkları: Astma bronşiyal, kronik...
Nurgül hamile mi?
Nurgül hamile mi?
Nurgül Yeşilçay, yaklaşık dokuz aydır birlikte olduğu Cem Özer...
Alkolü yenmiş!
Alkolü yenmiş!
1988 Türkiye, 1989 Kainat Güzeli olan Meltem Hakarar, yaklaşık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.