Muhallebili güllaç
2 su bardağı süt, 3 kaşık şeker, 2 kaşık un ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın. Katılaşıncaya kadar pişirin. Katılaşınca vanilyayı ekleyin. Mikserle 10 dakika çırpıp, soğutun. 4 su bardağı sütü kaynatın. Kenarlı büyük tepsiye güllacı koyun. Üzerine kepçe ile sütü gezdirin. Küçük cam kaseye alın. Ortasına 1 kaşık muhallebi koyun ve dışarıda kalan kenarları ortasına bohça gibi kapatın. Güllacı servis tabağına alın. Bütün güllaçlara aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü ısıtıp üzerine dökün. Ortalarına 1 tatlı kaşığı gülsuyu koyun. Üzerini narla süsleyin ve servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 6 yaprak güllaç * 4 su bardağı süt * 2 su bardağı şeker * 1 su bardağı ceviz * 1 çay bardağı gülsuyu İçi için: * 2 su bardağı süt * 3 kaşık şeker * 2 kaşık un * Vanilya * 1 yumurta sarısı * Nar (Süs için)
|