kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YERE ÇAKILAN MUTLULUK Yaşamının büyük bir bölümünü motor sporlarına adamış olan Behzat Külür, aynı zamanda bir işadamıydı. Diyarbakır ve Şırnak’ta bakır madenleri bulunan Külür, bu nedenle 10 günde bir uçakla Diyarbakır’a gidip geliyordu. 8 Ocak 2003 günü de yine Diyarbakır’a gitmek için sabah uçağında yer ayırtmıştı. Ancak zamanında uyanamayınca akşam 19.00’da kalkan uçağa bindi. Bu da onun sonu oldu.
Dostluk da sahte imza da
'Eşi de biliyor'

Dul eşe dost kazığı!

Ölen kocasının en yakın arkadaşını kendisini dolandırdığı için dava etti.

Diyarbakır'daki uçak kazasında ölen rallici işadamı Behzat Külür'ün eşi Emek Külür, kocasının en yakın arkadaşı Pamir Tepegöz'ü kendisini dolandırmakla suçladı.

İMZALAR SAHTE ÇIKTI

Tepegöz, ölen arkadaşı Külür'ün kendisine 418 bin dolar borcu olduğunu öne sürerek dul eşe bazı senetler gösterdi. İmzaların sahte olduğu ortaya çıkınca olay yargıya gitti.


Dostluk da sahte imza da

Diyarbakır'daki uçak kazasında ölen Behzat Külür'ün en yakın arkadaşı Pamir Tepegöz, 418 bin dolar alacağı olduğunu iddia etti Ancak Tepegöz'ün gösterdiği senetlerdeki imzalar sahteydi. Tepegöz, sahte evrak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanıyor.

Yarış pistlerinin tanınan isimlerinden Behzat Külür, üç yıl önce Türkiye Pist Şampiyonu olmuştu. Külür'ün en yakın arkadaşlarından biri, alarm sistemleri üreten Star Elektronik'in sahibi Pamir Tepegöz'dü. Öyle ki Behzat Külür'le, çok sevdiği ve zaman zaman birlikte pistlere çıktığı diş hekimi eşi Emek Külür'ü de Pamir Tepegöz tanıştırmış ve nikah şahitliklerini yapmıştı. İstanbul-Diyarbakır seferini yapan THY 634 sayılı RJ-100 tipi "Konya" uçağı, Diyarbakır'da inişe geçtiği sırada bir tepeye çakıldı ve 68 kişi hayatını kaybetti. Behzat Külür de bu 68 kişi arasındaydı. Eşinin ölümüyle büyük bir şok yaşayan Emek Külür, 2 yaşındaki kızı Yasemin'le tek başına kalmıştı.

GÖZYAŞLARI KURUMADAN
Ancak Emek Zübeyda Külür, daha gözyaşları kurumadan ikinci bir şokla karşılaştı. Eşinin ölümünün üzerinden kısa bir süre sonra ortaya çıkan Pamir Tepegöz, ölen arkadaşının kendisine yüklü bir miktarda borcu olduğunu öne sürüyordu. Önce Behzat Külür'ün ortağı Mehmet Çınarlı'ya, daha sonra da eşi Emek Külür'e başvuran Pamir Tepegöz, ölen işadamının kendisine 418 bin dolar borcu olduğunu söylüyordu. Buna kanıt olarak da elinde Behzat Külür'ün imzasını taşıdığını iddia ettiği biri 100 bin dolar, biri 130 bin dolar, biri de 102 bin 500 dolar olmak üzere toplam 3 adet, üzeri doldurulmuş senedi gösteriyordu. Pamir Tepegöz ayrıca borcun ödenmemesi halinde elinde bulunan Behzat Külür tarafından verildiğini öne sürdüğü iki boş senede istediği miktarı yazarak tahsile koymakla tehdit ediyordu.

SENETLERDEN ŞÜPHELENDİ
Bunun üzerine acılı kadın 30-35 yıllık aile dostları olan Pamir Tepegöz ile görüşerek eşinin borcunun bir kısmına karşılıkBehzat Külür motor sporlarında dereceler almıştı.biri 63 bin dolar, diğeri de 30 bin dolar olmak üzere iki yeni senet düzenledi. Bu senetleri Tepegöz'e veren Emek Külür, karşılığında da iki boş senedi istedi. Ancak Pamir Tepegöz, önce Külür'e ait olduğunu öne sürdüğü boş senetlerin üzerine "İptal" yazdı, ardından da yırtarak çöp kutusuna attı. Bu durum karşısında şüpheye kapılan Emek Külür, yırtık senet parçalarını çöp kutusundan toplayarak birine yapıştırdı ve önce Adli Tıp Enstitüsü Uzmanı Doç. Dr. Jale Bafra'ya, ardından da Emekli Polis Kriminal Laboratuvarı Müdürü Mehmet Mete'ye inceletti. İki uzman da imzaların Behzat Külür'e ait olmadığı, sahte olduğu yönünde rapor verdi.

ALACAĞINDA ISRARLI
Bu sırada Pamir Tepegöz de toplam 332 bin 500 dolar tutarındaki üç ayrı senedi İstanbul İcra Müdürlükleri aracılığıyla icraya koydu. Ancak bu senetler üzerinde yapılan incelemede de imzaların sahte olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Emek Külür avukatı Cemal Dayıoğlu aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Başvuruyu yapan avukat Cemal Dayıoğlu, "Behzat Külür"ün ani ve zamansız ölümünü kullanarak Emek Külür ile 2 yaşındaki öksüz kızı Yasemin'den para sızdırmaya çalışmakla suçladığı Pamir Tepegöz'ün sahte evrak düzenlemek ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmasını istedi. Pamir Tepegöz'ün tahsile koyduğu senetler için İstanbul 7. İcra Müdürlüğü'nün Adli Tıp Kurumu'ndan istediği rapor ise kısa süre önce mahkemeye ulaştı. Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Şubesi'nden gelen raporda iki senetteki imzaların Behzat Külür eli ürünü olmadığı bildirildi. Mahkeme şimdi senetlerdeki imzaların Pamir Tepegöz tarafından atılıp atılmadığını araştıracak.

Atilla DİŞBUDAK-MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yiyen yesin, ben tavuk yemem arkadaş
 Hırsızlık yaptırmak için çocuk kaçırdılar
 Bakırköy'de facia son anda önlendi
 Vurgunculara darbe
 İnfaz edip kaçtılar
 Hapisten yeni çıktı
 Hastanede çıkan yangın korkuttu
 Zehirli varile 16 yıllık öfke
 Adliye cinayetinin zanlıları yakalandı
 Sokak ortasında bıçakla öldürdüler
 Hırka-i Şerif'te Ramazan izdihamı
 İyi ki doğdun
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
Dalkavuk istemeyenler, medyaya dava açmaz...
Başbakan...
REFİK DURBAŞ
Toplam kalite yönetimi
Toplam Kalite Yönetimi (TKY)...
SAVAŞ AY
Gece muhabirlerinin sahur yemeği
Gece muhabirliği...
EMRE AKÖZ
Opera, gelişmişlik ölçütü mü?
Eski Kara Kuvvetleri...
Yedek lider
Yedek lider
Son haftaların iyisi Galatasaray, liderlik için çıktığı maçta, öldü...
Dilenci Fatih başka kapıya
Dilenci Fatih başka kapıya
F.Bahçe'den ayrılan Fatih Akyel'e G.Saray taraftarları kapıyı...
Erbakan için trilyonluk kulis
Hapise girmemek için aldığı 1 yıllık sağlık raporunun süresi 23...
'Ülkem dalkavuk cenneti olmuş'
Başbakan Tayyip Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konusuna...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu