kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ZİNCİRİ KIRDI: Ümit Karan 17 Mayıs 2003'teki A.Gücü maçından sonra Ali Sami Yen'de ilk kez gol attı. Orhan Ak da sarı-kırmızılı forma altında ikinci golünü kaydetti.
Yedek lider
Sahada arbede çıktı
Unutmak istiyorum

Yedekler ipten aldı

Galatasaray altı farklı galibiyet alıp, lider olmak amacıyla çıktığı Akçaabat Sebatspor önünde öldü öldü dirildi. İlk yarısı golsüz biten maçın 74. dakikasında, yedekten gelen Ümit Karan perdeyi açtı. Yine ikinci yarıda oyuna giren Orhan Ak, +95'te maçın skorunu belirledi.

Yedek lider

Son haftaların iyisi Galatasaray, liderlik için çıktığı maçta, öldü öldü dirildi. 10 kişi kalan Akçaabat, "Sebat" etti; sonunu getiremedi... Yedekten gelen iki isim; Ümit ve Orhan skoru belirledi. Liderlik gelmedi ama, Fener ile puanlar eşitlendi.

F.Bahçe'nin yenilmesiyle liderlik şansını ele geçiren Galatasaray'da Hagi, Trabzon'u yenen ilk 11'den Saidou'yu kesmişti. Saidou'nun geçen haftaki kötü futbolu ve yerine giren Volkan'ın iyi oyunu sonrası bu bölgede Volkan'ın oynamasını bekleyenler ilk 11'de Conceiçao'yu görünce şaşırdı. Çünkü aynı Hagi, maçtan bir gün önceki klasik basın toplantısında "Prensip olarak kazanan kadroda değişiklik yapmak taraftarı KESİNLİKLE değilim" demiş ve Conceiçao için de "Bir aydır sakat, herkes bunu biliyor. Eski formuna kavuşmasını bekliyorum" ifadesini kullanmıştı. Net bir şekilde görüldü ki, Brezilyalı bu toplantıdan sonraki saatlerde de eski formuna kavuşamamıştı!

Orta saha dökülünce
G.Saray liderlik ümidiyle çıktığı Sebat maçında taraftarının beklediği futbolu sergileyemedi. Bunda Conceiçao dışında orta alanda Hasan ve Ergün'ün de kötü oynamaları etkendi. Baliç'in tekbaşına çabaları yeterli olmuyordu. Daha ilk saniyelerde Hakan Şükür'e kalkan yanlış ofsayt bayrağı sonrası G.Saray, 6. dakikada büyük bir tehlike atlattı. Muzaffer'in yakın mesafeden vuruşu direkten geri geldi. 8'de bol Hakan'lı pozisyonda Hakan Ünsal soldan kesti, Şükür kafayı vurdu. Hakan Olgun iki hamlede topu çelerken çizgiyi geçip geçmediği tartışmaları yaşandı. Daha sonra sarı-kırmızılılar yaptıkları şişirme ortalarla konuk ekibin ekmeğine yağ sürdü. 25'te Necati'nin nefis pasıyla soldan ceza alanına giren Baliç, kaleye vurmayıp Hakan Şükür'ü görmeye çalıştı, olmadı. 34'te Conceiçao'nun uzaktan şutunu kaleci çeldi. 36'da Baliç'in kornerinde Hakan Şükür yan direğe takıldı.Devrede Hagi'nin orta alana müdahalesi bekleniyordu, ama sahaya çıkan 11'de Hakan Ünsal yoktu, Orhan Ak vardı. 50'de Conceiçao'nun Semavi'ye presinde seken topuÜMİT dk.74 1-0 ORHAN dk.+95 2-0 kaleci Hakan güçlükle çıkardı. Sami Yen'i doldurmuş sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarının pozisyona bile giremeyişini şaşkınlık ve tedirginlikle izlerken 56'da maçın kader anı geldi. Tomas-İsmet kapışmasında İsmet ikinci sarıdan atıldı. Hagi, Conceiçao/Volkan, Baliç/Ümit Karan değişiklikleriyle takımı iyice hücuma yöneltti. Ama net pozisyon Sebat'tan geldi. 71'de Erman Ergin'in kafasını Ergün çizgiden çıkardı. Üç dakika sonra Galatasaray ikinci yarıdaki belki de tek organize atağını yaptı. Cihan, Necati ile verkaçında 18'e girdi, hemen yerden çıkardı. Ümit Karan, sarı-kırmızılılara "Oh!" dedirtti: 1-0. 84'te soldan ceza alanına giren Selahattin'in sert vuruşunda Mondragon Trabzon'da son saniyelerdeki kurtarışını yineledi. +95'te Orhan Ak skoru belirledi: 2-0. Galatasaray, zor da olsa üç puanı kazanırken "Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz" dersi de puanların yanında promosyondu.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Dilenci Fatih başka kapıya
 Fener sahipsiz
 Mutluluğun fotoğrafı!..
 Ankara savaşı
 Duraklama devri
 Kayserispor tam gaz: 1-0
 Bitirim ikili
 Güneş'in sıcak yüzü
 Diğer Maçlar
 Banvit seri üretimde
 Kartal&Cimbom siftah ettirmedi
 Günün İçinden
 Avrupa Ligleri
AHMET ÇAKAR
Galatasaray modaya uydu
Bu sene liglerimizde ilginç bir...
LEVENT TÜZEMEN
Kâbustan mutluluğa
İstatistiklere göre Sebat deplasmanda...
RECEP GİRGİN
Goşa ve Balıkhan
1.AYAK: Bursa kum pistinde koştuğu...
Diyarbakır kekeliyor
Diyarbakır kekeliyor
Terörün etkisiyle sadece Diyarbakır'da her 100 gençten 12'sinin...
Kırcı'ya sıkı güvenlik
Kırcı'ya sıkı güvenlik
Haluk Kırcı, Kobozeva Hapishanesi'nde mahkemeye çıkacağı günü...
En güzel 10 esmer
En güzel 10 esmer
Sarışınların tekelinde olan müzik ve film dünyasında 10 esmer yıldız,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu