kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Beni gerçekten bakan sanıyorlar'
'Beni gerçekten bakan sanıyorlar'

atv'de yayınlanan politik hiciv dizisi Sayın Bakanım' izleyenlerden ve siyasilerden büyük ilgi görüyor. Dizideki karakterler izleyenlere öyle gerçekçi geliyor ki, dizide devlet bakanı rolündeki Kenan Işık'ı sokakta görüp önünü kesen ve yardım talebinde bulunan bile var.

İngiltere'nin yeniden yapılanma dönemini yansıtan ünlü politik hiciv dizisi 'Emret Bakanım'ın yerli versiyonu 'Sayın Bakanım'a seyircinin ilgisi her geçen gün artıyor. Öyle ki, izleyenlerden "Sayın Bakanım bize yardım edin" diyerek dizide bakan rolünde oynayan Kenan Işık'ın yolunu kesenler bile var. atv ekranlarında yayınlanan 'Sayın Bakanım' Türkiye'de bugüne kadar hiç işlenmeyen bir konuyu; siyaset ve siyasetçileri ele aldığı için diziye politikacıların da vatandaşın ilgisi oldukça yoğun. Çünkü birçoğu kendi yaşantılarından ayrıntıları bu dizi de bulabiliyor.

PROBLEMLERİNİ ANLATIYORLAR
Dizi de İdari İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı rolünde oynayan Işık, "Bazıları beni gerçekten bakan sanıp, problemlerini anlatıyor. Tuzla'da bir Tiyatro açılışına katılmıştım. Öğrenci affı isteyen bir grup öğrenci yanıma yaklaştı. 90 bin kişinin öğrenci affı beklediğini ve yardım istediklerini söylediler. Bakan kimliğim yarışma sunucusu kimliğimi yavaş yavaş bastırıyor" diye konuşuyor. Diziye siyasilerin oldukça ilgi gösterdiklerini anlatan Işık, "Siyasilerin, dizinin bakanlık ya da mecliste olmadıkları bir saatte yayınlanmasını talep ettiklerini öğrendik. Dizi onlara ilginç geliyor. Bakanların bürokrasiyle her zaman sorunları var. Bürokrasinin kurulduğundan beri çekişmesini anlatıyoruz. Benim birçok bakan ve milletvekili tanıdıklarım var. Henüz 'aynen beni oynamışsın' diyen bir bakan aramadı. Dizi daha çok yeni. Bu kadar çok izleniyorsa, bu hakikaten başarılı bir senaryo ve başarılı bir dizi' diyor.

'SİYASİLERE DE KOMİK GELİYOR'
Dizinin siyasetçiler ve vatandaşlara çok ilginç geldiğini belirten Bakanın Özel Kalem Müdürü rolündeki Ali Sunal da "Bugüne kadar hiç dokunulmayan bir kesim ve bir konuya girdik. Bence onlara da komik geliyor. Bakan kendi komedisini izliyor. Tabi dizide gerçek yanlar olduğu gibi abartılı yanlar da bulunuyor. Bakan, ana haber bültenleri dışında kendini ilk kez televizyonda görüyor" diye konuşuyor.

ATANMIŞ - SEÇİLMİŞ MÜCADELESİ
'Müsteşar Samim' rolündeki Haluk Bilginer'in diziyle ilgili yorumları ise şöyle: "Dizinin bu kadar sevilmesinin nedeni gerçekleri mizahi bir dille, biraz göz kırparak verdiği içindir. Bu dizi atanmışlarla seçilmişlerin mücadelesidir. Aslında devleti atanmışlar yönetir. Bakanlıkta 20 yıl çalışan müsteşar, işleyişi iyi bilir. Bakan göreve geldiğinde müsteşardan ne yapacağı ile ilgili fikir alması normaldir. Aynı zamanda bakanların yaptığı ya da yapabileceği hataları yaptırmamak ve o düzenin devam etmesini sağlayan da müsteşardır. Bu çelişkiden ortaya komedi çıkıyor". Dizinin orijinalinin İngiliz siyasetçiler tarafından da çok beğenildiğini anlatan Bilginer, "Bizim siyasetçilerimizin diziyi beğendiğine çok sevindim. Bu dizi, düzenin nasıl işlediğiyle ilgili seyirciye göz kırparak hazırlanmış bir komedi" diyor.

GÜNGÖR KARAKUŞ MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Anadolu Ateşi'nin tansiyonu düşmüyor
 Anadolu'nun sesleri sanal müzede buluştu
 Çetin bunu hep yapıyor
 Kocam öldüğünde kombine maç biletiyle tedavi oldum!
 Griple aşkın benzerlikleri
 Abartıdan uzak lüks ve kalite: Yargıcı
 Kahve sağlığa dost mu düşman mı?
 En çekici 10 erkek
 Cumhuriyet'i pedal çevirerek kutladılar
 Bir iyilik, bir mutluluk
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ustalarım dostluk mesajı verdi, tribünden ses...
HAKAN & UTKU
Yeni Türk Lirası soruları
* Eski ve yeni liraların...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Köfteli tarhana
Tarhanayı...
Parantez ve çarpık bacaklar estetik bir görünüme kavuşuyor
Parantez ve çarpık bacaklar estetik bir görünüme kavuşuyor
Doğuştan olan kemikeksiklikleri, çarpıkayaklar ve çarpıkbacakların...
Altıoklar kendi patronu oldu
Altıoklar kendi patronu oldu
Yapımcılara projelerini ve istediği oyuncuları kabul ettirmede sorun...
Ramazanlık Gülben Feshane'yi coşturdu
Ramazanlık Gülben Feshane'yi coşturdu
Geleneksel Ramazan konserlerinin değişmez adresi Feshane'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.