kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İftarda buluşmak isteyen aile yok oldu
Haftanın korkunç bilançosu

İftarda buluşmak isteyen aile yok oldu

aileydi. Bu bir felaket, Allah geride kalanlara sabır versin" Bu arada, Kapaklı Köyü'nde çocuklarını iftara beklerken, onların kaza haberini.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bir kamyonla minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, aynı aileden 9 kişi yaşamını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. 21 kişinin bulunduğu minibüste Sarıkaya kardeşlerin aileleri ile birlikte Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi, Kapaklı Köyü'nde yaşayan anne ve babalarına iftar yemeğine gittikleri öğrenildi.

SARIKAYALAR'IN ACI SONU
Korkunç olay şöyle gelişti: Ankara'nın Abidinpaşa, Sincan ve Aktepe semtlerinde oturan Sarıkaya ailesine mensup 6 erkek kardeş, eşleri ve çocukları, sabah saatlerinde Osman Sarıkaya'nın kullandığı 06 GEN 58 plakalı minibüsle, anne ve babalarının iftar davetine katılmak üzere, Kapaklı köyüne doğru yola çıktılar. Saat 11.00 sıralarında AğacaAntalya Korkutelin’de, elma yüklü kamyon bariyere çarptı, sürücü Nuri Doğan hayatını kaybetti. Köyü mevkiinde önünde giden aracı hatalı şekilde sollayan minibüs, karşı yönden gelen Tahsin Eğribaş yönetimindeki 37 PE 859 plakalı kamyonla çarpıştı.

ÖLÜM BİLE AYIRAMADI
Kazada, minibüste bulunan kardeşlerden Zekai (48) ve Zekeriya (46) ile gelin Nurcan (38) ve çocuklar Doğan (14), Sena (9), Özlem (18), Ayşenur (13), Özkan (16) ve Şahin Sarıkaya (16) hayatını kaybettiler. Minibüsün sürücüsü Osman Sarıkaya (38) ile eşi Aysel (32), kardeşi Zikri (36) ve gelinler Hatice (41) ile Zela (32) ve çocuklar Sinan (16), Uğur Sarıkaya (9) ise yaralandılar. Yaralılar, Ankara'da Numune ve Hacettepe Hastaneleri'nde tedavi altınalındılar. Kazada iki çocuğunu kaybeden sürücü Osman Sarıkaya'nın eşi olduğu bildirilen Aysel Sarıkaya'nın da sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden ve yaralanan 6 kardeşin birbirlerine çok bağlı olduklarını dile getiren akrabalar şöyle konuştular: "Köyümüzün bütün düğünlerine, cenazelerine hep birlikte katılırlardı. Sıkıntısı, derdi olan kimseyi yalnız bırakmazlardı. Bulundukları her ortamı neşelendiren bir aileydi. Bu bir felaket, Allah geride kalanlara sabır versin" Bu arada, Kapaklı Köyü'nde çocuklarını iftara beklerken, onların kaza haberini alan baba Hüseyin Sarıkaya'nın fenalaştığı ve komşuları tarafından Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Hüseyin Sarıkaya kazada, iki oğlu,ACI HABER GİZLENDİ Kamyonun altında paramparça olan minibüsten çıkarılan yaralılar ambulansla hastaneye taşınırken, cesetler de morga kaldırıldı. Çocukları ve kardeşlerini yitiren yaralılardan acı haber gizlendi.bir gelini ve 6 torununu kaybetti. Sarıkaya ailesinin yakınları, Osman Sarıkaya'nın kızı Özlem Sarıkaya'nın Anadolu Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu ve Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle ailesinin yanında bulunduğunu söylediler.

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA
Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan sürücü Osman Sarıkaya, henüz kazanın şokunu atlatamazken, kazanın nasıl olduğunu hatırlamadığını söyledi. İki kızının öldüğünden habersiz olan Sarıkaya, "Ailece toplandık, güle oynaya babamlara iftara gidiyorduk. Birden bire kendimizi kamyonun altında bulduk. Nasıl oldu hatırlamıyorum. Ne yapabilirim. Bütün ailem arabada idi. Şimdi nasıllar bilmiyorum" dedi. Kamyon sürücüsü Tahsin Eğribaş gözaltına alındı.

Behzat MİSER- Nevruz TOL ÇANKIRI / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Diyarbakır kekeliyor
 Kırcı'ya sıkı güvenlik
 Hacıhüsrev'de çatışma
 Ölümü karanlıkta kalmayacak
 Sıcağa doyamadık
 Sigara yasağı tüketimi azaltıyor
 Boğmaca kâbusu geri dönüyor
 İstanbullu kitapla vedalaştı!
 Bombacı İstanbul'da bulunup yakalandı
 Katır sırtında 8 saat gidip aşı yaptılar
ERDAL ŞAFAK
Şaştık, korktuk
"Avrupa Birliği ve Egemenlik" başlıklı...
ÖMER LÜTFİ METE
Dalkavukluk ve yolsuzluk
Başbakan'ın önceki gün...
UMUR TALU
Kutsal ve kurban
"Birey"in haklarının,...
ERGUN BABAHAN
Bu iş yine mahkemelik
Amerika, yakın tarihinin en...
MEHMET ALTAN
Başbakan'ın evi...
İşin içinde askeriye varsa...
Sonuç fotofinişe kalır mı?
Amerikalı siyasi uzmanlar, korkulan senaryonun giderek gerçeğe...
"Ladin'in kasedi Karl Rove'un işi"
Seçime 72 saat kala yayınlanan terörist El Kaide örgütü lideri Usame...
Yedek lider
Yedek lider
Son haftaların iyisi Galatasaray, liderlik için çıktığı maçta, öldü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu