kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arafat'a hastane yolu

Filistin lideri Yaser Arafat'ın doktorları, Arafat'ın hastaneye kaldırılması gerektiğine karar verdi..

Filistin Yönetimi Yasama Meclisi üyesi Hannan Aşravi, yaklaşık 2 saat kaldığı Arafat'ın karargahından çıkarken yaptığı açıklamada, doktorların Arafat'ın hastaneye kaldırılması gerektiği kararını verdiklerini söyledi. Arafat'ın doktorların kararına uyup uymayacağı ve kabul etmesi durumunda hangi hastaneye kaldırılacağı konusunda bilgi bulunmuyor.

ŞARON: RAMALLAHI TERK EDEBİLİR

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Filistin lideri Yaser Arafat'ın tedavi görmek amacıyla Ramallah'ı terk etmesine izin verdi.

İsrailli bir yetkili, Filistin Başbakanı Ahmed Kurey'in, Arafat'ın sağlığının kötüye gitmesi üzerine telefonla Şaron'u aradığını ve Arafat'ın Ramallah dışında tedavi görebilmesi için izin istediğini söyledi.

Şaron'un, Arafat'ın Ramallah'ı terk etmesine izin verdiği, ancak kente geri dönmesine izin verilip verilmeyeceği konusunun telefonda görüşülmediği belirtildi. İsrail daha önce, Arafat'ın Batı Şeria'yı terk edebileceğini, ancak geri dönüşüne izin verilmeyebileceğini açıklamıştı.

ARAFAT: ''ENDİŞEYE GEREK YOK''

Bu arada, Arafat kendisine yakın bir isim aracılığıyla, Filistin halkı ve tüm dünyanın sağlığı konusunda endişelenmemesini istedi. Filistin lideriyle görüşen Arafat'a yakın isimlerden işadamı Münib El Masri, ''Başkan, Filistin halkına ve tüm dünyaya iyi olduğunu ve endişelenmeye gerek olmadığını söylemek istiyor'' dedi.

Arafat, dün gece Filistin Başbakanı Ahmed Kurey ve eski Başbakan Mahmud Abbas ile yemek yerken rahatsızlanmış, ardından karargah içindeki kliniğe taşınmıştı.

İsrail basınının, yine Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği haberlerde, Arafat'ın yaklaşık 10 dakika bilincini kaybettiği ve solunum güçlüğü çektiği ileri sürülmüştü. Filistinli Bakan Saib Erakat ise Arafat'ın hasta olduğunu, ancak durumunun kritik olmadığını açıklamıştı.

SÜHA ARAFAT RAMALLAH'A GELİYOR

Öte yandan, Yaser Arafat'ın eşi Suha Arafat'ın da Ramallah'a gitmek üzere Tunus'tan ayrıldığı bildirildi. Tunus'taki Filistinli kaynaklar, Arafat'ların Ürdün'de bulunan 9 yaşındaki kızları Zehva'nın da babasının yanına gideceğini belirttiler.

ÜRDÜNLÜ BİR GRUP DOKTOR BATI ŞERİA'YA HAREKET ETTİ

Öte yandan, bir grup Ürdünlü doktorun, Arafat'ı muayene etmek amacıyla Batı Şeria'ya hareket ettiği bildirildi.

Gruba başkanlık eden Eşref El Kürdi, Associated Press'e yaptığı açıklamada, Arafat'ın sağlık durumuyla ilgili olarak resmi bir bilgiye ulaşmadıklarını, Filistinli yetkililerin, Arafat'ın sağlığının kötüye gitmesi üzerine kendilerinden Ramallah'a gelmelerini istediklerini söyledi. Arafat'ı daha önce de muayene eden El Kürdi, Filistin liderinin kendisini birkaç gün önce aradığını ve grip olduğunu söylediğini kaydetti.

SABAH NAMAZINA KATILDI

Filistin liderinin Ramallah'taki karargahından bir yetkili, Arafat'ın çok hasta olduğunu, yorgun ve zayıf göründüğünü, ancak buna rağmen namaz kılabildiğini söyledi.

Arafat, dün gece Filistin Başbakanı Ahmed Kurey ve eski Başbakan Mahmud Abbas ile birlikte yemek yerken rahatsızlanmış, ardından karargah içindeki kliniğe taşınmıştı.

İsrail basınının, yine Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği haberlerde, Arafat'ın yaklaşık 10 dakika bilincini kaybettiği ve solunum güçlüğü çektiği ileri sürülmüştü. Filistinli Bakan Saib Erakat ise Arafat'ın hasta olduğunu, ancak durumunun kritik olmadığını açıklamıştı.

ERAKAT: ARAFAT HASTA AMA DURUMU KRİTİK DEĞİL


Filistinli bakan Saib Erakat, dün gece rahatsızlanan Filistin lideri Yaser Arafat'ın hasta
olduğunu, ancak durumunun kritik olmadığını söyledi. Filistin yönetiminin görüşmelerden sorumlu bakanı Erakat, Arafat ile görüştüğünü belirterek, ''Evet hasta. Bunu yalanlamıyorum. Ama asla bilincini kaybetmedi. Bizimle konuştu. Durumunun ciddi olduğu doğru değil'' dedi.

Arafat'ın danışmanlarından Nebil Ebu Rudeina da, Arafat'ın sağlık durumunun kötü olduğuna dair haberleri yalanladı. Filistin liderinin biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Rudeina, birkaç gün içindeiyileşeceğine inandığını da belirtti.

Rudeine, ayrıca Arafat'ın, kendisinin yokluğunda yönetimi üstlenecek bir üçlü komite oluşturduğu haberlerinin de doğru olmadığını söyledi. Yaklaşık 2 haftadır rahatsız olan ve önce Mısırlı, ardından Tunuslu doktorlar tarafından muayene edilen 75 yaşındaki Arafat,
doktorların tavsiyesi üzerine, ramazan ayının başından beri tuttuğu orucunu 11. gününde sona erdirmişti.

Arafat, dün gece Filistin Başbakanı Ahmed Kurey ve eski Başbakan Ahud Abbas ile birlikte yemek yerken rahatsızlanmış bunun üzerine karargah içindeki kliniğe taşınmıştı.
İsrail basınının, yine Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği haberlerde, Arafat'ın yaklaşık bir 10 dakika bilincini kaybettiği ve solunum güçlüğü çektiği ileri sürülmüştü.
Filistinli, Mısırlı ve Tunuslu doktorlar tarafından gece boyunca gözetim altında tutulan Yaser Arafat'ın sağlık durumunu merak eden Filistinliler de gece boyunca karargah çevresinde toplanarak, gelişmeleri bekledi.

Bu arada, Arafat'ın Paris'ta yaşayan eşi Suha Arafat'ın bugün Amman sınırındaki Allenby kapısından geçerek Ramallah'a gelmesi bekleniyor.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 11 asker öldürüldü iddiası
 ABD'de El Kaide gene vuracak korkusu
 Sibirya'da madende patlama: 13 ölü
 İsrail, 37 yıl sonra Gazze'den çıkıyor
 Arafat ölüm döşeğinde
 Mucize kurtuluş
 ABD tarihi ne yazacak?
 Schröder'in ilk aşkı, bir boyacı kız
 Futbolculara İran'da uzun saç yasağı
 Olay filmin galası yapıldı
 Grant: Julia'nın koca bir ağzı var
 Bilgisayar oyunu faydalıymış
 Pamuk, ABD gazetesinde
 Kediler yalnız büyümek ister
ALİ KIRCA
Mazisinden utanan şehirler!
Berlin'e en son,...
SOLİ ÖZEL
Gazze'den barış çıkarmak için...
İsrail meclisi Gazze...
Sol imparator
Sol imparator
Cumartesi günkü Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesi iki takımın da en...
Kabine derbisi Fenerbahçe'nin
Kabine derbisi Fenerbahçe'nin
Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Erdoğan ile birlikte 7 F.Bahçeli'ye...
Sivil MGK'dan 'AB'de eşitlik' çağrısı çıktı
Sivil MGK'dan 'AB'de eşitlik' çağrısı çıktı
MGK’nın sivil genel sekreterli ilk toplantısında ‘AB İlerleme Raporu’...
Türkiye'ye hayırlı 'hayır'
AB'de başlayan güvenoyu krizi, kamuoyunun dikkatini Türkiye'nin...
Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır
Bursa Adliyesi'nde katibe olan Sıddıka Öztürk'ün banka hesabında üç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu