|
|
|
|
Lakerda evde nasıl yapılır?
Foça Balık Restoranı'ndan Nevzat Usta lakerda yapmanın inceliklerini şöyle anlatıyor: Torik balığı 5-6 kilo civarında olmalıdır. Balığı aldıktan sonra kanı iyice aksın diye 2-3 gün buzlu suda tutulur, ardından da birkaç gün buzlukta bekletilir. Bu dönem balığın etinin sertleşmesi açısından çok önemlidir. Çünkü buz aynı zamanda balığı pişirir. İki tarafını tuzladığımız balığı 3-4 gün de soğuk bir ortamda bekletiriz. Daha sonra tuzlu su ve limonla yaptığımız salamuraya yatırırız. 12-13 gün öyle kalır. Çok uzun süre saklanması istenirse salamura suyunun tuzu yüksek tutulabilir. Yanında kırmızı soğanla artık servise hazırdır. Ben de bunu Ermeni bir ustamdan öğrendim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|