kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bacakları saran cazibe
Bacakları saran cazibe
Daha sıcak...
Çorap modasını yeniden şekillendiriyor

Bacakları saran cazibe

Kış günlerinin soğuk ve kasvetli havasını, bu yıl çok moda olacak rengarenk çoraplarla dağıtmaya ne dersiniz? Modacılar kadınların hayatına renk katacak çoraplar tasarlıyor.

Herezon renkli şapkalarından bir tavşan çıkarmayı adet edinen modanın dahi çocukları, kasvete kapılmayalım diye sonbahar ve kış sezonu için rengarenk çoraplar tasarlıyor. Elle dergisi de bu ay, dahi çocukların yarattığı çorap trendlerini inceliyor: İster ciddiyetinden asla vazgeçmeyen simsiyah tarzdan yana olun, ister içinizdeki çocukla el ele sokakları arşınlamaktan hoşlanın, bu sezonun en trendy çorapları arasında mutlaka kendinizden bir parça bulacaksınız. Bu sezon binbir renk ve çeşitteki çoraplarınızı pek çok marka arasında bulabilirsiniz. Yani modacıların yeni koleksiyonlarıyla iyi giyimli bacakların vazgeçilmez olduğunu dosta düşmana göstermiş olacaksınız. Gelelim yeni sezonda bizi nelerin beklediğine: Günlük giyim keskin ve grafik bir tarzın etkisini taşırken, ilhamını spor malzemelerinden alacak. Spor çoraplardaki yenilikçi tasarımlar bu tablonun önemli bir parçası. Bu sezon yeniden moda olan kat kat giyim tarzı bacaklara da yansıyor. Taytların üzerine pantolon ve etekler, diz boyu çorapların üzerine başka çoraplar ve tozluklar giyilecek.

KADINSI DETAYLAR
Sonbahar ve kış sezonu için hazırlanan rengarenk çoraplardaki detaylar kadınsı yönlerinizi ortaya çıkaracak. Renklerde hafiften koyu renklere kadar funda grileri görülürken; metalik mavi ve gri tonlar teknolojik ruhu yansıtıyor. Soluk mavi ve zengin altın tonları ise çoraplara şık bir hava kazandırıyor. "Doğal" konsepti çoraplarda kendini kaba dokulu boyutsal desenlerle gösteriyor. Açık havaya uygun olarak tasarlanan diz boyu ve diz üstü modeller; outlast teknolojisinin kişiye kendini iyi hissettiren özelliklerini yünün sağlıklı yönüyle harmanlıyor. Böylece uzun çoraplar vücudun, çevrenin sıcaklığına rahatça uyum göstermesini sağlıyor. İpeksi bir iç katmana sahip, mat yüzeyli diz boyu çoraplar; geniş, dantelle süslenmiş şeritleriyle ilhamlarını Ortaçağ şövalyelerinden alıyorlar. Renklerde hafif toprak ve taş tonlarının yanı sıra, ağaç kabuğu tonunda kahverengi ve yosun yeşili, inci ve yumuşak gül renkleri var. Böylece hem doğallık, hem de sonbaharla kışın dingin ve huzur verici havası yakalanıyor. Patlıcan tonları ise bu tarzı tamamlıyor. "Fantezi" konseptinde bacaklar "görsel zevk" nesneleri olarak düşünülüyor. Burada başrolde olan çorapların tasarımında ilham kaynağı eğlence. Gelişmiş baskı teknikleri kullanılarak ince işlenmiş desenlere sahip çoraplar, göz alıcı parlaklıkta turkuvaz ve limon renklerindeler. Uzun çoraplarda yan çizgiler ve kalın çizgili grafik motifler göze çarpıyor. Transparan-opak ya da mat-parıltılı seçenekleri olan bu konseptte gri, kahverengimsi gri, grili yeşil ve turkuvaz dikkat çekiyor.

TEHLİKELİ VE MASUM
"Tehlikeli" konsepti kadınsı kıvrımları vurguluyor. Bu çoraplar kadının kendine güvenini ön plana çıkarıyor. Bu tarzda vücuda sıkıca oturan jarse üstlere, ceketlere ve kısa eteklere kalem inceliğinde, biçimle desenlerle donanmış bacaklar eşlik ediyor. İpliklerin dokuları düz ve parlak derinin etkisini artırıcı ya da bunlarla kontrast oluşturucu niteliklere sahip. Şerit ve fileler çoraplara son derece kadınsı bir hava getiriyor. Renklerde ise mistik, gizemli ve derin duygular ifade eden gri ve gri-mavi öne çıkıyor. Bronz ve bakır renkler ise giysileri vurgulamak için düşünülmüş. Kirli beyaza ek olarak derin tonlar taşıyan, ön plana çıkmayacak biçimde tasarlanmış metalik öğeler bulunuyor.

ZARİF BACAK ŞART
"Mükemmel görünüm" konsepti ise uzun ve zarif bacakları şart koşuyor. Bu tarz çorapların seksi parlaklıkları zarif ve ince bir görünüm verirken; baskı desenler ve yerleştirmeli motifler için de mükemmel bir zemin oluşturuyor. Grafik desen taşıyan parlak şeritli transparan görünümlü çoraplar öne çıkıyor. Pantolonlardan hafifçe görünecek olan iç çamaşırların arka kısmında yer alan süslemeler ise bu sezon çok dikkat çekecek detaylar arasında yer alıyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kök boyanın şöhreti ülke sınırlarını aştı
 Avrupalı da gay futbolcuya karşı
 Karını döversen yarım maaş alırsın
 Söz ve nişan telası
 Her eve lazım
 Yuvarlak burunlar kalın topuklar
 Kışın bunlar moda olacak
 Eksikleri tamamlamak
 Oruç tut sıhhat bul
 Elazığ'da seçim heyecanı vardı
 Çocukların en iyi arkadaşı: Kanki
 Anadolu'nun son çağdaş ozanıyım
 Birbirlerinin en büyük rakipleri
 Bu bıçak tezgahı 149 yaşına bastı
 Aşı için dere tepe aşıyorlar
 Çocuklar sömürülmesin
 Yine 'New York New York'
 Peruk ve gözlük bahane beyaz sutyenler şahane
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sultanahmet'te Ramazan
Dürümcüler, patlamış mısırcılar,...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Fırında mantı
Öncelikle...
HAKAN & UTKU
G.O.R.A'yı ilk seans seyretmek için neler...
Oruç baş ağrısı yapıyorsa iftar ve sahurda bol su için
Oruç baş ağrısı yapıyorsa iftar ve sahurda bol su için
Özellikle stresli iş ortamında çalışan ve oruç tutanlar, baş...
İftar sonrası sigara kalp krizini tetikliyor
İftar sonrası sigara kalp krizini tetikliyor
Şafak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aynur Kumsel, iftarın...
Resmi nikâhları bile yokmuş!
Resmi nikâhları bile yokmuş!
Önceki yaz Çırağan Sarayı'nda evlenen Libyalı işadamı Tarek Kautini...
Annelik hevesi kursağında kaldı!
Annelik hevesi kursağında kaldı!
Biricik Suden ile Mazhar Alanson'un mutlu evliliklerini bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.