kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zarftan Beşok çıktı
İki akrabaları milli basketbolcu
Ekibe güvensizlik değil

Köstebek zarfı

Çamlıca cinayetleri operasyonu için sızma önlemi: Emirler içiçe mühürlü zarflara kondu, zarflar sırayla açıldı, Beşok şoka uğradı.

BURDUR'DA BEKLEYİN
İzmirli sinemacı Çamlıca kardeşleri öldürtmekten aranan Halit Esat Beşok, poliste köstebeği olması ihtimaline karşı film gibi bir gizli operasyonla yakalandı. Ekipler, yapacakları operasyonu ara istasyon Burdur'da mühürlü zarfları açarak öğrendi.

ADRESİNİZ ANTALYA
Emirle açılan birinci zarfta Beşok'u yakalama emri, ikincisinde ise Antalya'daki adresi vardı. Lara'daki ev basıldığında Beşok ve iki adamı neye uğradığını anlayamadı.

Aynı aileden iki milli çıktı
Çamlıca kardeşlerden ikisini öldürtmekten sanık Halit Beşok'un ailesinde Türk basketbolunun iki centilmen kardeşi var. Hüseyin Beşok ve ağabeyi Faruk Beşok. 133 kez milli formayı giyen Hüseyin önce İsrail Maccabi, şimdi de Fransız Asvel olmak üzere yıllardır dışarıda potaları sarsıyor. Karşıyakalı Faruk ise 4 kez milli oldu.


Zarftan Beşok çıktı

İzmirli Çamlıca ailesinden iki kardeşin öldürülmesine azmettirdiği iddiasıyla aranan Halit Beşok, İzmir polisinin 'gizli zarflarla' başlattığı operasyonla yakalandı Beşok'un Antalya'da gizlendiğini öğrenen özel ekip, 3 ayrı zarfla yola çıktı. Müdürün talimatıyla açılan son zarfta Beşok'un gizlendiği evin adresi yazıyordu.

İzmir'de Çamlıca ailesine yönelik cinayetleri çözmek için üç ayrı ekip kuran İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, bu cinayetlerin azmettiricisi olarak aranan Halit Beşok ve 4 adamını 'zarflı' operasyonla yakaladı. Tataş, her türlü 'bilgi kaçağına' önlem almak için hazırladığı büyük bir zarfı dokuz kişiden oluşan ekibin amirine verdi. Bu büyük zarfın içinde iki ayrı zarf daha bulunuyordu. Bu zarfların ilkinde Beşok'un arama emri, diğerinde ise operasyonun ayrıntıları yer alıyordu. Tataş, kendi elleriyle mühürlediği bu büyük zarfı, çok önemli bir koşulla ekiplere verdi: "Benden talimat gelmeden zarfları açmayın!"

ÇOK GİZLİ OPERASYON
Polis, Çamlıca kardeşleri öldüren Sabri Gönül'ün sorgusundan yola çıkarak Halit Esat Beşok ve adamlarının izine ulaştı. Sabri Gönül'ün ifadelerinde bahsettiği Erkan Altın'ın Beşoklar'ın kuryecisi olduğu bilgisi üzerine Altın da İzmir emniyeti tarafından takibe alındı. Altın'ın, tek kullanımlık simkart alarak Antalya'ya gittiğini tespit eden polis, takip sonucunda müthiş bir bilgiye ulaştı. Altın'ın simkart götürdüğü kişinin Halit Esat Beşok olduğu, Beşok'un yakın çevresiyle bu yolla iletişim kurduğu tespit edildi. Halit Esat Beşok'un tetikçisi ve korumasıyla birlikte Antalya'da kaldığı da bu bilgiyle birlikte kesinleşti.

'TALİMATSIZ AÇMAYIN'
Bu bilginin netleşmesi üzerine İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, Kaçakçılık ve Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Koray Bakış'a, "Sana vereceğim bu mühürlü zarfı al ve ekiplerine ver. Benden talimat gelmeden sakın bu zarf açılmasın. Eğer haber vermezsem zarf açılmadan bana geri getirilecek. Ekipler hemen Burdur'a gidiyor. En az 10 gün orada kalacaklarını bilerek yola çıksınlar" diye talimat verdi. Ekipler, Burdur Polisevi'nde kendilerine gelecek emri beklerken ekip amiri komiserin cep telefonu çaldı. Telefondaki kişi İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş'tı ve ekip amirine, "Komiserim büyük sarı zarfı açın" diyordu.

MATRUŞKA GİBİ ZARF
Komiser büyük sarı zarfı açtığında Rus matruşkalarını hatırlatan bir durumla karşılaştı. Büyük zarfın içinden daha küçük iki zarf çıktı. Komiser bu zarfları da açtı. Açılan zarflardan birisinde, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınmış Halit Beşok ve adamlarına ait arama ve yakalama emri vardı. Bir diğer zarfta ise operasyonun nasıl, kaç kişiyle, hangi silahla yapılacağı, daha önemlisi Halit Beşok ile tetikçisi ve korumasının adresi bulunuyordu. Adres Antalya'nın Lara beldesini gösteriyordu. Tataş, polislerden 'çok acele' Antalya'ya geçmelerini istedi. İki ekip, 1.5 saat sonra Antalya'ya girdi. Saat 04.00'te, Lara'daki bir sitenin üçüncü katında iki adamıyla birlikte kalan Beşok'un evinin etrafı sarıldı.

BALYOZLARLA GİRDİLER
Saat 05.25'te İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş'tan, "Operasyona başlayın" emri geldi. Beşok ve adamlarının kaldığı dairenin kapısına üst üste balyoz darbeleri indirilip, kapı kırıldı. Ali Gönül ve Turan Doğan adlı iki tetikçisiyle birlikte kalan Halit Beşok, uyanmaya bile fırsat bulamadan polisleri karşısında gördü. Bu sırada yaşanan boğuşma ve arbedenin ardından zanlılar yakalandı. Evde yapılan aramada 1 CZ marka silah, 2 adet Browning marka tabanca, 4 şarjör 50 mermi bulundu. Silahlar Kriminal Daire Başkanlığı'nda incelenecek. Halit Esat Beşok, Ali Gönül ve Turan Doğan daha sonra İzmir'e getirildi. Antalya'daki operasyonla eşzamanlı olarak Beşok Çetesi'nin İzmir ayağına da aynı yöntemle 'balyoz' indi. İzmir'de çetenin tetikçisi Gürcan Çatmataş ve kurye Erkan Altın da aynı şekilde Tataş'ın zarflı talimatıyla yakalandı.

İKİ AİLE, BİR HUSUMET, İKİ CİNAYET
Beşok ve Çamlıca aileleri arasındaki husumet 1999'a dayanıyor. 'Sinemacılar Kralı' olarak tanınan Yavuz Çamlıca, 1999'da Erol Beşok'tan faizle 300 milyar lira kredi aldı ama vadesinde ödeyemedi. Çamlıca ise borcun 3 trilyona yükseltildiğini, mal varlığına Beşok tarafından zorla el konduğunu iddia ederek şikâyetçi oldu. Bunun üzerine yakalanan Erol Beşok, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Halit Esat Beşok (üstte) da aynı davadan gıyabi tutuklama kararıyla aranıyordu. Bu olaydan sonra 2004 Şubat ayında Yavuz Çamlıca, 8 ay sonra da Bülent Çamlıca öldürüldü. Üçüncü kardeş Tuncay Çamlıca da 'sıra bende' açıklamasını yaptı. İki cinayetin azmettiricisi olan Halit Beşok ise İzmir emniyetinin operasyonuyla Antalya'da yakalandı.

Fatih ŞENDİL - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Peker'e ambulansla 'hızır adliye' servisi
 'Okumak istiyorum'
 Muhabirin gözaltına alınması kınandı
 Artık sınıfta kalmanın maliyeti ağır
 Emniyet'te Peker bağlantısı soruşturması
 Alaattin Çakıcı'nın kardeşine de gözaltı
 Kapıkule'de "rüşvet" operasyonu
ERDAL ŞAFAK
Kısmi af genelleşir mi?
"Tüylerinizi diken diken eden...
ALİ KIRCA
Azınlıkta kalmanın dayanılmaz azameti!
Kuşkusuz bu...
ERGUN BABAHAN
Polisin başarısı
Açık söylemek gerekirse, modern ve...
Villasına af çıkardı
Blair ailesine dini konularda rehberlik eden rahip Timothy Russ,...
Katolik mi oluyor?
İngiltere'de bir iddia gündeme bomba gibi düştü: Başbakan Tony Blair...
Yen tarihe geç
Yen tarihe geç
F.Bahçe, bugün G.Antep'i devirirse şampiyon olduğu 15 sezon da dahil...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.