kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Laila'da yangın
Laila'da yangın

İstanbul'da gece hayatı ve eğlence dünyasının sembol mekanlarından Laila'da çıkan yangın bu kulübü harabeye çevirdi. Yangında can kaybı yaşanmazken büyük çapta maddi hasarın olduğu bildirildi..

Alınan bilgiye göre, Ortaköy'deki Laila Eğlence Merkezi'nin mutfak bölümünde gece çıkan yangın sonrası çeşitli itfaiye gruplarınca başlatılan söndürme çalışmaları tamamlandı.
Laila'da saat 03.30 sıralarında başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin saat 08.30'a kadar süren çalışmaları sonucu güçlükle söndürüldü.

Eğlence merkezinde büyük çapta maddi hasara yol açan yangının söndürülmesinin ardından, İstinye ve Beşiktaş dışındaki diğer itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı.
Soğutma çalışmaları da yapan bu ekiplerin, işyerindeki ahşap malzemelerdeki kıvılcımların yeniden yangın çıkarma olasılığına karşın bekletildiği bildirildi.
Polis ve itfaiye ekiplerinin, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla başlattığı araştırmalar sürüyor.

AHŞAP DÖŞEME HIZLANDIRDI

Ortaköy'deki Laila Eğlence Merkezi'nin mutfak bölümünde saat 03.30 sıralarında çıkan yangın, döşeme ile işyerinin bazı bölümlerinin ahşap olması yüzünden kısa sürede büyüdü.

Ardından eğlence merkezine çağırılan Beşiktaş itfaiye ekiplerinin, yangını söndürmede yetersiz kalması üzerine İstinye, Beyoğlu, Şişli ve Fatih itfaiye grupları da takviye ekip olarak istendi.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne ait ''Söndüren'' gemisi de yangına denizden müdahale etmesi için eğlence merkezi yanına çağırıldı.

Bu ekiplerin de gelmesiyle itfaiye ekiplerinin karadan çeşitli noktalardan müdahale ettiği yangın, yaklaşık 2,5 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı.

Ancak rüzgarın etkisi, yanan malzemelerin de ahşap olması nedeniyle zaman zaman tekrar büyüyen ve yoğun duman nedeniyle itfaiye ekiplerinin güçlükle müdahale edebildiği yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Denizden müdahale etmek için eğlence merkezi yanına gelen söndüren gemisi ise içeride çalışan itfaiye erlerinin çalışmalarını güçleştirebileceği için müdahalede bulunmadı.

Söndürme çalışmaları sırasında çıkan yoğun duman yüzünden bazı itfaiye ekiplerinin de oksijen tüpü kullanarak yangına müdahale edebildiği görüldü.

Olası bir yaralanma ve dumandan etkilenme olayına karşın ambulansların da hazır tutulduğu yangın, işyerinin mutfak bölümü ile bazı bölümlerinde hasara yol açtı.

Yangın sırasında kapalı olduğu belirtilen işyerindeki bir bekçinin ise sağ olarak kurtulduğu öğrenildi. Ayrıca kundaklanma ihtimaline karşın bomba uzmanı ve terör ekipleri de eğlence merkezine gelerek çeşitli incelemelerde bulundular.

Öte yandan, işyerinin işletmecisi Şefik Öztek, sevgilisi olduğu öne sürülen manken Şebnem Özinal ile eğlence merkezindeki barın işletme müdürü olduğu belirtilen Melisa Ağca da olay yerine gelerek yangın hakkında bildi aldı.

ÖZTEK: YANGININ NEDEN ÇIKTIĞINI BİLMİYORUM

İtfaiyenin söndürme çalışmaları sürerken Şebnem Özinal ile eğlence merkezinden ayrılan Şefik Öztek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öztek, yangının çıkış nedenine ilişkin bir soru üzerine, ''Şu anda yangının neden çıktığını bilmiyorum. İtfaiye ekipleri çalışıyor. Yangının çıkış nedeni söndürme çalışmalarının ardından polis ve itfaiye ekiplerinin incelemeleri sonucu belli olacak'' dedi.

İşyerinde ne kadar maddi hasar olduğuna ilişkin soruya ise ''Mutfak bölümü biraz yandı. Biraz derken bayağı yandı'' şeklinde konuşan Öztek, bu yıl sezonu kapattıkları için işyerinin kapalı olduğunu söyledi.

Laila'nın gelecek yıl ise faaliyetlerine devam edeceğini anlatan Öztek, gazetecilerin bu sezon Laila'nın çeşitli sorunlar yaşadığını hatırlatıp herhangi bir tehdit alıp almadığını sorması üzerine de ''Bu sezon bazı problemler yaşadık. Ancak herhangi bir tehdit almıyordum'' yanıtını verdi. Öztek, daha sonra Özinal ile otomobiline binerek eğlence merkezinden ayrıldı.

Bu arada, yangın sırasında polis ekiplerince eğlence merkezinin önünden geçen caddenin kapatılması yüzünden uzun süre trafikte aksama yaşandı.Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Çakıcı Türkiye'ye getirildi
 Buca Cezaevi'nde isyan
 Nurcan'ın akciğeri yeni bir hayatı soluyor
 300 trilyonluk miras kavgası
 Ölüme davetiye çıktı
 Usta trafikçinin ilk ve son hatası
 Eşine mesaj çekip kurtuldu
 Uçuruma bir metre kala durdu
 Babasının katilini 7 yıl sonra öldürdü
 Paraşütler havada çarpıştı
 Alo SABAH İstanbul
 Dikkat!. İstanbul'da bu yollar onarımda
REHA MUHTAR
Türk şeytanı...
Size bugün burçlardan çok daha ilginç...
MEHMET BARLAS
Yalı uğursuz değil, Boğaz'ın büyüsü bozuldu...
Erol...
REFİK DURBAŞ
Şehirlerin yeşil alan sorunu...
Büyük şehirlerimize kuş...
SAVAŞ AY
Kurtlar Vadisi ve bir kısım medya
"Koca kurt", "politika...
HINCAL ULUÇ
Stad kapılarında skandallar..
Stadları modern hale...
Kaymaksız Kadayıf: 1-1
Kaymaksız Kadayıf: 1-1
Ay-yıldız, 2006 Almanya elemelerinde Danimarka'yı ezdi. Bir penaltı...
Hakan her yerde
Hakan her yerde
Maç kitapçığı Hakan Şükür'ün resimleriyle doluydu. Piontek de takımın...
'CHP'de emeğime saygısızlık yapıldı'
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla partiden ihraç edilen eski...
'Kızılay'a ihanet vatana ihanettir'
Başbakan Erdoğan, Kızılay'ın Türkiye'nin yüreğini, aklını ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu