kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Lakerda evde nasıl yapılır?
Lakerdanın tam mevsimi
Lakerda evde nasıl yapılır?
Gurmeler ne diyor?

Lakerda evde nasıl yapılır?

Foça Balık Restoranı'ndan Nevzat Usta lakerda yapmanın inceliklerini şöyle anlatıyor: Torik balığı 5-6 kilo civarında olmalıdır. Balığı aldıktan sonra kanı iyice aksın diye 2-3 gün buzlu suda tutulur, ardından da birkaç gün buzlukta bekletilir. Bu dönem balığın etinin sertleşmesi açısından çok önemlidir. Çünkü buz aynı zamanda balığı pişirir. İki tarafını tuzladığımız balığı 3-4 gün de soğuk bir ortamda bekletiriz. Daha sonra tuzlu su ve limonla yaptığımız salamuraya yatırırız. 12-13 gün öyle kalır. Çok uzun süre saklanması istenirse salamura suyunun tuzu yüksek tutulabilir. Yanında kırmızı soğanla artık servise hazırdır. Ben de bunu Ermeni bir ustamdan öğrendim.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Yemek yerken zarafet önemli
 Bu şehir arkamdan geliyor
 Çıtır çıtır taze börekler
 Bir Ömrün Kıyılarında
 Başka bir şehirde yaşamam imkansız
 Dünyanın en tatlı hediyesi çikolata
 Kozmetikte doğal mucizeler
 Görgü diploma kadar önemli
 Kuruyemişin keyfi başka şeye benzemez
 Tahminler elinizin altında
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Sizin kahveniz hangisi?
 Kendi turşunuzu kendiniz kurun
 Atatürk dijital fotoğraf arşivi projesi
 Sezen mantı Özcan şiş sever
 Salondaki yerinizi ayırtın
 Kadıköy'de karnaval coşkusu
 Batan geminin içkileri satılıyor
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Babamdan kalan geleneksel usulle balık...
Deniz yatağını şişirmeye gitmişti
Deniz yatağını şişirmeye gitmişti
Alanya'ya tatile gelen 11 yaşındaki Lisa, deniz yatağını şişirmek...
15 metrelik çukurda ölecekti!
Çanakkale'de, ailesiyle piknik yapan Ayşegül Üstün'ün, tuvalet...
Ankara Barzani'yi Kerkük için uyardı
Barzani'ye Kerkük bölgenin dinamiti. Yanlış adım her şeyi bitirir'...
Sedat Peker cezaevinde
Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker teslim oldu. Gıyabi tutuklama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.