kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul yağmura teslim
Güllüce: Bu büyüklükte yağmur beklemiyorduk

İstanbul yağmura teslim

İstanbul sabah bastıran yağışlara teslim oldu. Şiddetli yağış kentte trafiği felç etti. Başta Alibeyköy ve Beykoz olmak üzere su baskınları yaşanırken Alibeyköy'de 5 okul tatil edildi. Metrekareye 30 kilogramın üzerinde yağış düştüğü bildirildi.

YAĞIŞLAR 3 GÜN SÜRECEK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul ve çevresinde etkili olan yağışların 3 gün süreyle devam edeceğini bildirdi. Rüzgarın da poyraz yönünden kuvvetli eseceğini belirten Yıldırım, son 24 saat içinde metrekareye Florya'da 34.3, Kilyos'ta (Kumköy) 29.1, Bahçeköy'de 23.3, Sarıyer'de 10.2, Şile'de 6.1 ve Göztepe'de 0.3 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

KENTTE TRAFİK YOĞUNLUĞU GİDEREK ARTIYOR

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağışın neden olduğu trafik yoğunluğu, kent genelinde artarak devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Merkezi'nden alınan bilgiye göre, şehir içinde olduğu gibi Anadolu ve Avrupa yakası arasındaki trafik yoğunluğu sürüyor. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmetköprüleri ile bağlantı yollarında artan trafik nedeniyle araçlar çok ağır ilerliyor.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Etiler çıkışında oluşan 3 metre derinliğindeki su birikintisinin, çıkışı kullanan araçlarda yığılmaya neden olduğunu ve suyun tahliye çalışmalarının sürdüğünü bildirdiler.

Anadolu Yakası'ndan köprü girişinde de kum yüklü bir kamyonun şeritte kalması nedeniyle köprü trafiğinin olumsuz etkilendiğini belirten yetkililer, aracın çekiciyle kaldırılacağını kaydettiler. Alınan bilgiye göre, İstanbul'un her 2 yakasında trafik yoğunluğu yaşanan güzergahlar şöyle:

''Gültepe-Levent, Avcılar-Sefaköy, Merter-Cevizlibağ, Florya-Havuzlukavşak bağlantı yolu, Bostancı-Küçükyalı-Maltepe istikameti, Çevreyolu'ndan Merter'e dönüşler, Okmeydanı-Kasımpaşa, Kasımpaşa-Okmeydanı katılımı, Zincirlikuyu-Beşiktaş, Beşiktaş-Taksim çıkışı ile Güneşli-Mahmutbey istikameti.''

Öte yandan, sabah saatlerinde Topkapı-Cevizlibağ arasındaki tramvay hattında bir otomobilinkalması sonucu yapılamayan tramvay seferleri de aracın çıkarılması üzerine yeniden başladı.

ALİBEYKÖY'DE 5 OKUL TATİL EDİLDİ

İstanbul'da, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Alibeyköy'deki 5 okul tatil edildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'den aldığı bilgiye göre, sağanak yağış nedeniyle Alibeyköy Lisesi, Alibeyköy Meslek Lisesi, Alibeyköy İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Haydar Akçelik Kız Meslek Lisesi ''tedbiren'' tatil edildi.

Balıbey, ''bugün yağmur nedeniyle okullara gidemeyen öğrencilerin izinli sayılacağını'' da belirterek, şu ana kadar herhangi bir okulda su baskını olmadığını bildirdi. Bu arada, sağanak yağmur nedeniyle Kocasinan'da bulunan Tavukçu Deresi yaklaşık 50 cm kadar yükseldi. Taşan deresuları, Gümüşlük, Yeşilada, Mercan, Öner ve Tezer sokaklarını bastı.
Beykoz'da da yaklaşık 50 ev ve işyerinde su baskını oldu.

ATATÜRK HAVALİMANI METRO KATINI SU BASTI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki metro katını su bastı. Izgara ve mazgallardan taşan yağmur suları, metro istasyonunu Atatürk Havalimanı'na bağlayan katın sular altında kalmasına yol açtı. Yolculara bir süre sıkıntılı anlar yaşatan su birikintileri, daha sonra temizlik görevlileri tarafından boşaltıldı.
Bu arada, sağanak yağış Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiğinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, pistte gerekli ölçümlerin yapıldığını ve uçakların iniş ve kalkışlarına engel bir durum bulunmadığını kaydettiler.

PAŞABAHÇE'YEENERJİ VERİLEMİYOR


Beykoz'daki ana trafoda su baskını olması nedeniyle ilçe merkezi ile Paşabahçe Mahallesi'ne enerji verilemiyor. TEDAŞ Anadolu Yakası Koordinatörlüğü'nden alınan bilgiye göre, ana trafoda meydana gelen su baskını nedeniyle ilçe merkezi ile Paşabahçe
Mahallesi'ne verilen elektrik kesildi. Bölgeye, su tahliye çalışmalarının tamamlanmasından sonra yeniden enerji verilebileceği bildirildi.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül de, ilçede yoğun yağış yaşandığını belirterek, Çubuklu-Beykoz arasındaki sahil yolunda su birikmesi nedeniyle kesilen trafik akışının sağlanmasına çalışıldığını söyledi.

Tokatköy Deresi ve Ağa Deresi Çiftehavuzlar Mevkii'nin taşmak üzere olduğunu anlatan Ergül, ancak taşkın meydana gelmeden sorunu çözmek için çaba harcadıklarını bildirdi.
Ergül, ''50 yıldır Beykoz'dayım, böyle yağış görmedim'' diye konuştu.

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Patrikhaneye ses bombası
 Türkiye'nin tarihini değiştiren 'tavsiye'
 Müzakereler başlatılsın hedefte tam üyelik var
 Avukatlar aranıyor
 Oğuzhan Beyaz kalp krizi geçirdi
 Balkaner cinayetlerinin failine iki kez müebbet
 Öz'ün programı reyting rekortmeni
 Alibeyköy'de yıkım zamanı
 Kadıköy'de tarih canlanıyor
 Kurtuluş günü törenle kutlandı
 Deniz taksi hazır ama!
ERDAL ŞAFAK
Koşul değil güvence
"Türkiye, Kopenhag siyasi...
ALİ KIRCA
İlk tanışmanın unutulmaz şanssızlığı!
Bu "karşılıksız...
ÖMER LÜTFİ METE
'Yatalak egemenlik' ve 'uygarlık tedavisi'
Adamcağızın...
UMUR TALU
Sözlü, yazılı devrim
Çakıcı devletle hesaplaşsın.
ERGUN BABAHAN
Demokratik devrim
Türkiye, 17 Aralık'ta müzakere...
Verheugen sağolsun!
Raporun son şeklini aldığı dünkü toplantıda din özgürlüğü ve insan...
Filistinli çocuklar hedef
İsrail'in başlattığı askeri operasyonun yedinci gününde tanklardan...
Dua ediyorum
Dua ediyorum
"O kadroda arkadaşlarım var ve başarılı olmalarını yürekten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.