kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ustadan formüller
Kendi turşunuzu kendiniz kurun
Ustadan formüller

Ustadan formüller

* Mesela 10 kilo bibere 1 kilo tuz, 250 gram asetik asit, yarım yemek kaşığı limon tuzu konulur. Ama bunun suyu içilmez. Sadece biberi yenir. Limon tuzu ve asetik asit bütün turşulara konulur. Mayası budur bu işin. Ama salatalık ve domatese daha az kullanılır. Lahanaya asit hiç konmaz. Biz 1 tonluk fıçılara kuruyoruz turşuyu. Bir ton lahanaya 60 kilo tuz konulur. Suyu sürekli alttan üste savrulur.

* Turşu suyu, lahana, biber, domates suyu, şalgam suyu hepsi karıştırılır. Tuzluysa içilecek kıvama gelene kadar su konulur. Sonra içine sos biber suyu katılır. Turşunun bütün vitamini sudadır.

* Turşu gölge ve serin yerde muhafaza edilirse daha uzun süre dayanır. Kurulana kadar buzdolabına konmaz. Yeme kıvamına geldikten sonra buzdolabında saklanabilir. Evlerde kış aylarında balkonlarda da bulundurulabilir.

* Hava almaması gerekir. Açıldıktan sonra hemen sıkıca kapatmak gerekir. Tam olgunluğa ulaştıktan sonra iyi bakılırsa bir sene dayanır.

* Turşu kurulduktan sonra en az bir ay beklemesi lazım. Ama biber turşuları 2-2.5 ay beklemesi lazım. Biber geç olur. Lahana 20-25 günde olur. Pancar bir haftada olur. Pişiriliyor çünkü o. Fasulye de pişirilir. Patlıcan geç olur.

* Patlıcan dolmasının tarifi ise şöyledir: Patlıcanların içine kıyılmış lahana ve kerevizler konulur. Ayrıca sarmısak ve acıbiber ilave edilir. Sonra kereviz sapıyla sarılır. Sirke içine basılan patlıcanların üzerine ağırlık konup 10 gün beklenirse turşu hazır oluyor.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Sizin kahveniz hangisi?
 Atatürk dijital fotoğraf arşivi projesi
 Sezen mantı Özcan şiş sever
 Salondaki yerinizi ayırtın
 Kadıköy'de karnaval coşkusu
 Batan geminin içkileri satılıyor
 Beşiktaş Pazarı'nda şenlik gibi alışveriş
 Eğlenerek stres atmanın en iyi yolu
 İstanbul değişken ve sürprizlerle dolu bir dişi
 Akşamüstü sohbetinin yanında beş çayı gider
 Şarapta şık ambalaj keyifli içim, uygun fiyat
 Bekletmeye gerek yok. Hemen içilebilir
 Mutlu barmenler kulübü
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
G.Doğu'da olanlar kimseyi sarsmıyor
G.Doğu'da olanlar kimseyi sarsmıyor
'Yazıp yönettiği "Yazı Tura" filmiyle sinemaya bomba gibi bir dönüş...
Parmakları çok büyüyor
Parmakları çok büyüyor
Sekiz yaşındaki Eray Kasap'ın "proteus sendromu" nedeniyle el...
Beş saniyelik deprem İstanbul'u sokağa döktü
Merkez üssü Adalar'ın açıkları olan 4 şiddetindeki deprem diken...
Şura depremle başladı
Deprem gerçeğini ortaya koymak için oluşturulan Deprem Şurası...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.