kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öcalan'dan Ata övgüsü

Abdullah Öcalan, kardeşi Osman'ın "Kemalizm'i sahipleniyor" eleştirisini yanıtladı: "Mustafa Kemal, Türk-Kürt kardeşliğini savunuyordu, bunu görmezden gelemem."

"Statükocu Kemalistler'e karşıyım" diyen Öcalan ekledi: "Mustafa Kemal kültür milliyetçisiydi, Mezopotamya kültürüne dayanan Etibank'ı, Sümerbank'ı kurdu."


Beni sevmeyene domates atın

İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan, kardeşi Osman Öcalan ile kendisi için "misyonu bitti" diyenlere ateş püskürdü. Öcalan'ın, 22 Eylül tarihinde avukatları ve kardeşi Fatma Öcalan'la yaptığı görüşmede söyledikleri, dün NASNAME adlı internet sitesinde yayınlandı. Öcalan özetle şunları söyledi:

"Bol Bol Tükürün"
"(Misyonunun bittiğini söyleyenlere) Kimmiş bunlar? Hepsinin emeği ortada. Ankara'da, Yalova'da villalarda yaşıyorlar. Gelip benim acımın, kanımın üzerinde Kürtçülük yapıyorlar. Avrupa'da da varlar. Bu alçakları Kürdistan'a yaklaştırmayacaksınız. Ben buradan emir vermem, ama ilk kez emir veriyorum. Öldürme, vurma emri değil. Kim besliyorsa onların yanında kalsınlar. Politika da yapamazlar. Bu anıya saygılı olan, acıyı hisseden, yaşayan demokratlara yol açıktır. (Gülerek) Demokratik tepkinizi göstermelisiniz. Yumurta atın, domates atın, medeni hakkınızı kullanın. Bol bol yüzlerine tükürün. Protesto edin.

"Kemalizm İnkar Edilemez"
"(Osman Öcalan'ın "Abdullah Öcalan son dönemde ciddi bir biçimde Kemalizm'i sahiplenmektedir" sözlerine karşı) Mustafa Kemal'e bilimsel yaklaşırsak Kürtler'le kardeşliği gündeme getirmiştir. Bunun tarihsel belgeleri var. İzmit konuşmaları, ilk Meclis'in açılışındaki konuşmaları var. Bunları nasıl görmezden gelebilirim. Bunları görmezden gelmek ahlaki değildir. Mustafa Kemal bağımsızlıkçıydı. Mustafa Kemal'in milliyetçiliği kültür milliyetçiliğidir. Etibank'ı, Sümerbank'ı kurmuştur. Bunlar bile Mezopotamya kültürüne dayanıyor. Elbette Kürtler'e yapılan haksızlıklar vardı. Şeyh Sait isyanını da sorgulamak gerekir. O isyanların da dini, feodal bir yönü vardı.

"Büyük Utanmazlık"
"Ben 7 yaşından beri yurtseverim. Bunun için annemin baskısından, ailemden uzaklaştım. Benim yurtseverliğime dil uzatıyorlar peki onlar ne yapıyormuş? Söyledikleri (Osman Öcalan'ın) büyük bir utanmazlık. Bunu Osman'a söyletiyorlar. 'Mustafa Kemal, Türkiye'nin, Apo da Kürt halkının önünde bir engeldir' düşüncesini yaymaya çalışıyorlar. Osman'ı benim yerime hazırlıyorlar. Osman, Azime'yi sevdiğini söylüyormuş. Üç kardeş şehit düştüler. Kardeşi Mehmet Okçu vardı. İyi bir insandı. Talabani onu öldürttü. Osman benden habersiz gidip Talabani'nin kucağına oturdu, örgütü ona teslim etti. Bu pisliğini silmek için politik davranmak zorundaydım.

"Kızlarımız Karılaşmasın"
(Osman Öcalan'a) Çok büyük acılarımız oldu, korkunç acılarımız oldu. Benim karşıma çıkıp habire meydan okuyordu. Beni öldür, öldür diyordu. beni kardeş katili yapacaktı. Kesire de (Eski eşi ) beni eş katili yapacaktı. Beni takip eden kadınlar var. Bu zihniyetin karısı, kızları olmaktan daha rezil bir şey olamaz. Karılaşan kadın karılaşan halktır, karılaşan kadın karılaşan ülkedir. Tek başına yaşamayı, ölümü göze almaları gerekir. Vasiyetim ve öğüdüm budur. Beritan bize vasiyettir. Ben onu mu, Osman'ı mı esas alacağım? O kızı unutabilir miyiz? O bizim için bir Jeanne D'Arc'tır.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 78 yıl sonra devrim
 İşte yeni suç ve cezalar
 "Başbakan'ın bendenizi istemesi benim için onur"
 Gül'den Amerika'daki Türkler'e: ABD vatandaşı olun siyasete...
 Diyarbakır'a yatırım müjdesi
 Kadın militanlar PKK'dan kaçıyor
AHMET HAKAN COŞKUN
Yeni başlayanlar için Tayyip Erdoğan (1)
Hem reformist,...
MEHMET BARLAS
Kızılcahamam'da AK Parti kendini silkelemelidir
Öyle...
MAHMUT ÖVÜR
Gözün aydın İstanbul
Nihayet Türk Ceza Kanunu'nun önemli...
YAVUZ DONAT
Kim rektör olsun?
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.
Futbolda bu son şansım
Ünlü futbolcu İlhan Mansız "Keşke Türkiye'de hiç ameliyat olmasaydım.
Ciner'e bir ödül daha
"Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası"na katkılarından dolayı Merkez...
Geldik, gördük, öğrendik
Geldik, gördük, öğrendik
Cem Vakfı tarafından düzenlenen "Gelin Canlar Cem Olalım" etkinliğine...
Çoban kızlar okulla tanıştı
Çoban kızlar okulla tanıştı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde okula gidemeyen kızlara umut saçan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.