kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazer @ SABAH
 
Bu nasıl kadınlık Yarabbim!
Nasıl yani?
Çok pardon!

Bu nasıl kadınlık Yarabbim!

Cinsiyetimden şüphe ediyorum. Ya sıkılıyorum, hem de çok. Neden mi? Alışveriş yapmaktan. Ama her türlüsünden yani. Mutfak, kılık kıyafet, ev ihtiyaçları. Başım dönüyor, içim çekiliyor, tadım kaçıyor. Evim tam takır kuru bakır. Ve fakat markete gitmeye acayip üşenmekteyim. Her gün iş çıkışı muhakkak bir market projem mevcut. Gelin görün ki, sanki çok mühim işlerim varmış havası yaratıp kendimi kandırıyorum. Çamaşır yıkarım, üç su yerleri silerim, dolabımı toplarım... Kısaca market muhabbeti eksik kalsın yeter. Geçen gün sefalet sınırlarımı fevkalade zorladığımı fark ettim. Kola, su, peynir, ekmek ve makarna dışında gırtlağımdan geçen hiçbir şey yok. Mansur Forutan'dan farkım kalmadı hani. Canıma tak etti, şeytanın bacağını kıracağım dedim. İş çıkışı Metrocity'e uzadım. Hani sanki Nişantaşı'nın marketlerine kıtlık geldi. Metrocity'de Migros var. Ve hani şu 3M cinsinden. Yani yok yok. Sırf gıda değil, kılık kıyafet, 'beş milyona beş don', 'bir süzgeç alana saklama kabı bedava' durumları söz konusu.

Annesiyle ite kaka güne gitmiş çocuklar gibiyim. Beni buraya kim koydu yahu? Salak salak beş on adım attıktan sonra... Aaa sepetim yok... Ve Migros'ta sepetsiz bir hiçsiniz. İyisi mi şu dört tekerlekli kabuslardan bir adet edineyim. Önümdeki abla işin ihtisasını yapmış belli. Pat pat pat sepetine saniyede üç parça koyuyor. Bense... Meyve-sebze reyonu pas. Bizim köşe başındaki sebze kamyonundan alıveririm nasılsa. Peynir desen hangi birini? Yoğurda süte gerek yok. Ben sap başıma tüketene kadar bozulurlar, günah ayol. Yumurta? Yaklaşık iki ay önce on adet almıştım, ikisini ablam menemen etti; kalmıştır sekiz, geçiniz. Ekmek? Off çok çeşit var, yok yedi tahıllısı, yok kahvaltı için, tost için, kepeklisi, çekirdeklisi... Seçemem! Yani onu da geç. Abur cubur? Zarar-ziyan etmeyelim kendimizi, hem kilo yapar sonra. Hazır, dondurulmuş gıdalar? O hooo çözülene kadar iştahım kaçar. Derkeeen... Baktım yanımda güvenlik görevlisi bitti. FBI ajanı kıvamında beni süzmekte. Misal peynir bakıyorum, ajan meyveli yoğurtlara yöneliyor. Zeytinyağlara kaynamışım, baba iki yandaki tavaları inceliyor. Tek göz daima bende. Sözüm ona çaktırmayacak. Daa... O üniformayla nereye kadar be usta. Ancak adam da haklı, şüphe çekmeyecek gibi değilim ki. Kırk beş dakikadır elinde boş sepetle dolanıp, onu bunu karıştırıp, sepete tek parça atmışlığım yok. Resmen kadınlığın yüz karasıyım. Üstelik zırt pırt telefonum çalıyor, burnum aktığından peçete falan gerekiyor, elim mütemadiyen çantamda. Bedeni ter bastı, abi sıkı takipte. Enseme bindi binecek. Off ya seni annem mi saldı başıma ya? Ve karşıma kozmetik reyonu çıkar. İşte buna dayanamam. Ruj olayını severim hani.

Ta ki reyondaki bol makyajlı, konuşması hostes tonlamalı kız kafamı karıştırana kadar. Ruj alemi de bozulmuş abicim. Kalıcısı, sedeflisi, üç saat çıkmayanı, iki kat sürüleni, fırçalısı, tüplüsü. Ama ben "Migros'a geldi de eli boş çıktı" dedirtmem. Hem şu güvenlikçi de şişsin kalsın, morarsın. Azmin zaferi budur! En nihayet kadını savıp, bronz renkte ruju kaptım. Tabii teyzelerin 'savaş çıktı' kıvamındaki alışveriş sepetlerinin arkasında tek bir ruj ödemesini beklemek başka bir ızdıraptı. Haa express yani hızlı kasaya mı gitseydim? Sormayın onun kuyruğu bin beterdi. Bu arada benim ruj bayağı rayting yaptı, kızlar bayıldı valla. Da... "Nerden aldın" sorusuna 'Migros' cevabı karizmamı bozuyor ya neyse...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bedavacılığın çilesini saçlar çekermiş   / 24-09-2004
 Hollywood Mollywood bize sökmez, yaşasın Turkish Gala   / 22-09-2004
 Amerika yolları taştan, Nehir'i tanımadım baştan!   / 20-09-2004
 Evlilik sudur, iç iç kudur!   / 19-09-2004
 Haydi kızlar okula!!!   / 17-09-2004
 Her şeyden vazgeçerim havamdan asla!   / 15-09-2004
 Mor ve Ötesi'nin ötesi, seyircinin çilesi   / 13-09-2004
 Ellere şapur şupur bize yarabbim şükür, koca yaz geçti...   / 12-09-2004
 Meraktan çatlamam an meselesi, İstanbul Masalı hadisesi   / 10-09-2004
 Kızlar dikkat! Resmen puanlanıyoruz   / 08-09-2004
AYŞE ÖZYILMAZER
Bu nasıl kadınlık Yarabbim!
Cinsiyetimden şüphe...
GÜLSE BİRSEL
Ben bir küçük cezveyim!
Yanılmıyorsam, bu konuya ilk kez...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Francala
Maya ve bir tatlı kaşığı...
Aklınıza mukayyet olun!
Aklınıza mukayyet olun!
Ruhsal ve davranışsal bozukluklar Türk insanını tehdit ediyor. Her...
Tasarımlar görücüye çıktı!
Tasarımlar görücüye çıktı!
LaSalle Akademi'den mezun olan 20 genç tasarımcının hazırladığı...
Mahsun'u Azarbeycan 4 bin kişiyle karşıladı
Mahsun'u Azarbeycan 4 bin kişiyle karşıladı
Son albümü 'Sarı Sarı' ile imajını kökten değiştiren Mahsun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.