kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçlerindeki lideri Likya'da keşfettiler
İçlerindeki lideri Likya'da keşfettiler
"Uluslararası boyuta taşımak istiyoruz"
"İçlerindeki ışığı ortaya çıkardık"

İçlerindeki lideri Likya'da keşfettiler

Türkiye'nin gizli cennetlerinin saklı olduğu bir yolda, hem doğaya hem de insanın kendine yaptığı bir keşif yolculuğu; Likya Liderlik Yürüyüşü. Türkiye'nin ilk eğitim içerikli doğa yürüyüşü olan bu proje, maceralarla dolu bir rotada sona erdi. Doğanın önlerine çıkardığı zorlukları aşan katılımcılar, hayatlarında yepyeni birer kapı açtılar.

Dağların, çam ormanlarının, kumsalların, yaylaların içinden geçen zorlu ve bilinmeyen bir parkur; Likya. Tarihle iç içe geçen rota, kimi zaman sarp kayalıklardan, kimi zaman yaylaların tepesinden, Türkiye'nin en güzel ormanlarından geçen yollarla dolu. Şehir çocuklarının uyku tulumu içinde geçirdiği geceler, kimi zaman içecek su bulmak için geçen arayışlar, zorlu tepeleri aşmak için verilen mücadeleler... Türkiye'nin gizli cennetlerinin saklı olduğu bir yolda hem doğaya hem kendine yapılan bir keşif yolculuğuydu, Likya Liderlik Yürüyüşü. Likya Lider İnsan Kaynakları Yönetim Akademisi tarafından 24-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Türkiye'nin ilk eğitim içerikli doğa yürüyüşü projesi, 16 katılımcı için maceralarla dolu bir rotada sona erdi. Doğanın önlerine çıkardığı zorlukları bir bir aşan katılımcılar, program boyunca verilen destek eğitimleri ve oyunlarla, hayatlarında yepyeni birer kapı araladılar.

KİLOMETRELERCE SÜRDÜ
Likya Yolu, Fethiye Ölüdeniz'den başlayarak, Beldibi'nde sona eren, 509 kilometrelik bir parkur yolu. Bu yol, Avrupa'daki en uzun 4, dünyanın da en güzel 10 yürüyüş rotasından biri olarak kabul ediliyor. Parkurlar kimi zaman kıyı şeridinde, kimi zaman da bin 800 metre yükseklikte seyrediyor. Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Patara, Olympos, Kaş, Bezirgan... Tüm tarihi kentlerin kökleri, milattan önce 4000 yıla dayanan bir medeniyetin izleriyle dolu. "İçindeki lideri keşfet" sloganından hareketle düzenlenen organizasyon için yola çıkan katılımcılar, işte böyle bir dünyaya adım attılar. Öğrenci, doktor, öğretmen çeşitli meslek gruplarından 16 katılımcı, altı gün boyunca tarihi, doğayı ve eğitimi bir arada yaşadı. Kamp ortamının zor koşullarının üstesinden gelen katılımcılar, hayatlarında ilk kez böylesine bir deneyimle karşılaştılar.

İZCİLER EŞLİK ETTİ
Toplam 51 kilometre yol kat eden katılımcıların doğadaki liderleri ise "ODTÜ İzci Topluluğu" üyeleriydi. Zorlu parkurların tamamlanmasında katılımcıların yanında olan izciler, kamp hayatında da yol gösterici oldu. Kampın kurulması, çadırların kurulup yerleşilmesi, kamp ateşinin yakılıp, yemeklerin hazırlanması izcilerin liderliğinde gerçekleşti. İş bölümü içinde dağıtılan görevler, katılımcılara zor koşullarda hayatta kalmayı öğretirken, bir yandan da takım ruhunu yaşamalarını sağladı.

OYUN İÇİNDE OYUN VARDI
Doğanın kendisi insana yaşam deneyimlerinin en büyüğünü sunar. Hayatta kalmak, problemlerin üstesinden gelmek, karşılaşılan zorluklara takım olarak göğüs germek, kendinden önce başkalarını düşünmek, bazen bir lokma ekmeği, bazen de anılarını deneyimlerini paylaşmak... Bunların tümünü, doğa elleriyle sunuyor. Bu deneyimlerin yanı sıra; Likya Lider İnsan Kaynakları Yönetim Akademisi, katılımcıların içlerinde barındırdıkları özellikleri ortaya çıkaracak sürpriz oyunlar hazırladı. Katılımcıların kaynaşmasını ve en önemlisi kişilerin içindeki liderlik özelliklerini saptamayı amaçlayan oyunlar, heyecanı zirvede tutmayı başardı.

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA
Oyunlarla ve yürüyüşlerle süren yolculuk boyunca Likya Lider İnsan Kaynakları Yönetim Akademisi Müdürü Günsu Başer; iletişim ve liderlik, Çetin Azer Aras; drama, Okyanus ve Gülüm Pekcan Dans Stüdyosu'ndan Didem Dinçer ise dans dersleri ile eğitim programındaki yerini aldılar. Eski Anıtkabir Komutanı Yaşar Murat Dinçer, "Atatürk'ün liderliği" ni anlattı. Patara'daki kazı alanını ziyaret sırasında da, kazı başkanı Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Fahri Işık'tan "Likya ülkesi"nin tarihi hakkında bilgi verdi.

HERKES LİDER OLDU
Beden dili, liderlik, takım çalışması, iletişim, planlama stratejileri, kendini doğru ifade etme, pozitif düşünce gücü, zaman yönetimi konularında eğitim alan katılımcılar arasından liderlik özelliklerine göre "en"ler belirlendi. En yardımsever, en uyumlu, en yenilikçi, en dürüst, en iyi iletişim kurabilen gibi başlıklar altında sertifikalarını alan katılımcılar arasından, kamp lideri olarak tek bir isim belirlenmedi.

ÖZLEM EROĞLU MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yarım asırdır süren sevda
 Miniklere eğlenceli dinletiler
 Muazzez Ersoy eski eşine ateş püskürdü
 O Şarkılar çok tuttu
 Kendi kendime söyleyecek şarkılarım olduğuna inandım
 Mutsuzluk garanti!
 Aynı çatı altında dört sergi
 Vitrin Meleği
 Faruk Saraç'ın yeni markası Zenana
 Fever ile 50'lerden bugünlere
AYŞE ÖZYILMAZER
Evlilik sudur, iç iç kudur!
Cok şükür Allah yüzümüze...
GÜLSE BİRSEL
Ey yükselen yeni nesil
Farkında mısınız bilmem, son...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliç mozaik rosto
Pilicin üzerine...
Ne dolar ne de altın tercihleri gayrimenkul
Ne dolar ne de altın tercihleri gayrimenkul
Onlar yaptıkları her albümden, çektikleri her diziden ve içinde...
Şakşuka iyi satıyor
Şakşuka iyi satıyor
Albümlerinde Hint ve Karadeniz ezgilerini birleştiren Davut Güloğlu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.