kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hem kâbusu hem de katili
'Yasemin'in boş vakti yoktu'

Hem kâbusu hem de katili

KOCASININ bağlayarak sorguya çektiği ve kendisini aldattığı itirafını kameraya kaydettikten sonra bıçaklayarak öldürdüğü Yasemin Baykal'ın hayat öyküsü acılarla dolu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da mühendis eşi Mehmet Baykal tarafından kameralı sorgu yapıldıktan sonra 30 yerinden bıçaklanarak öldürülen Fizik öğretmeni Yasemin Baykal cinayetinin ardından bir dram çıktı. Yasemin'in arkadaşları, Mehmet Baykal'ın evli olduğu halde bunu gizleyerek genç kadını kandırdığını ve uzun süre birlikte yaşadıklarını öne sürdü. Bu birliktelikten iki de çocuğu dünyaya gelen Yasemin, kendisini sevdiğini sandığı adamın evli olduğunu öğrenince dünya başına yıkıldı.

"BAŞKASI ALMAZ"
Arkadaşları ve komşularının iddialarına göre yüksek öğrenimi için 10 yıl önce İstanbul'un yolunu tutan Yasemin'in kaderi, henüz 19 yaşındayken, kendisinden 18 yaş büyük olan Mehmet Baykal ile kesişti. Genç kızın güzelliğinden etkilenen Mehmet Baykal, evli olmasına ve aradaki yaş farkına rağmen Nakışçı'nın peşini bırakmadı. Yasemin Nakışcı'ya sürekli, "Sen şişmansın, seni benden başkası almaz" diyen Baykal, genç kızın tekliflerini reddetmesine aldırmadı ve ısrarlarını sürdürdü. Genç kız da dayanamayarak Baykal'ın arkadaşlık teklifini kabul etti. İkili arasında ilişki bir süre sonra ilerledi. Baykal, genç sevgilisine evlenme teklif etti. Çok mutlu olan genç kız, ailesi karşı çıkmasına rağmen evli olduğunu bilmediği için Baykal'ın bu teklifini kabul ederek, acı dolu hayatının başlangıcını da hazırlamış oldu. Resmi nikah olmadan yaşamaya başlayan çiftin beraberliklerinin ilk yılında M. isimli bir kızları dünyaya geldi. Beraberliklerinin dördüncü yılında ise F. İsimli bir erkek çocukları oldu. Sevdiği adama sürekli olarak "Ne zaman evleneceğiz" diye soran genç kadın, Mehmet Baykal'ın başka bir kadınla evli olduğunu öğrendi. Baykal'dan durumu açıklamasını isteyen genç kadın aldığı, "Ben zaten onunla ayrı yaşıyorum. Boşanma davası açtım. Dava sonuçlandığında seninle resmi nikah kıyacağım" cevabı üzerine ikna oldu.

EVİ HASAR GÖRDÜ
5 yıl boyunca İstanbul'da yaşayan çiftin oturduğu ev Marmara Depremi'nde hasar gördü. Bu arada okulunu bitirerek Fizik öğretmeni olan Yasemin, evlerinin depremde zarar görmesini de sebep göstererek, Baykal'a birlikte Gaziantep'e gidip orada yaşamayı teklif etti. Ancak Baykal, eşinin bu teklifine sıcak bakmadı ve çift arasında ilk tartışmalar başladı. İki çocuğunu ve evdeki bazı eşyalarını yanına alan Yasemin, Gaziantep'e giderek, babasına sığındı. İlk günlerde eşyalarını yerleştirecek ev bulamayan Yasemin Nakışçı, eşyalarını bir binanın bodrum katına yığarak, ailesiyle birlikte oturmaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce babasının da yardımıyla 280 milyon liraya bir daire kiralayan Yasemin, çocuklarıyla birlikte burada yaşamaya başladı. 7 ay boyunca sık sık eve gelen ve bir süre kaldıktan sonra ortadan kaybolan Mehmet Baykal ise geçen Ramazan Bayramı'nda tekrar Gaziantep'e geldi ve nikahsız geçen 9 yılın sonunda Nakışcı'ya "Hadi resmi nikah kıyalım" dedi.

"EŞİ ÇALIŞMAZDI"
Artık resmen evli olan çift Gaziantep'te Yasemin'in daha önce tuttuğu apartman dairesinde yaşamaya başladı. Apartman sakinleri, çiftin resmi nikah kıydırdıktan sonra sürekli tartışmaya başladıklarını belirterek, "Nikah kıydırmadan önce Mehmet Baykal, arada bir eve gelir, birkaç gün kaldıktan sonra giderdi. Yasemin hanım okula gider, okuldan sonra da özel ders verdiği öğrencileri ya evine gelirdi, ya da o öğrencilerinin evine giderdi. Günü çalışmakla geçerdi" diye konuştular. Ailede sadece Yasemin'in çalıştığını, Mehmet Baykal'ın boş gezdiğini iddia eden komşular şöyle devam ettiler: "Mehmet Baykal eşini öldürdükten sonra kredi kartlarından 7 milyar lira çekmiş. Ailesi için saçını süpürge eden bir kadının iddia edildiği gibi birçok kişi ile birlikte olması mümkün değil. Bizce Yasemin Hanım eşinden boşanmak istediği için planlanarak öldürüldü."

"HEPİMİZİN NAMUSU"
Yasemin Baykal'ın yakınları, eşi Mehmet Baykal'ın cinayetin ardından kayınpederi Cabbar Nakışçı'yı telefonla arayarak, kızını namusunu temizlemek için öldürdüğünü söylediğini ve kendisi hakkında şikayetçi olmamalarını istediğini iddia ettiler. Talihsiz kadının yakınları şunları anlattı: "Mehmet Baykal, cinayetten sonra eşinin babasını arayarak, 'Kızınız namusuma leke sürdüğü için onu öldürmek zorunda kaldım. Bu namus sizin de namusunuz. Ben hepimizin namusunu temizledim. Benden şikayetçi olmayacaksınız' demiş. Daha sonra tekrar arayıp, 'Şimdi polise teslim olmayı düşünmüyorum. Çünkü size iki sürpriz paketim daha var. İki kişiyi daha öldürüp, öyle teslim olacağım' demiş."

BOŞANMAK İÇİN KANIT
Bu arada olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polisin, Mehmet Baykal'ın Yasemin Baykal'ı öldürmeden önce işkence ile konuşturduğu ihtimalinin yüksek olduğunun belirlediği öğrenildi. Mehmet Baykal'ın ifadesinde, eşinin internette tanıştığı çok sayıda arkadaşı olduğunu ve kendi hayatına karışmamasını istediğini söylediği, bunun üzerine de ileride boşanma sürecinde kullanmak için bunları kameraya söylettirmek istediğini anlattığı öğrenildi. Baykal'ın ifadesinde otomobilin üzerine koyduğu kamerayla çekim yaparken eşinin kendisini tahrik edici sözler söylemeye başlayınca ağzını, ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra defalarca bıçakladığını söylediği belirtildi.

Meral KINACILAR Mehmet AKTARAN / MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Elektrikli bahçe teli öldürdü
 Elif emin ellerde
 Hız yapan minibüs Feyza'yı ezdi
 14 kilo esrarına müşteri arıyordu
 Düğün evi yas evi oldu
 Motosikletiyle trene çarptı
 Ofluoğlu'nun mutlu günü
 Vatandaş bedava balığa koştu
 Belediyeden dolandırıcılık uyarısı
 'Boğaz bu ağır yükü kaldıramaz'
 Katili, yakarışına aldırmadan vurdu
REHA MUHTAR
Kulakları olmayan çocuk...
Bebeğimi görebilir...
ERDAL ŞAFAK
Kanlı miras
Okul katliamı, yiğit Çeçen halkının 200...
AHMET HAKAN COŞKUN
Ağıt
Çok değil beş yıl önce dillerde bir "Çeçen...
MEHMET BARLAS
Tarihi anlamak, ona kızmaktan daha akılcıdır
Tarihin...
Atina'da affettirin: 1-1
Atina'da affettirin: 1-1
İlk yarı çok kötü oynayan Milliler, Fatih'le öne geçti ama...
Taviz vermeyeceğiz
Taviz vermeyeceğiz
Ersun Yanal, "Bir hata bize pahalıya mal oldu. Ancak ne olursa olsun...
Yargıtay'ın ilk işi Başkan'ın dosyası
YARGITAY Başkanlar Kurulu, yarın yapılacak açılışın ardından Salı...
Muhalefet liderleri AB'ye gözdağı verdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.