kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elif emin ellerde
Artık onun da güvencesi var

Elif emin ellerde

2.5 yaşındaki AIDS hastası Elif'in yaşamında artık iyi şeyler de oluyor. Zor günler geçiren Elif'in tedavisine başlandı, babasına iş bulundu Doktorları,yapılan testlerde Elif'in bağışıklık sisteminin, virüsü kontrol altında tuttuğuna dair çok önemli veriler elde ettiklerini de müjdelediler.

Anne karnında AIDS'e yakalanan 2.5 yaşındaki Elif'in artık yüzü gülüyor. Elif'e uzanan yardım elleri hem onun hem de ailesi için umut oldu. Bir hafta içinde tam iki yıl geciken tedavi programı oluşturuldu, tedavisini zora sokan yasal prosedürler aşıldı. Küçük kızın tedavisinde 15 Eylül'den sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapılacak HIV-1 RNA testinin sonucuna göre yeni adımlar atılacak. Ama doktorlar, virüsü kontrol altında tutmayı başaran minik kızın, uzun bir süre ilaç tedavisi olmadan yaşamını sürdürebileceğini de düşünüyorlar.

BAŞKAN DEVREDE
Annesini AIDS'e kurban veren, işsiz olan babası Arif Köse ve dilsiz babaannesi Fatma Köse ile birlikte Beykoz Paşabahçe'de bir gecekonduda yaşayan minik Elif'in yaşamında olup bitenler bununla da sınırlı değil. Yaşamının düzene girebilmesi yolunda da olumlu adımlar atıldı. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, SABAH'ta Elif'le ilgili haberi okur okumaz, babası Arif Köse'ye iş vermek için tüm imkanlarını seferber etti. Arif Köse'nin, belediyenin temizlik işlerini üstlenen Beytaş adındaki şirkette işe başlaması için yardımcısı Ali Bedir'e talimat veren Ergül, baba kız Köseler'le makamında buluştu.

"İŞİNE SAHİP ÇIKSIN"
Köse'den işine sahip çıkacağına dair söz isteyen Ergül, "Yeter ki Arif çalışsın. İşine sahip çıksın. O işinde sağlam olursa biz ona her zaman sahip çıkarız" dedi. Elif'in babası Arif Köse ise başkan Ergül'e çalışkan bir eleman olacağına dair söz verdi. Bu arada Arif Köse'ye moral için bazı tavsiyelerde de bulunan Egül, 49 yaşında ve doğma büyüme Beykozlu olduğunu söyleyerek, "27 yıllık evliyim ve en büyüğü 26, en küçüğü 16 yaşında üç çocuğum var. Hayatımda hiçbir zaman çalışma azmimi kaybetmedim. İnsan azmini, umudunu kaybettiğinde yaşayamaz. Arif'in performansı geleceğini belirler. Çocuğu için gayret göstermek zorunda" diye konuştu. Başkan Ergül ile Arif Köse'nin buluşması sırasında, Elif de bir yandan çikolatasını yedi, bir yandan başkanın hediye ettiği boyama kitabı ve kalemleriyle oynadı.

İLK TEST UMUT VERİCİ
Bu arada Elif'in tedavisinde de ilk adım atıldı. AIDS virüsüyle savaşan hücre sayısını belirleyecek CD-4 testi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde yapıldı. Elif'e 9 aylıkken HIV pozitif teşhisini koyan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakır daha birkaç gün geçmesine rağmen küçük kızın tedavisi sürecinde umut veren gelişmeler yaşandığını müjdeledi.

"İHTİMAL YÜKSEK"
Prof. Dr. Bakır, vücuttaki virüsle savaşan hücre sayısını veren CD-4 testinin ise olumlu çıktığını ve Elif'in vücudundaki bağışıklık sisteminin virüsü kontrol altında tuttuğunu tahmin ettiklerini anlattı. Bakır, şöyle konuştu: "Elif'in RNA testinin sonucunda bizim için tehlike sınırı olan 100 binin üstüne çıkmama ihtimali yüksek gibi görünüyor. Kriterlerimize bakıyoruz. RNA testinin sonucuna göre kesin bir şeyler söylemek mümkün. Ama şu anda, laboratuvar bulguları iyi görünüyor. Ben, Elif, 8-9 aylıkken yapılan ve o dönemde 72 bin 437 çıkan HIV-1 RNA testinin tehlike sınırlarına yaklaşmadığını umut ediyorum." Elif'in vücudundaki AIDS virüsü sayısının saptanması için gereken RNA testi, 15 Eylül'den sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapılacak.

Didem ÜNSAL / MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Elektrikli bahçe teli öldürdü
 Hız yapan minibüs Feyza'yı ezdi
 Hem kâbusu hem de katili
 14 kilo esrarına müşteri arıyordu
 Düğün evi yas evi oldu
 Motosikletiyle trene çarptı
 Ofluoğlu'nun mutlu günü
 Vatandaş bedava balığa koştu
 Belediyeden dolandırıcılık uyarısı
 'Boğaz bu ağır yükü kaldıramaz'
 Katili, yakarışına aldırmadan vurdu
REHA MUHTAR
Kulakları olmayan çocuk...
Bebeğimi görebilir...
ERDAL ŞAFAK
Kanlı miras
Okul katliamı, yiğit Çeçen halkının 200...
AHMET HAKAN COŞKUN
Ağıt
Çok değil beş yıl önce dillerde bir "Çeçen...
MEHMET BARLAS
Tarihi anlamak, ona kızmaktan daha akılcıdır
Tarihin...
Atina'da affettirin: 1-1
Atina'da affettirin: 1-1
İlk yarı çok kötü oynayan Milliler, Fatih'le öne geçti ama...
Taviz vermeyeceğiz
Taviz vermeyeceğiz
Ersun Yanal, "Bir hata bize pahalıya mal oldu. Ancak ne olursa olsun...
Yargıtay'ın ilk işi Başkan'ın dosyası
YARGITAY Başkanlar Kurulu, yarın yapılacak açılışın ardından Salı...
Muhalefet liderleri AB'ye gözdağı verdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.