kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eskiden Ekinciler Holding’in faaliyet gösterdiği Levent’teki plazayı Adalet Bakanlığı Vakıflar Bankası’ndan beş yıllığına kiraladı.
İstanbul'a beş yıldızlık adliye

İstanbul Ticaret Mahkemesi, yeni adli yılda Levent'teki plazada hizmet verecek. Modern konfora sahip dört katlı bina yıllığı 50 milyara kiralandı.

İİstanbul Ticaret Mahkemesi, Levent'te plazaya taşındı. Yoğun iş yükü nedeniyle sayıları artırılan ticaret mahkemeleri yeni adli yılla birlikte Levent'teki eski Ekinciler Holding binasında hizmet verecek. Adalet Bakanlığı tarafından Vakıflar Bankası'ndan beş yıllığına yıllık 50 milyar lira karşılığında kiralanan dört katlı, dış cephesi camla kaplı bina oldukça çağdaş ve lüks.

MOBİLYAYLA DÖŞENDİ
Yarın adli yılın başlamasıyla hizmete girecek olan yeni adliye binasında taşınma işlemi tamamlandı. Adliye memurları, şimdi dava dosyalarını yerleştirmekle meşgul. Dava dosyaları eski adliyede çelik dolaplar içinde saklanırken, yeni adliye binasında mobilya dolaplarda yer alıyor. Mahkeme başkanlarının odalarında modern masa, koltuk ve dolaplar bulunuyor. Mahkeme salonlarının yerleri laminant parke, adliye koridorları ise mermer görünümlü kalebodur. En üst katta yemek salonunda memurlar yemekleriniakvaryum izleyerek yiyecek. Yeni adliye binasına sadece eski bilgisayarlar ve dosyalar taşınırken, çekmecelerden hakimlerin oturacağı sandalyeye kadar her şey değiştirildi. Adalet Bakanlığı yetkilileri yaklaşık beş ay süren binanın tadilatını ve içindeki mobilyaları yarı kamu kuruluşu olan bir şirketin hibe ederek yaptığını söyledi.

"ÇAĞDAŞ BİR BİNA"
Eskiden Ekinciler Holding'in hizmet verdiği bina bir süre önce Vakıflar Bankası'na devredildi. Adalet Bakanlığı ise binayı bankadan beş yıllığına yıllık 50 milyar lira ücret karşılığı kiraladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, plaza adliyede Tüketici, Ticaret ve Dinez İhtisas Mahkemesi'nin hizmet vereceğini belirterek şunları söyledi: "Bu adliyeler Sultanahmet'teki adliye binasında çalışıyordu. Ticaret mahkemelerinin iş yükü nedeniyle sayılarını artırdık. Eskiden 10'du, şimdi bu sayı 14'e çıktı. Birtane Deniz İhtisas Mahkemesi kuruldu. Tüketici Mahkemesi bir taneydi. Yoğun iş yükü altında sıkıntılı bir durumdaydı. Onun sayısını da dörde çıkardık." Kendilerinin talebi ve Adalet Bakanlığı'nın gayretiyle yeni bir bina bulduklarını belirten Engin, binanın içindeki tadilatın bitmesiyle İstanbul'un lüks ve çağdaş bir adliye binasına kavuştuğunu söyledi. Engin, "Burası yargının saygınlığına yaraşır bir adliye binası olacak" diye konuştu.

ÇAĞLAYAN'DA DEV ADLİYE
Adalet Bakanlığı'nın önümüzdeki 3 yıl içinde İstanbul'daki adliyelerin fiziki sorunlarını çözme kararlılığı içinde olduğunu kaydeden Cengiz Engin, şöyle dedi: "Çağlayan kavşağında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir arsa aldık. Buraya önümüzdeki yıl büyük bir inşaata başlayacağız. Sultanahmet, Sirkeci, Gülhane, eski DGM ve Levent'teki adliyelerin tamamını burada toplayacağız. Bütün adliyeler bir çatı altında toplanacak."

150 BİN METREKARE ARSA
Bu arada Adalet Bakanlığı, İstanbul'da adliyeleri bir araya toplamak için kolları sıvadı. Çağlayan kavşağındaki 150 bin metrekarelik arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden takas yapılarak alındı. Karşılığında ise Sultanahmet'teki adliye binası verildi. Buraya 150 trilyon lira harcanarak yapılacak adliyeye, İstanbul'da tarihi yarımadada bulunan 4 adliye ile Eski DGM taşınacak. Yeni adliye binasının maliyeti 2005 yılı bütçesinde yer alması bekleniyor.

DİĞER MERKEZ KARTAL
Öte yandan İstanbul Anadolu yakasında bulunan adliye binaları ise Kartal'da toplanacak. Kartal SSK Hastanesi'nin yakınında bulunan ve şu an açık otopark olarak kullanılan arazi Maliye Bakanlığı tarafından süresiz tahsis edildi. 214 bin metrekarelik arazi üzerine kurulması planlanan adliye binasının maliyeti için çalışmalar sürüyor.

İnci DÖNDAŞ / HABER MERKEZİ

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 İyi ki İzmir'i seçmişiz
 Irak'ta şu anda 10 bin şoförümüz var
 Bu nasıl ücret!
 Enflasyon liginde üçüncüyüz
 SSK: Dul kadınların maaşını kesin!
 Üç yıllık yeni program AB'ye de sunulacak
 Akbank kârda, İş Bankası kredide zirveyi bırakmadı
 Cari açık, yabancı yatırımla kapanır
 "Tüpraş ihalesinde hata yok"
 Nema yüzde 2 farklı ödenecek
 Fon, Telsim'in satışı için izin istedi
 Bakan Çiçek: oturacak sandalye yok
YAVUZ SEMERCİ
Avea baskısı!
Şikayetçiyim. Avea Genel Müdürü Cahit...
İLKER SARIER
Terörü anlamak
Rusya'daki facia hepimizin tüylerini...
ALİ SAYDAM
Efes vurduğu yerden ses getiriyor
Amerikalıların her...
Elektrikli bahçe teli öldürdü
Sayaç okumak için geldiği evde bahçeye çekilen elektrik teline...
Elif emin ellerde
2.5 yaşındaki AIDS hastası Elif'in yaşamında artık iyi şeyler de...
'Benim çocuğum hangi listede?'
'Benim çocuğum hangi listede?'
K. Osetya'da halk, kanlı eylemde ölen 440 kişi ile yaralıların...
Ruslar Operasyona Böyle Bakıyor
Ruslar Operasyona Böyle Bakıyor
Müdahale kaçınılmaz hale gelmişti Teröristin bombası çatıyı çökertti...
IMKB
E: 20,775 D:% 1.21
DOLAR
S: 1,507,000 D:% -0.20
EURO
S: 1,823,000 D:% -0.65
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.