kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ABD beni ikna etmiyor
'Kamuoyu zina yasağına destek veriyor'
'Mustafa Sarıgül çok ayıp etti'
Şevket Dağ kimdir?

Sabrımız taşıyor

Başbakan, ABD'nin PKK sorununu 'askeri olmayan yöntem'le çözme anlayışına tepkisini SABAH'a anlattı: Onlar Felluce'de teröristlere böyle yapmıyor bomba atıyor.

Başbakan Erdoğan SABAH Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş'ın en tartışmalı konulardaki sorularını yanıtladı. Ekonomiden zinanın cezalandırılmasına, terörle mücadeleden AKP içi gelişmelere kadar...

İNSANLARIMIZIN ŞEHİT EDİLMESİNİ İZLEYEMEYİZ
"ABD'nin PKK'yla askeri olmayan yöntemlerle mücadele sözleri beni ikna etmiyor. Bizim de sabrımızın bir sınırı var. İnsanlarımızın şehit edilmesini daha fazla izleyemeyiz. Üstümüze düşeni yaparız."

İKİNCİ HEDEFİMİZ KİŞİ BAŞINA 10 BİN DOLAR GELİR
"Ekonomide gelecek yıl enflasyonu nasıl tek haneye düşürürüz onu planlıyoruz. İlk hedefimiz milli geliri 4 bin 500 dolara çıkarmak. Ondan sonraki hedef bu rakamı 10 bin dolar seviyesine yükseltmek."

AB ZİNA KONUSUNDA BİZE TEPKİ GÖSTERMEZ
"Zinanın hem erkek hem kadın için şikâyete bağlı suç olmasını istiyoruz. AB'nin buna bir tepkisi olmaz. Sadece kürtaj konusunda bile Avrupa'da birçok ülkede farklı uygulamalar var."

SARIGÜL'ÜN SUÇLAMASI YANLIŞ, ÇOK AYIP ETMİŞ
"Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, İçişleri'nin hakkında açtığı soruşturmayı AKP ve CHP arasında TCK pazarlığına bağlamışsa ayıp etmiştir. Kendisine inanıyorsa bu tür soruşturmalardan çekinmesine gerek yok."

Sanat müziğiyle pop dinliyorum
Başbakan Erdoğan dinlediği müzik türünü Türk Sanat Müziği ve pop diye açıklıyor. "Makam aracımda bunları dinlerim. Ama hiçbirine haksızlık olsun istemem, isim vermek istemiyorum" diyor.


ABD beni ikna etmiyor

Erdoğan, ABD'nin Irak'taki PKK varlığıyla mücadele etmemesine ateş püskürerek "Sabrımız bir yere kadar. İnsanlarımızın şehit olmasını izleyemeyiz. Üzerimize düşeni yapacağız" dedi..

Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerde iç ve dış politikadaki kritik gelişmeleri SABAH'a değerlendirirken, ABD'nin Irak'taki PKK varlığıyla etkin mücadele etmeyişine tepki göstererek "Bizim de sabrımız bir yere kadar" dedi. Erdoğan'ın "İnsanlarımızın şehit olmasını izleyemeyiz. Biz de üzerimize düşeni yapacağız" sözleri, üç gün önce benzer açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'den sonra Ankara'nın gerekirse Irak'a sınırötesi operasyon seçeneğini elinde tuttuğuna yönelik en belirgin hatırlatma oldu. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice'ın "PKK'yla askeri olmayan yöntemlerle mücadele" sözünün hatırlatılması üzerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu sözler beni ikna etmiyor. Kendileri teröre öyle cevap vermiyor. O zaman Felluce'de neden bombalar yağıyor?" dedi 30 Ağustos resepsiyonunda yolunu kesen üç bayan gazeteciye ayaküstü verdiği sözü tutan Başbakan, 3 ay önce geçtiği yeni makamında son derece dingin ve rahat göründü. Sade bir üslupla düzenlenmiş odada, ünlü Türk ressamı Şevket Dağ'ın İstanbul boğazı manzaralı tablosu, siyasette yükselişini İstanbul belediye başkanlığına borçlu başbakanın bu şehre olan özlemini de hatırlatıyordu. Röportajı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yapmak için kesen Erdoğan, dinlenmek için işe gelirken makam aracında Türk Sanat Müziği ve Türk popu dinlediğini söyledi, fakat tüm ısrarlara rağmen "diğerlerine haksızlık olur" diye sanatçı ismi vermekten kaçındı. Röportajda sık sık terör temasına vurgu yapan Erdoğan şu konulara değindi:

MUHALEFETSİZLİK ÜZERİNE:
Devamlı dolaşıyoruz Türkiye'de ve dışarıda. Bu süreci devam ettireceğiz. Bakan arkadaşlarımızın gerek iç gerek dış gezileri sürüyor. Dünya ile bütünleşen, dünyaya açılmış bir Türkiye'yiz. Şu anda Türkiye'de 50'ye yakın parti var. Burada bizim kalkıp da hareketlerimizi parlamento içi veya parlamento dışı muhalefete göre şekillendirme derdimiz yok. "Her şey Türkiye için" anlayışıyı bize ne kazandırır diye bakıyoruz.

EKONOMİDE FELAKET SENARYOLARI:
2005'in zor geçeceği ve kriz olacağı söylentisi felaket senaryolarını yazan senaristlerin işi.

MİT-YARGITAY ÜZERİNE:
Yargı sürecine girmiş olan konuda kalkıp siyasetin laf etmesinin anlamı yok. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı prensibi var. Yargı bağımsız bir kuruluş dolayısıyla bizim burada kalkıp herhangi bir değerlendirmede bulunmamız bu süreci gölgeleyeceği gibi sürecin işlemesini durdurabilir. Onun için başından itibaren hükümet olarak bu sürecin netleşmesini istedik. Sonra bizimle ilgili boyutu neyse o adımları atarız. Bazı siyasi partilerin liderleri konuşuyor. Ben yargıç değilim. Yürütmenin başıyım. Aynı zamanda da yasama organının içerisindeyim. Kendimizi hem savcı hem hakim yerine koyamayız. Bazı siyasi partilerin liderleri kendilerini hem savcı hem hakim yerine koyuyor. Bilinen bir şeyler bu belgeler ilgili makama götürülür teslim edilir, ilgili makamın da karar vermesi bu işi rahatlatır. Bizde hükümet olarak gerekli yasaları hazırlarız. Çünkü yargının üzerine gölge düşmemeli. Aynı şekilde MİT de yıpranmamalı, yıpratılmamalı. Bu hassasiyetlerimizi bir yere kadar koruruz. Ondan sonra atılması gereken adımları kesinlikle atarız.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRALIM:
Bu konuda samimiyiz. Bu çağrıyı muhalefete de yaptık. Gelin bir defa bu dokunulmazlıklarla ilgili uzlaşma komisyonu oluşturalım. Komisyon çalışmalarını yürütsün. Bu çalışmalardan sonra atılacak adımı beraber atalım. Ama 'sadece milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın' derseniz, biz bu oyunda yokuz. Çünkü bu siyaseti yıpratma oyunudur. Siyasetçiyi yıpratırsak siyaset yapacak insan bulamayız.

BUZLAR ERİDİ Mİ?
Parti olarak hiçbir zaman devletin kurumları arasında ayarılık istemiyoruz. Tam aksine dayanışmayı savunuyoruz. Kurumlarının hiçbirinin yıpratılması bizim amacımız değil. Tam aksine kurumlarının birbirini güçlendirmesi gerekli diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı şu anda ülkemizin başıdır. Benim daha önceki dönemlerde olduğu gibi bir başbakan olarak sayın Cumhurbaşkanı ile aramızın bulanık olması huzursuz olması, ülkeme bir defa fatura ödettirir. Biz AKP iktidarı olarak ülkemize bir fatura ödettirme gayreti içerisinde olmadık, olmayacağız. TSK zaten milletin bağrından çıkmış olan bir kurum. Dolayısıyla bu kurumumuzun gerek içerisinden gerek dışarıdan yıpratılmaması gerekir. Onun için orada da sorumluluk makamında olanlar bunun hassasiyetini taşımalıdır. Yürütme makamında olan bizler de TSK'nın yıpratılmaması konusunda gayret içerisinde olmalıyız.

TÜRKİYE İYİYE GİDİYOR:
lkemiz şu anda çok ciddi bir motivasyonu yakalamış durumda. Bakın artık yolsuzluklarla ilgili bir şey duymuyoruz. Yatırımlar başladı. Bakın yılın ilk 6 ayında yaklaşık 1.5 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım ülkemize yapılmış durumda. Teşvik yasasıyla birlikte 36 ilimizde organize sanayi bölgemizde artı yatırımlar başlıyor. Turizmde büyük bir artış var. Hedefimiz bu yıl 100 bin temel atılışı. Bugün 10 dakikada (bilgisayarla) 9 bin 284 öğretmenin tayini yapıldı. Bu Türkiye'nin nerede olduğunun ifadesidir.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİNİ BEN VERİRİM:
Benim adıma kimse konuşmasın. Hükümetten konuşacak olan benim. Benim adıma basın danışmanım basın açıklaması yapacağı gider yapar ama yazılı ama sözlü olarak. Bunun dışında kendim gerekli açıklamayı kendi adıma yaparım.

GÜL İSRAİL'E GİDEBİLİR:
Türkiye barış sürecinde görev almaya hazırdır. Türkiye bir tarafta askeri, ekonomik, siyasi, ticari, sanayi içerisinde olan İsrail, öbür tarafta inanç bağlarıyla, kardeş Filistin halkı var. Bu iki ülke arasında ne yazık ki, arzu edilmeyen bir süreç var. Özellikle savunmasız insanlar kadınıyla çocuğuyla öldürülmesin istiyoruz. Samimi söylüyorum İsrail tarafında da olduğu zaman benim için aynı şeydir, Filistin tarafı da.

ABD'NİN SÖZÜ İKNA EDİCİ DEĞİL:
Bu şekilde söylenmesi ikna olmama yetmiyor. Çünkü kendileri teröre karşı bunu uygulamıyor ki. Bunu uyguluyorsa o zaman Felluce'de niçin uçaklar bombardıman yapıyor? Orada teröristler var, kuzey Irak'ta da teröristler var. Helikopterler, uçaklar bomba yağdırıyor Felluce'da. Neyin üzerine yağdırıyor? Terör gruplarının üzerine. Orada kadınlar çocuklar da var. O zaman başka yollar yöntemler düşünülmüyor da... Bizim de sabrımız bir yere kadar. Bizde insanlarımızın şehit olmasını böyle seyredemeyiz. İzleyemeyiz. Gereği neyse yapmak zorundayız.

PKK'YLA MÜCADELE VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI: Bölge insanın huzursuz edilmesine kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk mevkiinde olanlar olarak bizler üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Bu konuda tüm güvenlik güçlerimiz, gerekli emniyet gerek TSK el ele dayanışma içerisinde tüm istihbarat bilgilerini ve akışlarını değerlendirerek atılan adımlar var. Temennimiz o ki bir an önce bölgede barış hakim olsun. Tüm vatandaşlarımız herhangi bir etnik ayrılığa tabi tutulmaksızın "Türkiye Cumhuriyeti kimliği" altında insanca refah, mutluluk içerisinde yaşamalıdır.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Büyükelçilerde sürpriz yok
 'İsrail'e ziyaretimiz iki ülke için de olumlu'
 Zina taslağı yasalaşırsa kötü vuracak
 'Edilmesi gereken yerde istifa ederim'
 24 il valisi değişti 3 vali merkezde
 Valiler kararnamesinde Tan'a hükümet koruması
 Başöğretmen yasası Anayasa Mahkemesi'nde
 9 bin 267 öğretmenin görev yeri belirlendi
 İnönü, yurtdışı yasağına karşı mahkemeye gitti
AHMET HAKAN COŞKUN
Zina
"Devletin yatak odasında ne işi var?" dersen "İşte...
MUHARREM SARIKAYA
Baykal: Zina cezasına oy yok...
CHP'de Genel Başkan'ın...
YAVUZ DONAT
Sahipsizler
Geçen ay "Tarihi Karar" başlıklı bir...
'Reklam için her şeyi Tamer'le planladık'
Gizlice çektiği seks kasetiyle Tamer Karadağlı ve kuzeni Abbas...
atv eylüle rekorla başladı
Yeni sezona "Hababam Sınıfı Merhaba" ile başlayan atv eylülün ilk...
Köklerini aramaya gitti teröre yakalandı
Köklerini aramaya gitti teröre yakalandı
3 yıl önce Osetya'ya yerleşen Seyfi Doğan'ın eşi ve iki kızı okul...
Arabulucu devrede 32 rehine serbest
Arabulucu devrede 32 rehine serbest
Okul baskınının ikinci gününde sürpriz gelişme... Eski İnguş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.