kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2 Türk rehine serbest

Kuzey Osetya'daki okulda rehin alınanlar arasında 2'si çocuk 3 Türk vatandaşı da bulunuyordu. Serbest bırakılan 32 kadın ve çocuğun arasında Türk vatandaşı anne ve 1 yaşındaki bebeği de var. 8 yaşındaki vatandaşımız Alana ise hala teröristlerin elinde..

Rehin alınan Türk vatandaşlarının İstanbul'daki akrabası olan avukat Danış Akpolat, yaptığı açıklamada, dayısı Seyfi Doğan'ın Anetta Gadiava Doğan ile Türkiye'de tanışarak evlendiğini söyledi.

Türkiye'de bir süre kaldıktan sonra Kuzey Osetya'ya yerleşen Doğan ailesinin İzmir'de doğan 8 yaşında Alana ve 1 yaşında Milena adlı 2 kız çocukları bulunduğunu anlatan Akpolat, olayı televizyondan duyduktan sonra dayısı Seyfi Doğan ile irtibat kurduklarını kaydetti. Akpolat, yaptıkları görüşmede, ''törenlere katılmak için okula giden Anetta, Alana ve Milena Doğan'ın da rehin alma olayı sırasında okulda bulunduğunu öğrendiklerini'' belirtti. Avukat Akpolat, evliliklerinin ardından Anetta Gadiava Doğan'ın Türk vatandaşlığına geçtiğini vurguladı.

32 REHİNE SERBEST

Rusya'nın güneyindeki Kuzey Osetya'da bir okulda yüzlerce kişiyi rehin tutan eylemcilerin 32 kadın ve çocuğu serbest bıraktığı bildirildi.

Itar Tass ajansı, 32 kadın ve çocuğun serbest bırakıldığını duyurdu, ancak bu sayıya daha önce serbest bırakıldığı açıklanan 3 kadın ve 3 çocuğun dahil olup olmadığı bilinmiyor. Serbest bırakılanlar arasında Türk vatandaşı olan Anetta Gadiava Doğan ve 1 yaşındaki Milena Doğan da bulunuyor. Sekiz yaşındaki Alana ise hala rehin.

Bu arada Interfaks ajansı, yetkililere dayanarak verdiği haberde, rehinelerin serbest bırakılmalarını Kuzey Osetya'ya komşu İnguş Cumhuriyeti'nin eski lideri Ruslan Auşev'in sağladığı belirtildi.

Rehin alınanlar arasında bulunan yengesi ve 8 aylık yeğeninin
serbest bırakıldığını öğrendiklerini belirten Kafkas kökenli Çetin
Doğan, ''İnşallah büyük yeğenim Alana da sağ salim serbest bırakılır''
dedi.

REHİNE EŞİ: RAHATSIZ OLANLAR VAR DOKTOR İSTENDİ''
Kuzey Osetya'daki rehin alma olayında eşi ve 2 kızı rehineler arasında bulunan Seyfi Doğan, ''Sanıyorum rehin çocuklardan rahatsız olanlar var, içeriye doktor istendi'' dedi.

Doğan, telefonla görüştüğü yaptığı açıklamada, Kuzey Osetya'da dün okulların açıldığını ve tören yapıldığını anlatarak, eşi ile 2 çocuğunun da bu nedenle okulda bulunduğunu söyledi.

Büyük kızı Alana'nın törenlere annesinin gelmesini istediğini ve eşi Anetta'nın da 1 yaşındaki Milena'yı yanına alarak okula gittiğini kaydeden Seyfi Doğan, ''Rehineler arasında ailem var. Bekliyoruz..'' diye konuştu.

''Sanıyorum rehin çocuklardan rahatsız olanlar var, içeriye doktor istendi'' diyen Doğan, teröristlerin ayrıca Çeçenistan ve İnguşetya başbakanlarını da olay yerine istediklerini kaydetti.

''Teröristlerin sürekli havaya ateş açtığını'' da dile getiren Doğan, evinin rehin alma olayının gerçekleştiği okulun hemen karşısında olduğunu, hatta açılan ateşler dolayısıyla yan dairede yangın çıktığını ifade etti.

Doğan, ''evden okulu gördüğünü, ancak teröristler tarafından pencereler masalarla kapatıldığı için rehinelerin görülmediğini, içeriyle de irtibatın olmadığını'' belirtti.

''TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ARANDIM''
Dedesinin Osetya kökenli olduğunu ve 1992 yılında dedesinin geldiği yerleri görmek için Kuzey Osetya'ya geldiğini anlatan Doğan, şunları söyledi:

''O zaman bekardım ve eşimle tanıştım. Evlendik ve Türkiye'ye yerleştik. Kendisi de Türk vatandaşı. 1996 yılından bu yana da burada yaşıyorum.

Burada fırıncılık yapıyorum. Burada yaşamak çok zor, tehlikeli ve riskliymiş, bunu gördük. Türkiye buraya göre çok güzel ve sakin.'' Seyfi Doğan, ''Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan arandığını'' sözlerine ekledi.

OKULDA ŞİDDETLİ PATLAMALAR
Kuzey Osetya'da yüzlerce kişinin rehin tutulduğu okulda arka arkaya iki şiddetli patlama meydana geldi. Kordon altına alınan okulun bulunduğu bölgeden 10 dakika arayla iki şiddetli patlama sesinin duyulduğu, duman yükseldiği haber verildi. Patlamalara ilişkin henüz ayrıntılı bilgi alınamadı.

PUTİN: 'EYLEM KORKUNÇ, ÇÜNKÜ REHİNELER ARASINDA ÇOCUKLAR VAR'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Osetya'daki rehine eylemi için ''Korkunç, çünkü rehineler arasında çocuklar var'' dedi. Putin, Rusya'da bulunan Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesi sırasında ikinci gününe giren Kuzey Osetya'daki eylem hakkında ilk kez konuşarak, ''Temel görevimiz, rehine olanların sağlıklarını ve yaşamlarını korumak. Rehineleri özgür kılmak için uğraşan güçlerimizin tüm faaliyetleri, sorunu çözmeye adanmıştır'' dedi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çeçen teröristler okul çocuklarını rehin aldı
 Rus-Çeçen sorunu nasıl başladı?
 Spetsnazlar 'vur' emri bekliyor
 Bir 'Kara Dul' hâlâ firarda
 Putin geliyor
 Çin gribi kapıya dayandı
 Serbest bırakılan şoför Tahsin Top'un ailesi bayram yapıyor
 Orman şehitlerine 50 milyar tazminat
 Annesi dönerci sanıyor
 Kazada TCDD kusurlu bulundu
 Lise 4 yıl oldu
 Meltem töreni
ERDAL ŞAFAK
Takalardan tankerlere
Rus liderler Türkiye...
ÖMER LÜTFİ METE
Putin ile rutin mi, çetin mi?
Putin'in Türkiye ziyareti...
ERGUN BABAHAN
Putin haklı çıktı
Putin'le yaptığımız görüşmenin ikinci...
YAVUZ DONAT
Hemşehrimiz Putin
Rus geldi aşka, Rus'un aşkı başka...
Fransa türbana 'rehin'
Fransa'daki devlet okullarında dini simge yasağı bugün başlıyor.
Verheugen: Raporda bazı sürprizler olabilir
AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu temsilcisi Günter...
Millilere alarm
Millilere alarm
2002'den beri sürekli ilk 10'da olan Türkiye, son 12 A Milli maçta 4...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.