kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Pancar sarması

Pancar veya pazı yapraklarını yıkayın, süzün ve bir tepsiye dizerek güneşli bir yerde en az 1 saat bekletin. Bulgur, un, soğan, tuz, kırmızıbiber ve suyun yarısını karıştırıp, yoğurun. Yaprakların ortalarındaki kalın damarlı kısımları keskin bir bıçakla kesip, hazırladığınız harçtan 1 çorba kaşığı koyun, sıkı olmayacak şekilde sarıp, tencereye dizin. Dolmaların üzerine kalan suyu gezdirin, tereyağını küçük parçalar halinde keserek koyun ve bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurt ve sarmısağı iyice karıştırın. Dolmaları yoğurtla birlikte servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
3 demet pancar veya pazı yaprağı
* 170 gram bulgur (köftelik)
* 50 gram un
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* Tuz, pul kırmızıbiber
* 300 ml su
* 200 gram tereyağı
* 1 kg yoğurt (arzu edilirse)
* 4 diş sarmısak (dövülmüş, arzu ederseniz)

Körili bisküvi

KÖRİYİ kısık ateşte karıştırarak ısıtın, suyu ilave edip eritin ve soğutun. Bir kaba unu eleyip, tereyağını parmaklarınızla yedirin. Yumurta ve körili suyu ilave edip, katı bir hamur elde edin. Hamuru, hafif unlu bir yüzeyde özleşene kadar yoğurup, üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru 2 adet streçin arasına koyup, 2 mm kalınlığında açın ve 5'er cm çapında daireler kesin. Daireleri, 3'er cm aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta beyazı sürüp, tuz ve rezene tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER (40 adet)
*
1 çorba kaşığı köri
* 2 çorba kaşığı su
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çorba kaşığı kekun (elenmiş)
* 100 gram tereyağı
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* Rezene tohumu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 30-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-08-2004
 Soğan yahnisi   / 28-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 27-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 26-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 24-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 23-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-08-2004
HAKAN & UTKU
Keşke gelmeselerdi...
Son yıllarda ülkemize gelen...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pancar sarması

Pancar veya...
Beslenmesine dikkat eden kortizonla barışık yaşıyor
Beslenmesine dikkat eden kortizonla barışık yaşıyor
Kortizon kullanan hastanın yediklerine büyük özen göstermesi...
Bunlar benim mi hâlâ inanamıyorum
Bunlar benim mi hâlâ inanamıyorum
İşadamı Hasan Erdem'in güzel ve alımlı eşi 28 yaşındaki Ayşe Erdem,...
Golf turnuvasına Koçlar imza attı
Golf turnuvasına Koçlar imza attı
Avrupa'nın en büyük profesyonel ve amatör golf turnuvasında ayrı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.