kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÖZYAŞLARI SEL OLDU Şehit ormancıların cenazeleri ambulanslarla Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Tıklım tıklım dolan Muratpaşa Camisi'nin avlusunda ölenlerin yakınlarıyla birlikte, camiye toplanan vatandaşların da ağladığı görüldü.
'Kasti' unsur şüphesi
Genel Müdür: Bize bir şey olmaz, diye düşünmüşler
'Gelişmiş ülkelerde maskesiz müdahale yok'

'Bir şey olmaz deyip yandılar'

Antalya'daki yangında 6 görevlinin ihmalden öldüğü iddialarına Orman Genel Müdürü'nden bu yanıt geldi.


'Kasti' unsur şüphesi

Orman Bakanı Pepe "Biz yangınla terörü aynı kefeye koyuyoruz" derken, Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu "kasıt ihtimali" üzerinde durulduğunu söyledi.

Gündoğmuş'taki yangında feci şekilde can veren altı ormancının, yeni diktikleri fidanları korumak için kendilerini feda ettikleri ortaya çıktı. Bir süre önce ağaçlandırma çalışması yapılan bölgede, şef Abdullah Aydın'ın kontrolünde dikilen fidanlara alevlerin sıçramasını önlemek için hayatlarını ortaya koyan ormancıların, son sözleri "su" oldu. Fidanlığı korumaya çalışırken, Abdullah Aydın'ın telsizle helikopteri arayıp, "Burada kavruluyoruz, bize su atın" dediği, helikopter pilotunun ise "Yakıtım çok az. Size su atmak için geri dönersem oradan bir daha kalkamam" diye yanıt verdiği öğrenildi.

DOLGUDAN TEŞHİS
Cesetlerin kimlik tespiti güçlükle yapılabildi. Orman Bölge Şefi Abdullah Aydın ile Orman Muhafaza Memuru Mehmet Ali Güzelce'nin cesetleri, tabancalarının seri numarasından belirlenebildi. Diğer cenazelerin tespiti ise yakınları tarafından güçlükle yapılabildi. Şehit Mesut Aranlı'nın cenazesini almak için Kayseri'den gelen gözü yaşlı baba Mehmet Aranlı ise, morgda fenalık geçirdi. Yüreği yanık baba Mehmet Aranlı, biraz sakinleştikten sonra oğlunun cenazesini, ağzındaki dolgulu dişten tanıyabildi. Akdeniz Üniversitesi'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Türk bayrağına sarılan şehit ormancıların cenazeleri, ambulanslarla Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Şehit yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın gelmesiyle tıklım tıklım dolan Murat Paşa Camisi'nin avlusunda şehit yakınlarıyla birlikte, camiye toplanan vatandaşlar da ağladı. Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Orman Bakanı Osman Pepe, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile Antalyalı milletvekilleri ve şehitlerin yakınlarıyla, mesai arkadaşları katıldı. Törenin ardından basın toplantısı düzenleyen Orman ve Köyişleri Bakanı Osman Pepe, "Art niyetli olanlara buradan sesleniyorum: Bu ülkeyi sevmeyen vatan hainlerinin, ülkeye uzanan ellerinin, arzu etmiş oldukları hedefe varamayacaklarını herkesin bilmesini istiyoruz. O dağın başında yangın çıkmasını kim, nasıl izah edecek?" dedi.

GEÇEN YIL DA AYNI BÖLGEDE
Bakan Pepe, sözlerine şöyle devam etti: "'İşçiler yangın yerine iple indirildi' diye yazılıyor. Bu söz konusu değil. Helikopterle inen işçi sayısı iki'dir. Dördü karadan intikal etmiştir." Gazetecilerin "Gaz maskeleri olsaydı kurtulurlar mıydı" şeklindeki sorusuna Pepe, "Arkadaşlarımızı rüzgâr ters döndüğü için yanarak kaybettik. Cesetleri tanınmayacak haldeydi. Zaten ölmeden hemen önce yaptıkları anonslarda 'yanıyoruz' demişler" diye karşılık verdi. Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ise orman yangınıyla ilgili "kasıt" ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Bölgede bir süre önce bir yangın daha olduğunu ve geçen yıl da aynı bölgede yangınların çıktığını hatırlatan Kurtulmuşlu, "Bu yangının tesadüfen çıktığını sanmıyoruz. Kasti unsurlardan kaynaklandığı yönünde şüphelerimiz var. Konu jandarma tarafından araştırılıyor. Ama şu ana kadar kesin zanlı yok" dedi.





Ömer MAZİ-Yusuf DALAMAN / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Raylara baktı treni kurtardı
 İki Türk daha öldürüldü
 KKTC'de kiliseye provokatif bomba
 Elektrikli battaniye üretici ve satıcısını fena çarpacak
 Vatandaşı döven koruma açığa alındı
 Pervari'de mayın: 2 ölü, 5 yaralı
EMRE AKÖZ
Aranızda hiç kaplumbağa terbiyecisi gören var mı?
Osman...
MEHMET ALTAN
Katı ve sıvı
Geçen haftalarda İstanbul'u seller...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Eğreti Gelin ve Atıf Yılmaz...
Hafta içinde Eğreti...
Kara Dullar uçaktaydı
Rusya, salı günü yere çakılan iki yolcu uçağı kazasının ardında Çeçen...
Mehdi Ordusu 'zafere kaçtı'
Necef'teki türbeye akın eden Sistani yanlısı Şiiler, Sadrcı...
Yaşından büyük
Yaşından büyük
48 kiloda dünya şampiyonu Rus Kazakov'a ringi dar eden ve 26-20 galip...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.