kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Makinist treni, Denizli’nin Sarayköy İlçesi Üzerlik Köyü yakınlarında, yukarıdaki fotoğrafa yansıyan görüntü nedeniyle durdurdu.
Raylara baktı treni kurtardı
Raylar neden 'S' şeklini alır?
Sabotaj kuşkuları artıyor

Bakanı da kurtardı

Aşırı sıcaktan eğrilen rayları fark eden makinist treni son anda durdurup yeni bir faciayı önledi. 150 kişi ölümden Bakan Yıldırım da yeni krizden döndü.

Afyon-İzmir seferini yapan yolcu treni, makinist İsmail Volkanay'ın dikkati sayesinde faciadan döndü. Denizli Üzerlik'teki hemzemin geçitte rayların "S" şeklini aldığını gören Volkanay hemen frene bastı.

Treni geri geri istasyona götürdü
Volkanay treni geri götürerek Üzerlik İstasyonu'na çekti. Merkezi de arayarak karşı yönden gelen trenin durdurulmasını sağladı. Trenin durmasına önce sinirlenen 150 yolcu tehlikeyi anlayınca büyük sevinç yaşadı.

"100-150 metreden durumu fark ettik"
Makinist Volkanay olay anını şu sözlerle anlattı: "İstasyondan yeni çıkış yaptığımız için daha dikkatliydik ve hızımız da yavaştı. Raylardaki bozulmayı 100- 150 metreden fark ettik. Büyük bir kazadan kurtulduk."

fyon-İzmir seferini yapan yolcu treni, makinist İsmail Volkanay'ın dikkati sayesinde faciadan döndü. Denizli Üzerlik'teki hemzemin geçitte rayların "S" şeklini aldığını gören Volkanay hemen frene bastı.

Treni geri geri istasyona götürdü
Volkanay treni geri götürerek Üzerlik İstasyonu'na çekti. Merkezi de arayarak karşı yönden gelen trenin durdurulmasını sağladı. Trenin durmasına önce sinirlenen 150 yolcu tehlikeyi anlayınca büyük sevinç yaşadı.

"100-150 metreden durumu fark ettik"
Makinist Volkanay olay anını şu sözlerle anlattı: "İstasyondan yeni çıkış yaptığımız için daha dikkatliydik ve hızımız da yavaştı. Raylardaki bozulmayı 100- 150 metreden fark ettik. Büyük bir kazadan kurtulduk."


Raylara baktı treni kurtardı

150 yolcusuyla Afyon-İzmir seferini yapan tren, makinistinin dikkatiyle faciadan kurtuldu. "S" şeklindeki rayları gören makinist, treni durdurdu.

Afyon-İzmir seferini yapmak üzere sabah saat 08.00 sıralarında Afyon'dan yola çıkan 32618 sefer sayılı yolcu treni, makinist İsmail Volkanay'ın dikkati sayesinde büyük bir faciadan kurtuldu. Denizli'nin Sarayköy İlçesi Üzerlik Köyü yakınlarındaki hemzemin geçidin hemen birkaç metre ilerisinde traverslerin parçalanması ve rayların "S" şeklini alması sonucu ortaya çıkan kaza riski, makinist Volkanay'ın dikkati sonucu önlenebildi. İsmail Volkanay, rayların eğriliğini görerek, trenini durdurdu. Ardından treni geri geri götüren makinist, TCDD Bölge müdürlüğünü arayarak olayı anlattı. Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü hemen harekete geçerek raylarda tamir çalışması başlatırken, İzmir- Denizli seferini yapan 31701 sayılı yolcu treni de Sarayköy-Buharkent arasında durduruldu. Böylece hem Afyon-İzmir treninin raydan çıkması, hem de İzmir-Denizli treni ile çarpışması riski ortadan kalktı.

ÇELİK YORULDU RAYLAR ESNEDİ
Bugün kullanılan İzmir-Denizli hattının da yer aldığı ve 127 yıl öncesine kadar uzanan Fransızlar'ın yaptığı İzmir-İç EgeKAZADAN KURTULDUK Makinist İsmail Volkanay, “İstasyon çıkışı nedeniyle hızımız yavaştı. Raydaki bozulmayı fark ettik. Treni durdurduk. Aşırı sıcaktan raylar dönmüş. Büyük bir kazadan kurtulduk” dedi.Demiryolu güzergahı adeta dökülüyor. Traversleri eskiyen, rayları "çelik yorulması" nedeniyle kırılıp dökülen, vidaları çıkmış demiryolu şebekesi, "S.O.S" vermeye devam ediyor. İşte DDY'nin demiryolu şebekesindeki bu aksaklıklardan biri daha Denizli-Sarayköy demiryolu hattında az kalsın bir facia ile sonuçlanıyordu.

YOLCULAR ŞAŞKINA DÖNDÜ
İzmir seferini yapan yolcu treninde 150'ye yakın yolcu bulunduğu belirtilirken, rayların açıldığını ve ölümden döndüklerini daha sonra öğrenen yolcular, sevinci ve şoku bir arada yaşadı. 2 saatin üzerinde istasyonda bekletilen Afyon-İzmir treni yolcuları, "Büyük şans eseri kazadan kurtulduk. Makinistimiz sağ olsun. Bozuk rayları görmüş. Bu rayların üzerinde orta hızda bile geçsek kesinlikle raydan çıkar ve yeni bir faciaya konu olurduk. Şükürler olsun ki kazasız belasız olayı atlattık" dediler. Demiryolundaki açılma tamir edildikten sonra, Afyon-İzmir ve İzmir-Denizli trenleri 2.5 saatlik gecikmeye rağmen yollarına devam etti.



Mustafa KAYA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İki Türk daha öldürüldü
 'Kasti' unsur şüphesi
 KKTC'de kiliseye provokatif bomba
 Elektrikli battaniye üretici ve satıcısını fena çarpacak
 Vatandaşı döven koruma açığa alındı
 Pervari'de mayın: 2 ölü, 5 yaralı
EMRE AKÖZ
Aranızda hiç kaplumbağa terbiyecisi gören var mı?
Osman...
MEHMET ALTAN
Katı ve sıvı
Geçen haftalarda İstanbul'u seller...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Eğreti Gelin ve Atıf Yılmaz...
Hafta içinde Eğreti...
Kara Dullar uçaktaydı
Rusya, salı günü yere çakılan iki yolcu uçağı kazasının ardında Çeçen...
Mehdi Ordusu 'zafere kaçtı'
Necef'teki türbeye akın eden Sistani yanlısı Şiiler, Sadrcı...
Yaşından büyük
Yaşından büyük
48 kiloda dünya şampiyonu Rus Kazakov'a ringi dar eden ve 26-20 galip...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.