kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Begüm tam 112 bin arkadaşını güldürdü
Her 4.5 milyona bir çocuk gülüşü
'En çok şekere seviniyorlar'

Begüm 112 bin yaşıtını sevindirdi

Ekonomik sıkıntı içindeki 112 bin öğrencinin kırtasiye malzemesine kavuşmalarının ardında 11 yaşındaki Uşaklı öğrenci Begüm var. Bir alışverişte babasına, "Bunları alamayan öğrencileri düşündükçe sevinemiyorum" deyince kampanyanın da kıvılcımını attı.

Yardım köprüsü
Bir dağıtım şirketinin temsilcisi olan babası o günden bu yana ihtiyaç sahipleri ile gönüllüler arasında yardım köprüsü oluşturdu. Temsilciliğini yaptığı şirket gönüllülerin ulaştırdığı yardımları Türkiye geneline dağıttı.


Begüm tam 112 bin arkadaşını güldürdü

Uşaklı 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Begüm, ekonomik sıkıntı yaşayan 112 bin öğrencinin okul malzemeleri edinmesi kampanyasına köprü oldu. Begüm'ün babasının Uşak sorumlusu olduğu Aktif Dağıtım Şirketi, imkânsızlıklar içinde okuyan çocuklara gönderilen yardım malzemelerini taşıyor.

"Amca, zenginlikten insanlık iyidir... Teşekkür ederim" Bu sözler Kahramanmaraş Muallim Hayrullah İlköğretim Okulu öğrencisi Erkan Yıldırım'a ait. Aktif Dağıtım'ın 4 yıldır aksatmadan gerçekleştirdiği 'Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası'nın ulaştığı 112 bin çocuktan biri Erkan... Erkan ve onun gibilerini sevindiren de onlar gibi bir çocuk. Yaşıtlarının, arkadaşlarının kaderini değiştiren bu çocuk Begüm Bitir.

YARDIM KÖPRÜSÜ
Bugün 112 bin öğrenciye ulaşan kampanyanın ilk kıvılcımını çakan isim olan Begüm, 5 yıl önce babasıyla çıktığı okul öncesi hazırlık alışverişinde kendisine alınan malzemelere pek sevinmeyince bu kampanya başlamış. Alışveriş esnasında Begüm babasına "Bunları alamayan çocukları düşündükçe, içimden sevinmek gelmiyor" diyince çocuğunun bu sözleri karşısında etkilenen Aktif Dağıtım Şirketi'nin Uşak Temsilcisi Murat Bitir, ertesi gün şirket yöneticileri ile temasa geçmiş. Aktif Dağıtım Şirketi de yardıma ihtiyacı olan öğrencilerle yardım etmek isteyen vatandaşlar arasındaki köprüyü ücretsiz olarak kurmayı üstlenmiş. MuratBitir, kızının o gün söylediklerine çok üzüldüğünün belirterek, bu kampanyayı başlatan girişimi şöyle anlatıyor:

TÜM TÜRKİYE'YE ULAŞTIK
"O dönemde Uşak Aktif Dağıtım temsilciliğini yürütmekte olduğum için tüm işlerimiz internet üzerinde idi. İnternet aracılığı ile çok fazla kitlelere ulaşabileceğim aklıma geldi. Hemen şirketimi aradım şirket yöneticilerime konuyu e mail yolu ile ilettim. Onlarda bu fikrime sahip çıkıp hemen işe koyulduk." İnternet aracılığı ile Tüm Türkiye'ye ulaşarak 'Mektupla Kırtasiye Yardım Kampanyası'nı başlattığını belirten Bitir: "Konuyla ilgili tüm detayları internet adresimizde toplayarak tüm yardımsever internet kullanıcılarına ve büyük şirketlere ulaşmaya çalıştık. Tüm bu çabalarımızla birlikte birçok köy okullarında ve varoşlarda okumaya çalışan küçük arkadaşlarımıza ulaştık. 2000 yılında başlattığımız bu kampanyayla birlikte yardım etmek isteyen vatandaşlara yardım zarflarını ücretsiz olarak toplayıp dağıttık. İlkokula yeni başlayan küçük arkadaşlarımıza çorba da tuzumuz olsun mantığı ile yolumuza devamBegüm'ün babası Murat Bitir, kızının bir sözüyle doğan yardım kampanyasının süreceğini söylüyor.ediyoruz" diyor.

HEM KİTAP HEM ŞEKER
2000 yılından bu yana yaklaşık 112 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Murat Bitir: "Bize gelen zarflarda okunmuş veya okunmamış bir adet hikaye kitabı, 60 yapraklı bir çizgili defter, iki kurşun kalem, bir kırmızı kalem, kalem tıraş, silgi, cetvel, 6'lı kuru boya, bir diş fırçası, bir diş macunu, bir de çocuklar hem okusun hem de şeker yesin diye bir adet lolipop şeker bulunuyor. Ayrıca gerekli diyoloğu sağlamak amacı ile her zarfın içinde gönderen tarafından 'sevgili küçük kardeşim' veya 'sevgili küçük arkadaşım' cümleleri ile başlayan notlar istiyoruz. Amacımız Türkiye'de okumak isteyip de maddi imkansızlıklardan okuyamayan çocuklara ulaşıp onlara yalnız olmadıklarını hissettirip hayata dört elle sarılmalarına yardımcı olmak. Yardımlar sürdüğü sürece Aktif dağıtım olarak tüm Türkiye genelinde yardımlarımıza devam edeceğiz" diye konuşuyor.

Özlem YURTÇU - Serkan KARAYOL - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'İkiz uçak kazası' acaba sabotaj mı?
 AIDS doğuştan ihmal aileden
 Masal Roma'da başlayacak
 Irak'ta iki Türk mühendis rehin alındı
 İstanbul'da okul servislerine yüzde 20 zam
AHMET HAKAN COŞKUN
Bela!
Ben Ahmet Hakan! Gazeteci. 38 yaşında.
Her şey...
SAVAŞ AY
Yaman Ağabey'in yaman sevdalısı
Yaşım henüz 17 o...
UMUR TALU
Nihayetinde, insandır!
Elvan'ın Türkiye formasını...
Şiiler'in kanlı günü
Irak'ta bu sabah yürümek için toplanan Şiilere farklı yerlerde...
Thatcher'ın oğlu 'darbeci'
Güney Afrika'da tutuklanan Margaret Thatcher'ın oğlu Sir Mark...
Gümüş gözyaşları
Gümüş gözyaşları
Kariyerinde 6 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Şeref Eroğlu, geçen yıl 3-0...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.