kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Moskova’dan Volgograd’a gitmek için havalanan uçak, Tula kasabası yakınında düştü. Cesetler morga kaldırılırken, ölenlerin yakınları gözyaşına boğuldu.
'İkiz uçak kazası' acaba sabotaj mı?
Kazaların Ardından
3 dakika arayla radardan koptular

Ruslar'ın 11 Eylül'ü

Moskova'dan kalkan iki yolcu uçağı önceki gece peş peşe radardan çıkıp Tula ve Rostov kentlerine düştü. 89 kişinin öldüğü esrarengiz "ikiz kaza" da bir uçağın "kaçırılma" sinyali verir vermez havada infilak etmesi, diğerinin rotasının Rus liderin tatil yaptığı Soçi kenti olması terör şüphesi yarattı.

Çeçenler, El Kaide İle İşbirliği Yapmış Olabilir
Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla harekete geçen gizli servis, "Henüz sabotaj delili yok" dese de gözler haftasonu yapılacak seçim öncesi saldırı tehdidinde bulunan Çeçen milislere çevrildi. Rus yetkililer, Çeçenler'in El Kaide'yle işbirliği yapmasından şüpheleniyor.



'İkiz uçak kazası' acaba sabotaj mı?

Rusya'da önceki gece iki yolcu uçağı arka arkaya düştü. 89 kişinin hayatını kaybettiği kazaların bir sabotaj olabileceği kuşkusunu doğursa da buna uygun bir kanıt bulunamadı.

Rusya, dün art arda gelen iki uçak kazası haberiyle sarsıldı. Başkent Moskova'nın güneyinde iki yolcu uçağının düşmesi sonucu 89 kişi hayatını kaybetti. 40 dakika arayla havalanıp 3 dakika arayla radardan kaybolması ve birkaç dakika arayla düşmesi, akıllara terörist saldırı olabileceği ihtimalini getirdi. Ülkede 'Acaba bu da bizim 11 Eylül'ümüz mü?' sorusu sorulmaya başlandı. Önceki akşam Moskova'dan kalkan Tupolev-134 tipi uçak, 43 yolcusuyla Tula kasabasındaki Buçalki köyü yakınlarında düştü. Görgü tanıkları uçağın düşmeden önce havada patladığını öne sürerken ilk uçağın radardanMoskova’dan Volgograd’a gitmek için havalanan uçak, Tula kasabası yakınında düştü. Cesetler morga kaldırılırken, ölenlerin yakınları gözyaşına boğuldu.kopmasından sadece 3 dakika sonra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tatil yaptığı Soçi'ye giden ve 46 kişi taşıyan Tupolev-154 tipi yolcu uçağının da radardan kaybolduğu haberi geldi. İkinci uçak da Rostov-on-Don kenti yakınlarında düştü. Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, irtibat kesilmeden hemen önce ikinci uçağın kaçırıldığına dair yardım sinyali geldiğini ifade etti.

HENÜZ SABOTAJ DELİLİ YOK
Tüm bu gelişmeler üzerine Putin, Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) acil soruşturma emri verdi. Ancak yapılan ilk incelemelere göre terör saldırısı olabileceğine dair birMoskova’dan Volgograd’a gitmek için havalanan uçak, Tula kasabası yakınında düştü. Cesetler morga kaldırılırken, ölenlerin yakınları gözyaşına boğuldu.bulguya rastlanmadı. FSB Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Sergey Ignatçenko, "Enkazların bulunduğu yerde soruşturmayı yürüten yetkililer terörist bir saldırı veya uçakta patlama olduğuna dair bir işaret bulamadı" dedi. FSB'den bir başka yetkili de teknik hata, kalitesiz yakıt ve pilot hatasının kazanın ihtimalleri arasında olabileceğini söyledi. Ancak, "Pilot hatası olasılığını kesinlikle kabul etmiyorum" diyen yetkililer de var.

ÇEÇENLER Mİ, EL KAİDE Mİ?
Sibir Havayolları, ilk uçağın düşmesine patlamanın yol açtığını duyurdu. Yapılan açıklamada "Uçak parçalarının çok geniş bir alana yayılması, uçağın havadaykeninfilak ettiğini gösteriyor" denildi. Uçakların düşmesinin ardından tüm gözler Çeçenistan'da hafta sonu yapılacak olan devlet başkanlığı seçimleri öncesinde saldırı tehdidinde bulunan ayrılıkçı milislerin lideri Aslan Maşadov'a çevrildi. Maşadov Haziran ayında Reuters'a gönderdiği bir e-mailde saldırı yöntemlerini değiştireceklerini, büyük bir saldırı hazırlığında olduklarını söylemişti. Ancak El Cezire televizyonuna açıklama yapan Maşadov'un sözcüsü, "Biz terörist saldırılarla uğraşmayız. Biz sadece orduyu hedef alırız" dedi. Rus yetkililer, uçaklarla yapılan eylemlerin El Kaide tarzı olduğunu düşündüklerinden, bu örgütün Çeçen milislerle birlikte işbirliği yaptığından da şüpheleniyor.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AIDS doğuştan ihmal aileden
 Masal Roma'da başlayacak
 Begüm tam 112 bin arkadaşını güldürdü
 Irak'ta iki Türk mühendis rehin alındı
 İstanbul'da okul servislerine yüzde 20 zam
AHMET HAKAN COŞKUN
Bela!
Ben Ahmet Hakan! Gazeteci. 38 yaşında.
Her şey...
SAVAŞ AY
Yaman Ağabey'in yaman sevdalısı
Yaşım henüz 17 o...
UMUR TALU
Nihayetinde, insandır!
Elvan'ın Türkiye formasını...
Şiiler'in kanlı günü
Irak'ta bu sabah yürümek için toplanan Şiilere farklı yerlerde...
Thatcher'ın oğlu 'darbeci'
Güney Afrika'da tutuklanan Margaret Thatcher'ın oğlu Sir Mark...
Gümüş gözyaşları
Gümüş gözyaşları
Kariyerinde 6 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Şeref Eroğlu, geçen yıl 3-0...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.