kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Akdeniz payı
Cevizli ekmek

Akdeniz payı

Una, robotta yavaş yavaş zeytinyağı, 2 adet yumurta ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Hamuru pürüzsüzleşene kadar hafifçe yoğurup, üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 30 cm. çapında daire şeklinde açıp, 20 cm'lik bir tepsiye yayın. Dışarıda kalan kısımları kesmeyin. Labne, kaşarpeyniri ve kalan yumurtayı karıştırın. Hamurun üzerine sırasıyla zeytin, labneli karışım, enginar ve patlıcanın yarısını yayın. Maydanoz, sarmısak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı çamfıstığını robotta macun kıvamına getirin, yarısını malzemenin üzerine yayın. Kalan malzemeleri en üste kabaklar gelecek şekilde aynı sırayla dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı çamfıstığı serpin. Kenarlarda kalan hamuru malzemenin üzerine kapatın, yumurta sarısı ve tuzu çırpıp, hamurun üzerine sürün. Kalan çamfıstıklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirip, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 su bardağı un
* 1/4 su bardağı zeytinyağı (1 çorba kaşığı ayrılmış)
* 3 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 40 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılıp, doğranmış)
* 200 gram labne peyniri
* 20 gram eski kaşarpeyniri (rendelenmiş)
* 4 adet enginar (temizlenmiş, dilimlenmiş)
* 2 adet patlıcan (dilimlenmiş)
* 10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 adet kabak (dilimlenmiş)
* 3 çora kaşığı çamfıstığı
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 tatlı kaşığı tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Asma yapraklı bıldırcın   / 13-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-08-2004
 Akdeniz payı   / 10-08-2004
 MUTFAKTA Lezzet Güneşi   / 09-08-2004
 Domates soslu pirzola   / 08-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-08-2004
 Yumurta güzeli   / 06-08-2004
 Sürpriz dondurma   / 05-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 04-08-2004
GÜLSE BİRSEL
Taocu beslenme sanatı!
Şimdi de bu çıkmış, iyi mi? Tam...
AYŞE TÜTER
Kolay bisküvi
Tozşeker, fındık ezmesi, tereyağı, vanilya...
Ünlüler annelik için gün sayıyor
Ünlüler annelik için gün sayıyor
Moda, sanat ve medya dünyasının tanınmış simaları, karınları...
Nasıl ince kalıyorlar?
Nasıl ince kalıyorlar?
Hep formda görünüyorlar. Peki ne yiyor, ne içiyorlar? Spor yapıyorlar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.