kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Çikolatalı krep

Bir kaba kekun ve kakaoyu eleyin. Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın, ortasını havuz gibi açın. Süt ve yumurtayı karıştırıp, unlu karışımın ortasına dökün ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Bir tatlı kaşığı tereyağını 12-15 cm. çapında teflon tavada orta ateşte eritin. Tavaya 1 kahve fincanı krep hamurunu döküp bir yüzünü 1-2 dakika, diğer yüzünü 30 saniye kadar pişirin. Tavaya, gerektikçe tereyağı ilave ederek, krep hamuru bitinceye kadar devam edin ve yaklaşık 12 cm. ebatlarında krepler hazırlayın. Krepleri servis tabağına alın, yarısına vanilyalı dondurma koyun, diğer yarısını yarım ay olacak şekilde dondurmanın üzerine kapatın ve üzerlerine hazırladığınız vişneli sostan gezdirip, kalan vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Sos: Vişneleri süzüp, suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Krema ve çikolatayı iyice karışana kadar benmari usulü eritip, vişneleri ve ayırdığınız vişne suyunu ilave edin.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
1 su bardağı kekun
* 4 çorba kaşığı kakao o1 kahve fincanı tozşeker
* Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1,5 su bardağı süt
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 40 gram tereyağı (doğranmış)
* Vanilyalı dondurma

Sos malzemeleri:
*
450 gram vişne (çekirdeksiz, taze, komposto veya şoklu)
* 1 su bardağı krema
* 200 gram bitter çikolata (kırıklanmış)

PÜF NOKTASI
Sebzeleri derin dondurucuda dondurmadan önce haşlanmak gerekiyor. İşte bazı sebzelerin haşlama süreleri:

* Lahana: 1.5 dakika (doğranmış)
* Havuç: 3-5 dakika arası
* Karnabahar, kereviz, biberler: 3 dakika
* Mısır: 4-8 dakika
* Patlıcan: 4 dakika
* Taze fasulye: 2-3 dakika
* Soğan, ıspanak: 2 dakika
* Bezelye: 2-3 dakika
* Kabak: 1 dakika
* Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suya atın ve kağıt havluyla kuruttuktan sonra dondurucuya yerleştirin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Akdeniz payı   / 10-08-2004
 MUTFAKTA Lezzet Güneşi   / 09-08-2004
 Domates soslu pirzola   / 08-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-08-2004
 Yumurta güzeli   / 06-08-2004
 Sürpriz dondurma   / 05-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 04-08-2004
 Bulgur pilavı   / 03-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 02-08-2004
 Mısır unlu topkek   / 01-08-2004
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çikolatalı krep

Bir kaba kekun...
Hande'nin evliliği 24 saat sürmedi
Hande'nin evliliği 24 saat sürmedi
Geçen hafta evlenen Hande Ataizi ile Fethi Pekin, balayına giderken...
Rövanşı aldı!
Rövanşı aldı!
Alinur Velidedeoğlu ile Ayşe Çavuşoğlu'nun beraberlikleri...
Günde bir Aspirin beyin kanaması riskini azaltıyor
Günde bir Aspirin beyin kanaması riskini azaltıyor
Beyin damarlarında baloncuk oluşumuna neden olarak ölümlere yol açan...
Karalahana kısırlık nedeni
Karalahana kısırlık nedeni
Karadenizliler'in çok sık tükettikleri karalahananın guatr...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.