kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dırdırdır.. Vırvırvır
Dırdırdır.. Vırvırvır
Nasıl yani?

Dırdırdır.. Vırvırvır

Kaç kere duydum "Dırdırlanmaaa yaa" laflarını. Hep yakınır şu erkek kısmı çenemizden. Kabul eder miyiz dırdırcılığı? Asla!! Aaa biz 'en melek', 'en masum' değil miyiz yahu? Geçen hafta Emre Aköz'ün dırdır konusuna parmak basması, bana bastı valla. Yani şimdi ne lüzum vardı beni özeleştiriye sevk etmeye. Aköz, Karadağlı'ya danışmanlık yapmış. Arzu Balkan'ın eşini affetse dahi, dırdırıyla hayatını zindan edeceğini söylemiş. Karadağlı'ya şimdiden canını kurtarmasını salık vermiş. Şimdi elalemin derdi bizi niye gersin. Dee, beynimi kemiren soru şu: "Dırdırcı mıyız?". Savunma: Hiç de değiliz. Bizi erkekler bu hale getirdi. Köşeye sıkışınca "Dırdırlanma" demekten başka şey bilmez bunlar. Gerçekleri söylemek ne zamandır dırdır ha? Ha?. Bi kafa şurdan... Küütt! Gerçek: Bir istediğimiz mi var? (daima). Önce mırıl mırıl sokuluruz. Bir tatlıyızdır ki, tadımızdan yenmeyiz valla. Baktık, talebimiz pas geçiliyor sinirleniriz. Sesimiz yükselir kısaca cıyaklarız yani.

HAFIZA SIFIRLANIR MI?
Ya da kırıldık, taklaya geldik diyelim (Bkz: Arzu Balkan). Çekip gitmek birinci şık. Ama çekip gitmek sahayı terk etmek demek. Sahaya inmeden maç kazanılmaz ki. Diğeri daha zevkli. Yani kalıp adamı bezdirmek. Kalmanın kalkanı da "Ay çok seviyorum, affettim, o çocuk gibidir... bla bla bla" zırvalamaları. Affedince konunun kapanması gerekir. Biz kapatamayız. Kardeşim biz bilgisayar mıyız ki, tek tuşla 'formatlanalım'. Hiç kadın hafızası sıfırlanır mı? Tövbe tövbe. Dün gece kızlar toplandık, dırdır meselesini masaya yatırdık. Ne zaman dırdırlanırız ve kime? Arzularımız, isteklerimiz geri çevrilirse ya da paşa gönlümüze göre işler gitmezse dırdırlandığımız kesin. Kadınlarda insanların hayatlarına müdahale etme dürtüsü var. Sabah, öğlen, akşam, ikindi, kuşluk... dırdırlanmaya zaman çok. Kime dırdırlanırız sorusunun karşılığı ise tüyler ürpertici. Herkese. Ve en etkin dırdır yolu; karşıdakini gizli gizli yıldırmak. Misal; anneme göre, diyelim ki ha salatadan çıkmış kurt, ha sevgilim. Adama gıcık, susuz boğacak. İlk atışta "Ay fena çocuk değil" der. Daha sonra her konusu açıldığında "Neysee" süslü iç çekmeler, uzaklara dalıp dalıp gitmeler. Sevgilimle en ufak bir problemimde "Zaten ben demiştim..." girişli nutuklar. Dışarı çıkarken hüzünlü hüzünlü süzer. Kısaca yıldırır. Ve ne kadar direnseniz de teslim olursunuz Zaten dırdırın amacı budur ama bir süreci vardır. Slogan şudur: "Hele bir yerimi edeyim, gör bak sana neler edeyim". Siz hiç ilişkinin ilk zamanlarında dırdırlanan hatun gördünüz mü? Göremezsiniz. Niye? E yer edecez dedik ya. İlk dönem melek dönemidir. Bir uyum, bir uyum. Erkek: "Akşam erkek erkeğe takılacağız." Cevap: "A tabii ne güzel keyfine bak tatlım." Beş ay sonra erkek: "Bu gece maç var." Cevap: "Maç, maç, maç bıktım yaa zaten dördüncü ay dönümümüzü de unuttun, üç haftadır gül yüzü görmedik..." Ve erkek cevap vermedikçe daha da sinirleniriz. "Tamam aşkım haklısın" dese yine sinirleniriz çünkü söylenecekler içimizde patlamıştır. Haklılığı istemeyiz, sadece onun canına okumak isteriz. Pişman olmalı, hem de çok.

ARZU AZİZE Mİ?
Bir kadın dırdırcılığını kabul etmez. "Yaa ben gerçeklerden bahsediyorum tamam mıı?" politikasındadır. Ben kızlara cengaverlik yapana kadar da hepsi inkar etti. Emre Aköz'ün Karadağlı'ya tavsiyesini bazıları kadın hakları, kadınların hor görülmeleri kıvamına çekti. Ama mevzu o değil ki... Arzu Balkan eğer ermiş bir kişilikse ayrııı. Boynumuz kıldan ince. Gelin görün ki, bu yaşananları unutamayacak. Elinde pimi çekilmiş bomba taşıyacak ve Tamer Karadağlı bunu daima hissedecek. Bu mudur? Budur! Ha gerçi Arzu Hanım azizelik yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hani demiş ya "Tamer olmadan canımdan can kopar."

AYŞE ÖZYILMAZEL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Özbek'in dönüşü muhteşem oldu
 Hollywood üye oluyor İstanbul ise 'takılıyor'
 Emin olmadan hareket yasak
 Beach Volley Turnuvası gençleri kaynaştırdı
 Yeni albümü için gözlüğünü çıkardı
 Şov yapsak kırar geçiririz ortalığı...
 Beste hırsızlığıyla suçlananlar arttı
 Filenin Mehmet Okur'u
 Devler Mersin Müzik Festivali'nde
 Rumeli tam gaz devam!
 Yarışçı atlar yeşil pasaport sahibi oldu
 Türkmenistan'dan satranç için geldiler
 Bu gece göktaşı yağmuru başlıyor
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çikolatalı krep

Bir kaba kekun...
Hande'nin evliliği 24 saat sürmedi
Hande'nin evliliği 24 saat sürmedi
Geçen hafta evlenen Hande Ataizi ile Fethi Pekin, balayına giderken...
Rövanşı aldı!
Rövanşı aldı!
Alinur Velidedeoğlu ile Ayşe Çavuşoğlu'nun beraberlikleri...
Günde bir Aspirin beyin kanaması riskini azaltıyor
Günde bir Aspirin beyin kanaması riskini azaltıyor
Beyin damarlarında baloncuk oluşumuna neden olarak ölümlere yol açan...
Karalahana kısırlık nedeni
Karalahana kısırlık nedeni
Karadenizliler'in çok sık tükettikleri karalahananın guatr...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.