kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sakın gelme Emre
Sakın gelme Emre
Rekor ve gol makinası Hakan Şükür
F.Bahçe maçı Sami Yen'de
İlk adres G.Saray
Bakırköy'le idman!
Saidou'da ödem

Sakın gelme Emre


Emre'nin Türkiye'ye gelmesini istemem. Ama gelirse, onu alan takım kesin şampiyon olur Yakın zamanda kitap yazacağım. Her söylediğim manşet oluyor. Kitaptan sonra gerisini düşünün Örnek aldığım insan başkanımız Özhan Canaydın. Kişiliğiyle, ağırlığıyla çok önemli biri.

Galatasaray'ın 434 gün sonra Ali Sami Yen Stadı'ndaki ilk lig maçında üç gol birden kaydeden Hakan Şükür, sadece attığı gollerle değil, oynadığı futbolla da bir kez daha gündemde 1 numaralı isim haline geldi. Teknik direktör Hagi de maç sonrası basın toplantısında Hakan Şükür için "Sergilediği performans normal. O benim için 1 numaradır" demişti. Kral'a ilk olarak Hagi'nin bu sözlerini sorduk. "Hocamın bu sözleri bana tabii ki büyük onur verdi. Onun gibi çok sevilen, sayılan, çok büyük başarılara imza atmış bir kişinin benim için böyle konuşması çok güzel" yanıtını verdi Kral...

"İddiasız değil, saygılı"
Başkan Özhan Canaydın'ın bir açıklaması dikkatimizi çekmişti.. "Başkana gol kralı olacağım diye söz vermişsin. İddialı olsan da bunu böyle açığa vurmazdın. Şaşırdık" yorumumuza Hakan'ın cevabı şöyleydi: "Sayın Başkanımız benim için çok önemli bir insan. Benim örnek aldığım kişi bir futbolcu değil, Sayın Başkanımız. Kişiliğiyle, ağırlığıyla çok önemli bir değer. Maç öncesi bana 'Senden gol krallığı için söz istiyorum' dedi. Ben de 'Elimizden geleni yapacağız. İnşallah o da olur başkanım' dedim. Elbette iddialıyım. Bunu ortaya koymayışım diğer futbolcu arkadaşlarıma saygımdan. Sonuçta herkes emek veriyor. Bir takım şampiyon oluyor, bir futbolcu da Gol Kralı.."

"ABD bizi yordu"
aça geliyor ve "ABD yorgunluğunu üstünüzden atmış mıydınız?" diye soruyoruz Hakan'a.. "Hiç kolay değildi. Uzun bir yolculuk. Saat farkı.. Vücudun saati değişiyor. Tekrar adapte olmanız kolay değil. Sadece saat de değil. Hava, iklim, ortam; her şey farklı. Sadece bir-iki saat uyuyabildiğimiz geceler oldu. Yine de maç öncesi bütün takım biraraya gelip konuştuk. İyi başlamamamız ve bunun için her türlü özveriyi göstermemiz gerektiğinde birleştik. Sahaya çıktık ve kazandık. Bunun için bütün arkadaşlarımı kutluyorum."

"Sami Yen anlatılmaz"
Ya Ali Sami Yen'e dönüş? "Ali Sami Yen'in atmosferi anlatılmaz; yaşanır. Soyunma odalarından itibaren o heyecanı hissetmeye başlıyorsunuz. Hatta stada gelirken bile.. Sahaya çıktığınızda da müthiş bir ambians sizi bekliyor. Ali Sami Yen'de Galatasaray formasıyla oynamak, hele hele gol atmak inanılmaz bir duygu. Ama bu maçta zaman zaman üzerimizde bir stres oluşmadı da değil.. Çünkü camiada çok büyük bir arzu ve çok büyük bir beklenti var." Transfer döneminde adının Beşiktaş için geçmesi hakkında da söyleyecekleri vardı Kral'ın: "Medyanın yarattığı bir rüzgardı. Geldi geçti."

"Emre gelirse bize gelsin"
Kral da medyatik bir rüzgar yaratmaya kararlı: "Yakında bir kitap yazmayı düşünüyorum. Her söylediğim manşet oluyor. Kitaptan sonra gerisini siz düşünün." Yıllarca yan yana oynadığı Emre Belözoğlu'nun çok konuşulan Türkiye'ye transferi hakkında da dolu Hakan: "Açıkçası Emre'nin Türkiye'ye şimdi dönmesini istemem. Çünkü daha İtalya'da misyonu bitmedi. Yapacak çok işi var. Ama dönecekse de onunla yanyana oynamak isterim. Çok üst düzey bir futbolcu. Onu Türkiye'ye geri getirmeyi başaran takım mutlaka şampiyon olur."

"Okan'a yapılanlar ayıp"
ABD kampındaki bir röportajı sonrası Suat'ın jübilesinde Okan Buruk'un protesto edilmesi de üzmüş Hakan'ı: "Sözlerim yanlış anlaşıldı. Kimseyi hedef almadım. O gece Okan'a yapılanlar ayıptı. G.Saray için çok fedakarlıklar yapmış, karakterli bir futbolcu. Şartlar onu Beşiktaş'a taşıdı." Ve son olarak galibiyetle başlanan lig: "Sadece bir galibiyet aldık. 33 hafta daha var. Özellikle ilk 5 hafta çok önemli. Bunları kayıpsız geçersek ileriye güvenle bakarız. Galatasaray her sezon şampiyonluğu ister. Ama bu sezon bir başka istediğinin hepimiz farkındayız. Aynı duygular bizde de var. Hepimiz elimizden geleni yapacağız."
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sahtekarlık yok
 Yıldızların altında
 Sıra geldi Kiev'e
 Bana Rüştü'yü alın
 Ali Güneş, Daum'a salladı
 Rüya ile bir daha
 Bunlara dikkat
 Ulusoy uçağı bekletti
 Natalia 4. kez Olimpiyatlar'da
 Bizi izleyin
 Okan A.Gücü'nde
 Şampiyonlar döndü
 Yasanın ilk kurbanı
 Günün İçinden
 Süper Lig Günlüğü
 En İyi Orta Hakem Vedat Yüksel
ÖMER ÜRÜNDÜL
Sol kanat baş ağrıtacak
Fenerbahçe'nin Rize karşısında...
MURAT DEMİRYAS
Senin adın ne?
Gündem Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş...
HASAN SAYDAM
At yarışı oynamak
Halk dilinde çok kullanılan, benim de...
VEDAT BAYRAM
Süreyya'yı soruşturanlar
Süreyya Ayhan hakkında açılan...
ABD, F-16'ları İncirlik'e yollamaktan vazgeçiyor
ABD, F-16'ları İncirlik'e yollamaktan vazgeçiyor
Türkiye'nin kısıtlama koyunca, ABD, Almanya'daki 48 F-16 uçağını...
Haydi çabuk ama uçağı kaçırıyoruz!..
Haydi çabuk ama uçağı kaçırıyoruz!..
Özel havayolu şirketlerinin uçak seferlerine başlamasıyla birlikte,...
Bir milyon dolarlık dava açtı
Bir milyon dolarlık dava açtı
Fransa Açık Tenis Turnuvası şampiyonu Rus raket Anastasia Myskina,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.